back to top
31.8 C
Athens
Πέμπτη 7 Αυγούστου 2025

Συνεχίζουν να διχάζουν οι αποφάσεις Πολάκη

«Πυρ ομαδόν» δέχεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μετά την απόφαση να απομακρύνει τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθ. Γιαννόπουλο από τη θέση του, «τιμωρώντας» τον για την άρνησή του να παραιτηθεί (εδώ).

keelpno-logo

- Advertisement -

Το «δράμα» της Μ. Εβδομάδας για το ΚΕΕΛΠΝΟ ξεκίνησε τη Μ. Τετάρτη αργά το βράδυ, όταν και ο κ. Πολάκης αποφάσισε να ανακοινώσει την απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου να ζητήσει τις παραιτήσεις σύσσωμου του ΔΣ του Κέντρου, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook (εδώ).

Μια ημέρα μετά, τη Μ. Πέμπτη, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση της Αριστοτέλους για τους λόγους που οδήγησαν την ηγεσία να ζητήσει τις παραιτήσεις. «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η περίοδος πολιτικής ασυλίας στο καθεστώς της αδιαφάνειας, της ημετεροκρατίας, των πελατειακών σχέσεων , της συναλλαγής με τα συμφέροντα και των κομματικών επιρροών, τελειώνει οριστικά», υποστηρίζει το Υπουργείο Υγείας (εδώ).

- Advertisement -

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο κ. Γιαννόπουλος είχε απαντήσει στις κατηγορίες του κ. Πολάκη, αρνούμενος να παραιτηθεί (εδώ), δήλωση που οδήγησε στην απομάκρυνσή του. «Ο πίνακας επιτυχόντων που αναρτήθηκε ήταν κατ’ εντολή του υπουργού, όχι του ΚΕΕΛΠΝΟ», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ στο ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως «παρανόμως ο κύριος Πολάκης πήρε τους προσωπικούς φακέλους και έβγαλε τις δικές του λίστες επιτυχόντων».

polakis2«Δεν του ζητήσαμε να παραιτηθεί από το σπίτι και την περιουσία του πατέρα του. Του ζητήσαμε να παραιτηθεί από μία θέση που ορίστηκε με πολιτικό τρόπο. Δεν ανταποκρίθηκε στο πολιτικό σχέδιο που έχει η κυβέρνηση, δηλαδή την κάθαρση παρακρατικών μηχανισμών που για χρόνια γλεντοκοπούσαν με “μαύρο” χρήμα στην πλάτη του ελληνικού λαού. Από τη στιγμή που δεν ανταποκρίθηκε σ’ αυτό, ούτε επιτάχυνε μια σειρά από διαδικασίες που για πρώτη φορά είπαμε ότι πρέπει να γίνουν με αξιοκρατικό τρόπο, με κριτήρια ΑΣΕΠ δηλαδή και όχι με τα μπιλιετάκια των βουλευτών, γιατί έχει γίνει μεγάλος θόρυβος σχετικά με αυτό το πράγμα, ότι πήρα τους φακέλους και τους φτιάξαμε εκεί που θέλαμε. Πήραμε τους φακέλους και εφαρμόσαμε για πρώτη φορά τα κριτήρια του ΑΣΕΠ. Αυτό έγινε. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν ανταποκρίνεται παύεται και αντικαθίσταται», παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, από τα Χανιά.

Για τη θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ η ηγεσία επέλεξε τον αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ. Αλλά η αντικατάσταση του κ. Γιαννόπουλου και των υπολοίπων μελών του ΔΣ ίσως να μην είναι τόσο απλή όσο θέλει να πιστεύει η ηγεσία της Αριστοτέλους.

Σε δηλώσεις του στον BHMA FM ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε πως «θα υπάρξει συνέχεια, θα χρησιμοποιηθούν όλα τα giannopoulos_athένδικα μέσα τα οποία προβλέπει η διαδικασία σε αυτές τις περιπτώσεις που, ενώ υπάρχει κάποια θητεία συγκεκριμένη, κάποιος υπουργός θέλει τη διακοπή της θητείας αυτής, κατ’ αυτό τον τρόπο».

Πάντως, αίσθηση προκαλεί η πληροφορία που κυκλοφορεί στα γραφεία των πολιτικών συντακτών, σύμφωνα με την οποία ο κ. Πολάκης θα είναι «εκ των αμετακίνητων» στον φερόμενο επερχόμενο ανασχηματισμό. Μάλιστα, το Μαξίμου λέγεται πως είναι ικανοποιημένο από το δίδυμο Ξανθού-Πολάκη.

Νέες αντιδράσεις

loverdosΕΚΟΦίτη χαρακτήρισε τον Π. Πολάκη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδ. Λοβέρδος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ο κ. Λοβέρδος είναι εκ των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την παρέμβαση στις λίστες του διαγωνισμού για τη στελέχωση των ΜΕΘ.

«Είναι ΕΚΟΦίτης ο άνθρωπος. Από κανέναν άλλο δεν θυμάμαι τέτοιο ωμό τραμπουκισμό», ανέφερε και τόνισε πως «αν συμβεί κάτι σε ΜΕΘ γιατί τσακώνεται πελατειακά, υπεύθυνος θα είναι ο πρωθυπουργός».

