back to top
18.8 C
Athens
Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2025

Σε run-off και η Ασφαλιστική Ζωής της Ιταλικής Generali

της Ελενας Ερμείδου

Ανοικτή στο να πουλήσει την ασφαλιστική Ζωής αξίας 40 δισεκ  ευρώ στην Γερμανία είναι η Generali στοχεύοντας να απελευθερώσει κεφάλαια και να πυροδοτήσει την ανάπτυξη στην 2η μεγαλύτερη της ασφαλιστική αγορά, δήλωσε χτες Πέμπτη η Ιταλική Ασφαλιστική.

- Advertisement -

Η μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ιταλίας ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι έχει σκοπό να εκφορτώσει τις επιχειρήσεις της Generali Leben κοντά στο πρώτο τρίμηνο του επομένου έτους μέσω διαδικασίας “run-off”.

Το τελευταίο διάστημα οι ασφαλιστές κάνουν αγώνα για να πληρώσουν τις εγγυημένες αποδόσεις που έχουν υπογράψει λόγω των χαμηλών επιτοκίων στην αγορά και των κεφαλαιακών απαιτήσεων που είναι αυστηροί, σφιχτοί και άκαμπτοι στις πολιτικές ζωής, οδηγώντας τα χαρτροφυλάκια ζωής αρκετών ασφαλιστικών στην πύλη εξόδου.

- Advertisement -

Σύμφωνα με αναλυτές της UBS η πώληση αυτή μπορεί δώσει στην Generali κεφάλαια από 700 εκατ. μέχρι 900 εκατ.

Ο γάλλος CEO  Philippe Donnet που έχει αναλάβει την ηγεσία της Generali δήλωσε ότι η run-off διαδικασία θα ενίσχυε τον οικονομικό δείκτη φερεγγυότητας της ασφαλιστικής κατά 1,7% και κατά 26% στην Γερμανία όπου για την Generali είναι η 2η μεγαλύτερη αγορά.

Ο επικεφαλής της Generali στην Γερμανία από την πλευρά Giovanni Leverani σε τηλεφωνική σύσκεψη τόνισε πως ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για το αν η εταιρεία θα πάει σε run off ή θα πωλήσει όλο το χαρτοφυλάκιο της.

Η επιλογή της πώλησης του χαρτοφυλακίου Ζωής στην Γερμανία αποτελεί μέρος των σχεδίων αναδιοργάνωσης της Generali.

Η ασφαλιστική δήλωσε χτες Πέμπτη ότι έχει συμφωνήσει την επέκταση της κοινοπραξία της με την Γερμανική χρηματοοικονομική εταιρεία DVAG με στόχο την αποκλειστική διανομή των προϊόντων της.  Η Generali κατέχει το 40% της DVAG.

Η 3η μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ιταλίας θα πραγματοποιήσει περισσότερες επενδύσεις στην CosmosDirekt με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των διαδικτυακών ασφαλίσεων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

P. Donnet, Generali: Θετική επίδοση σε όλους τους κλάδους με το σχέδιο «Lifetime Partner 27: Driving Excellence»

Ισχυρή ανάπτυξη στους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων, Ζωής και Διαχείρισης Κεφαλαίων - Δείτε τα αποτελέσματα 6μήνου

Ξεκινά το μεγάλο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της Generali – Στόχος η ενίσχυση της αξίας για τους μετόχους

Συμφωνία με την Goldman Sachs για την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου - Στη Euronext Μιλάνου οι συναλλαγές

C. Borean, Generali: Το Solvency II ως καταλύτης των ευρωπαϊκών επενδύσεων

Απαραίτητη χαρακτηρίζει την απελευθέρωση πλεονάζοντος προληπτικού κεφαλαίου για πιο παραγωγικές επενδύσεις ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής της Insurance Europe

Μεταβίβαση ομαδικού συμβολαίου της ΛΥΔΑ από την Allianz στην Generali

Στους 3 μήνες ορίζεται η προθεσμία υποβολής ενστάσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος για τη μεταβίβαση ομαδικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου διαχείρισης συνταξιοδοτικού κεφαλαίου υπαλλήλων της ΛΥΔΑ...

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΤτΕ: Νέα μέτρα κατά της Dallbogg από τη βουλγαρική εποπτική αρχή

Τα μέτρα αφορούν απαγόρευση έκδοσης / ανανέωσης ασφαλιστηρίων συμβολαίων για όλους τους ασφαλιστικούς κλάδους

Η αντίδραση της Insurance Europe στη σύσταση της Κομισιόν για τους SIAs στο πλαίσιο της SIU

Η ΕΑΕΕ μεταφέρει τον προβληματισμό για την επιλογή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να θέσει επί της ουσίας εκτός τον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης

Νέα μηνύματα για τους underwriters ασφαλίσεων ζωής και υγείας

Τι δείχνουν τα μοντέλα της Swiss Re για την ευρεία χρήση φαρμάκων απώλειας βάρους GLP-1

Η παγκόσμια ασφαλιστική βιομηχανία καλεί σε κοινή δράση για να καλυφθούν τα κενά προστασίας

Τι αναφέρει η νέα έκθεση της GFIA, με τίτλο «Δρόμοι προς την προστασία: από τις προκλήσεις στις ευκαιρίες της ασφαλισιμότητας»

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

H BlueByte διαψεύδει τις φήμες εξαγοράς της

Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία ασφαλιστικού λογισμικού διαψεύδει τις φήμες περί πώλησής της σε επιχειρηματία του ασφαλιστικού χώρου

Τελευταία μέρα συμμετοχής στον διαγωνισμό της Euroins – Οι 3 νικητές θα γίνουν… συνοδηγοί του Θ. Χαλκιά

Η Euroins βάζει τους τυχερούς στο δεξί bucket του Renault Clio Rally3 του οδηγού αγώνων για μια μοναδική εμπειρία αδρεναλίνης

Επίσημος Χορηγός της ΚΑΕ Περιστέρι η Extra Assistance

Κοινό όραμα, η προαγωγή του αθλητισμού και η ανάδειξη των αξιών της ομαδικότητας και της αλληλοϋποστήριξης

Η Καινοτομία στις θεραπείες και στην ιατρική τεχνολογία θα δώσει λύσεις σε άλυτα θεραπευτικά πεδία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε 24ο Ετήσιο Συνέδριο Healthworld με τίτλο «A New Era in Healthcare – Driving the Change»

Athens Riviera Summit 2025: Iδιαίτερη επιτυχία και υψηλές παρουσίες

Tην επίσημη έναρξη της Συνόδου, που λαμβάνει χώρα στα Αστέρια Γλυφάδας το τριήμερο 1-3 Οκτωβρίου, κήρυξε ο υπουργός Ανάπτυξης