back to top
15.9 C
Athens
Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2026

ΣΔΙΤ για ταξιδιωτική ασφάλιση: Μια ενδιαφέρουσα πρόταση του Γ. Βερνίκου

Την ώρα που η κοινωνία και οικονομία οδεύει προς μια νέα κανονικότητα αναζητούνται εκείνες οι λύσεις που θα προσφέρουν ασφάλεια και προστασία για την συνέχιση των καθημερινών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Στο επίκεντρο, μεταξύ άλλων, βρίσκεται ο τουρισμός, οι μεταφορές και οι υπηρεσίες εκείνες που πλήττονται άμεσα και απειλούνται από τον κορωνοϊό.

Μια πρόταση που μπορεί να αναδείξει τα οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης και τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι αυτή του γνωστού εφοπλιστή, κ. Γιώργου Βερνίκου. Σύμφωνα με το tornosnews, ο κ. Βερνίκος κάνει λόγο για ΣΔΙΤ που θα αφορούν υποχρεωτικές ταξιδιωτικές καλύψεις με χαμηλό κόστος κάτι που θα μπορούσαν να θέσουν επί τάπητος το Υπουργείο Τουρισμού, η Ένωση Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιρειών και ο ΣΕΤΕ.

- Advertisement -

“Όλες οι προτάσεις που γίνονται σήμερα για την οικονομία σε σχέση με την πανδημία έχουν πολλαπλάσιο κόστος και τις περισσότερες φορές καταλήγουν και σε ανεφάρμοστα μέτρα. Πρέπει να σκεφτούμε και να πάρουμε πρωτοβουλίες πέρα από τον καθιερωμένο τρόπο σκέψης”, σημειώνει.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

- Advertisement -

«Τις μέρες αυτές πρέπει να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις ανάμεσα στις προτάσεις των επιδημιολόγων για τον περιορισμό των κρουσμάτων από την πανδημία και στην πραγματικότητα της οικονομίας. Βασικό ζητούμενο είναι, σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιος θετικός στον κορωνοϊό, πώς το συντομότερο να μεταφέρεται σε νοσοκομείο-ασφαλές μέρος και να μένει σε καραντίνα. Ο ταχύτερος τρόπος προφανώς είναι με αερομεταφορά. Είναι μια πιθανότητα και ένα κόστος που μπορεί να καλυφθεί ασφαλιστικά, αν υπάρξει συνεργασία του κράτους με τις ασφαλιστικές εταιρείες για την εξεύρεση ενός λογικού κοστολογίου για την ασφάλιση των ταξιδιωτών.

Υπάρχουν πολλών ειδών αντίστοιχες ταξιδιωτικές καλύψεις, όπως π.χ. για να κάνεις σκι στις Άλπεις, είναι υποχρεωτικό να έχεις ασφάλιση ατυχήματος. Το ίδιο μπορεί να γίνει υποχρεωτικό για τον τουρισμό, αρκεί το σχετικό κόστος να είναι χαμηλό. Προϋπόθεση μορφή ΣΔΙΤ, δηλαδή συνεργασία κράτους και ασφαλιστικών εταιρειών, προκειμένου να υπάρξει ασφαλιστικό πρόγραμμα με χαμηλό σχετικό κόστος. Είναι δυνατόν ν’ αρχίσουν άμεσα συζητήσεις ανάμεσα στο Υπουργείο Τουρισμού, την Ένωση Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιρειών και το ΣΕΤΕ.

Όλες οι προτάσεις που γίνονται σήμερα για την οικονομία σε σχέση με την πανδημία έχουν πολλαπλάσιο κόστος και τις περισσότερες φορές καταλήγουν και σε ανεφάρμοστα μέτρα. Πρέπει να σκεφτούμε και να πάρουμε πρωτοβουλίες πέρα από τον καθιερωμένο τρόπο σκέψης».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ε. Παπασπυροπούλου στα #grmf26: Η πραγματική ουσία της ασφάλισης είναι η διαχείριση του κινδύνου

Μαζί με τους νέους κινδύνους όμως εξελίσσεται και το ίδιο το risk management. Το ζητούμενο λοιπόν με μία λέξη είναι η ανθεκτικότητα.