Αλλά και ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Χρ. Κέλλας στράφηκε, με ανακοίνωση του, εναντίον του αναπληρωτή Υπουργού.kellas

«Ο κ. Πολάκης ξεκίνησε παίρνοντας σπίτι του, χωρίς να έχει οιαδήποτε αρμοδιότητα, τους προσωπικούς φακέλους των υποψηφίων στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις θέσεις γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Παραβίασε έτσι, εκτός όλων των άλλων, κάθε έννοια της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Συνέχισε φτιάχνοντας αυθαίρετα δική του λίστα προσλήψεων την οποία επιχείρησε να επιβάλει στο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, θάβοντας την αξιοκρατία “τρία μέτρα κάτω από τη γη”.

»Τώρα, ο κ. Πολάκης ζητά την παραίτηση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή δεν δέχτηκε να συμπράξει στις μεθοδεύσεις του. Η θρασύτητα και η “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” νοοτροπία του κ. Πολάκη χτυπάει κυριολεκτικά κόκκινο. Ο κ. Πολάκης έχει ξεπεράσει κάθε όριο», αναφέρει ο κ. Κέλλας και διερωτάται: «υπάρχει υπουργός; Τι κάνει, επιτέλους, ο κ. Ξανθός;».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αντιπαράθεση για το «βραχιόλακι» στα ΤΕΠ: Σφοδρή κριτική από την ΕΙΝΑΠ στον Γεωργιάδη

Σε συγκυριακούς λόγους αποδίδει η ΕΙΝΑΠ τη μείωση του χρόνου αναμονής στα τμήματα επειγόντων περιστατικών

Ξένες φαρμακευτικές: Ξεχείλισε το ποτήρι στο χώρο του Φαρμάκου

Για ολιγωρία κατηγορεί την πολιτική ηγεσία το Pharma Innovation Forum ως προς τις δεσμεύσεις της για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και την εξυγίανση του συστήματος Υγείας. Αδιέξοδη χαρακτηρίζει την πολιτική αυτή το PIF, τονίζοντας ότι η κατάτμηση του προϋπολογισμού δεν είναι λύση.

Ν. «Άγιος Ανδρέας»: Ποιον «καίει» το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου

Φως αναμένεται να ριχθεί με την ΕΔΕ στην υπόθεση του θανάτου του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Η διαδικασία κυλά αργά, χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, ενώ αρχικά είχε εκδιωχθεί εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια.

Ποια νέα έργα για την Υγεία εντάχθηκαν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Μητρώα της ΗΔΙΚΑ, προληπτικά τεστ υγείας, προγράμματα έρευνας και άλλα περιλαμβάνονται στα 372 έργα που εντάχθηκαν στο σκέλος των επιδοτήσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 13,5 δισ. ευρώ.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αγορά Ιδιωτικής Υγείας και Ασφάλισης: Τι αποκαλύπτει η τελική Έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Η υπερφόρτωση του ΕΣΥ οδηγεί σε άνοδο τα ασφάλιστρα υγείας, αλλά το ιδιωτικό σύστημα δεν πρέπει να αποτελεί προϊόν πολυτελείας

Άμεση ενεργοποίηση της αυτόματης εγγραφής ανηλίκων στον προσωπικό παιδίατρο ζητά ο ΙΣΑ

Οι γιατροί τονίζουν ότι η μη εφαρμογή της διαδικασίας θίγει την υπόστασή τους αλλά και την πρόσβαση των παιδιών στις υπηρεσίες που δικαιούνται

Mediterraneo Hospital: Το πρώτο online δίκτυο αντιμετώπισης εγκεφαλικών επεισοδίων

Mια καινοτομία με ιδιαίτερη σημασία για τα νησιά, ιδίως κατά την τουριστική περίοδο

Η σημασία της συμμετοχής των νέων στο συνταξιοδοτικό σύστημα: Μαθήματα από την Ευρώπη και η ελληνική πραγματικότητα

Για τους νέους Έλληνες, η σύνταξη φαντάζει μακρινό και δυσνόητο ζήτημα, ενώ οι συχνές αλλαγές στο πλαίσιο προκαλούν αβεβαιότητα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΑΕΕ: +2,5% η παραγωγή ασφαλίστρων το 5μηνο, στα 2,393 δισ. ευρώ

Την παραγωγή ασφαλίστρων κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2025...

Ιστορικά αποτελέσματα για τον Όμιλο Allianz στο Β’ Τρίμηνο και Α’ Εξάμηνο του 2025

Ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας - Οι επιδόσεις ανά κλάδο

Καταγγελία ΟΑΣΕ για την εργοδοσία της NOS Insurance Services

Η ομοσπονδία καταλογίζει στην πρακτορειακή εταιρεία απαράδεκτη και αυθαίρετη εργοδοτική συμπεριφορά

H Pricefox προτείνει 8 last-minute προορισμούς για οικονομική απόδραση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πλησιάζει Δεκαπενταύγουστος και δεν έχεις κανονίσει τις διακοπές σου; Η πλατφόρμα Pricefox προτείνει 8 φθηνούς προορισμούς για το τριήμερο

Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας: Επικίνδυνα τα μποφόρ της Παρασκευής για δάση και ναυσιπλοΐα

Την Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου συγκάλεσε σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Παπαευσταθίου