Αντιπυρική περίοδος έως 31 Οκτωβρίου – Η ΕΑΕΕ υπενθυμίζει τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Υπενθυμίζεται ότι η κλήση στο 112 μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και χωρίς σύνδεση στο δίκτυο του παρόχου

Νέος τόκος υπερημερίας 9,90% από 16 Σεπτεμβρίου

Σε εγκύκλιό της η ΕΑΕΕ κοινοποιεί προς ενημέρωση των μελών της τον Πίνακα Εξωτραπεζικών Επιτοκίων

Η ασφαλιστική αγορά αλλάζει ταχύτητα – Από το +3% του 2025 στο +12,1% του 2026

Αντιστρέφεται η εικόνα ως προς τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης το α΄ 6μηνο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Cyber Parable: Από την Τροία στο Σύγχρονο Datacenter – Τα Διδάγματα της Κλασικής Αρχαιότητας για τη Ψηφιακή Ανθεκτικότητα

Στην αρχαία Τροία, τα τείχη δεν έπεσαν από βίαιη εισβολή, αλλά από ένα «δώρο» που έγινε δεκτό χωρίς έλεγχο.

P. Cotelle (FERMA President / Head of Cyber Insurance Management): «Μαζί είμαστε πιο δυνατοί»

Κεντρικός ομιλητής στο φετινό συνέδριο ήταν ο κ. Philippe Cotelle, President της FERMA (Federation of European Risk Management Associations), Head of Cyber Insurance Management & Head of Insurance Risk Management της Airbus Defence & Space.

ΛΕΞΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ – REINSURANCE: Η «ασφάλιση» της ασφαλιστικής

Ένα εργοστάσιο αξίας 300 εκατ. ευρώ, μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα ή ένα χαρτοφυλάκιο με χιλιάδες ακίνητα μπορεί να είναι ασφαλισμένο

Λεξικό Ασφαλιστικής Αγοράς: Το Insurance World εξηγεί την ασφαλιστική αγορά, λέξη προς λέξη!

Το Insurance World παρουσιάζει μια νέα σειρά 10 διαδοχικών άρθρων που αποκωδικοποιεί τη γλώσσα της ασφαλιστικής αγοράς και εξηγεί

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Πάνορμος: Business Center και νέο μοντέλο συνεργασίας για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Νέα πρόταση συνεργασίας προς την ασφαλιστική διαμεσολάβηση ανοίγει ο Πάνορμος, θέτοντας στο επίκεντρο το Business Center και ένα μοντέλο που συνδυάζει...

Cyber Parable: Από την Τροία στο Σύγχρονο Datacenter – Τα Διδάγματα της Κλασικής Αρχαιότητας για τη Ψηφιακή Ανθεκτικότητα

Στην αρχαία Τροία, τα τείχη δεν έπεσαν από βίαιη εισβολή, αλλά από ένα «δώρο» που έγινε δεκτό χωρίς έλεγχο.

ERGO My Fund: Αποταμίευση από σήμερα για τους στόχους του παιδιού αύριο

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η ERGO Hellas αναδεικνύει τη σημασία του οικονομικού προγραμματισμού για το μέλλον των παιδιών, μέσα από το ERGO My Fund.

Νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής για την υγεία και την πρόληψη

Νέα επικοινωνιακή καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής εστιάζει στην πρόληψη και στη δυνατότητα πρόσβασης των ασφαλισμένων σε υπηρεσίες υγείας

Σύλλογος Εθνικής Ασφαλιστικής: Δέκα ερωτήματα στο γραφείο του Δημήτρη Μαζαράκη

Δέκα ερωτήματα του Συλλόγου της Εθνικής Ασφαλιστικής βρίσκονται εν γνώσι του Δημήτρη Μαζαράκη και της διοίκησης της Ασφαλιστικής