back to top
29.3 C
Athens
Δευτέρα 29 Ιουνίου 2026

“Κόβει το τσιγάρο” το υπουργείο Υγείας

Σε αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου με καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους, εντατικοποίηση των ελέγχων με μεγαλύτερη εμπλοκή της αστυνομίας και λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για αναφορά παραβάσεων, προχωρά η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με την τήρηση του νόμου να βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Αριστοτέλους.

Πρόκειται για μια δέσμευση βασική στην ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά μετά την εικόνα υπουργών της προηγούμενης Κυβέρνησης να καπνίζουν σε δημόσιους χώρους και του τέως αναπλ. υπουργού Παύλου Πολάκη μέσα στην αίθουσα συσκέψεων του υπουργείου Υγείας.

- Advertisement -
Στα βασικά σημεία του κυβερνητικού σχεδιασμού για τον χώρο της υγείας περιλαμβάνονται επίσης πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων και ενημέρωση των πολιτών μέσω SMS για τον αναγκαίο προληπτικό έλεγχο και ραντεβού με γιατρούς εντός 24 ωρών για ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (πολίτες άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ κλπ.).

Στις άμεσες προτεραιότητες του νέου υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια θα είναι επίσης η επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες, η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (ασθενείς με καρκίνο, ΑΜΕΑ κλπ.) και το ατομικό ηλεκτρονικό ιστορικό υγείας για την καλύτερη διαχείριση της υγείας μας και την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών.

Επίσης προωθείται άμεσα η θεσμοθέτηση διαφανούς ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης εισαγωγών στα νοσοκομεία, η ηλεκτρονική διακίνηση συνταγών και παραπεμπτικών για λιγότερη ταλαιπωρία, εξοικονόμηση πόρων και χρόνου για όλους και οι συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα για αγορά ιατρικών πράξεων και εξετάσεων χωρίς επιβάρυνση για τον πολίτη.

- Advertisement -

Στο πλάνο του υπουργείου Υγείας υπάρχει ακόμη η ενίσχυση των νοσοκομείων με 1.500 ειδικευόμενους νοσηλευτές ετησίως με την απόκτηση της ειδικότητας αμέσως μετά το πτυχίο και όχι μόνο μετά την πρόσληψή τους στο εθνικό σύστημα υγείας όπως συμβαίνει σήμερα, 2.000 προσλήψεις νοσηλευτών σε νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων και κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων σε βάθος 4ετίας, αλλά και η δραστική αντιμετώπιση των νοσοκομειακών λοιμώξεων με αυστηρή εφαρμογή των διεθνών οδηγιών, ενημέρωση και εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και έλεγχο συμμόρφωσης.

Τέλος έχει συμφωνηθεί με τους Θεσμούς στο πλαίσιο της Ενισχυμένης Εποπτείας η εφαρμογή συστήματος κεντρικών προμηθειών στα νοσοκομεία, με στόχο 30% κεντρικές προμήθειες μέχρι τα μέσα του 2020 και 40% στα μέσα του 2022.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Α. Γεωργιάδης στο #Inco26: To ΕΣΥ και η εμπιστοσύνη στην ασφαλιστική αγορά

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Παράδοση-παραλαβή στον ΕΟΠΥΥ: Ο Αθανάσιος Ζαμάνης νέος Διοικητής

Η απερχόμενη διοικήτρια Θ. Καρποδίνη παρουσίασε συνοπτικό απολογισμό της θητείας της, ενώ ο κ. Ζαμάνης αναφέρθηκε στις προτεραιότητές του

Health Monitoring Project: Μετασχηματίζοντας την Υγεία μέσα από την Καινοτομία

Από τα κατακερματισμένα αρχεία σε μια εθνική πλατφόρμα ευφυΐας για την υγεία – Παρουσίαση την Τετάρτη 24/6 στο Μουσείο του Ιδρύματος Γουλανδρή

Μ. Θεμιστοκλέους: Κάτω από 4 ώρες ο χρόνος στα Επείγοντα – Καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Ο Υφυπουργός τόνισε επίσης ότι το ΕΣΥ διαθέτει σήμερα μεγαλύτερο αριθμό γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού από ποτέ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Ασφαλιστικοί πράκτορες: Από την πώληση, στη συμβουλευτική κινδύνου

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Στις 26/6 ο ΕΔΑ μακροχρόνιων ασφαλίσεων υγείας

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ

Κραυγή αγωνίας για το Νοσοκομείο Χανίων – Eλλείψεις, εξουθενωμένο προσωπικό και ανάγκη άμεσων λύσεων

Υγειονομικοί, αυτοδιοικητικοί και θεσμικοί φορείς περιγράφουν μια εικόνα οριακής λειτουργίας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Στις 8 Σεπτεμβρίου η ετήσια εκδήλωση του ΣΕΜΑ

Μια συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και την ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα

Greek Space Tech Forum 2026: Εκεί όπου διαμορφώνεται το μέλλον του Space Ecosystem

Tο #gstf26 συγκεντρώνει το ελληνικό και ευρωπαϊκό οικοσύστημα διαστημικής τεχνολογίας στις 7 και 8 Ιουλίου στο Ωδείο Αθηνώ

HFPA: Νέο καταστατικό και μήνυμα συμμετοχής από τη 17η Καταστατική Γενική Συνέλευση

Έμφαση στη συλλογική συμμετοχή των μελών και στη δημιουργία ισχυρού επαγγελματικού δικτύου

19th Insurance Conference: Η ασφαλιστική αγορά μπροστά σε μια νέα εποχή μετασχηματισμού

Από τις εφαρμογές της ΤΝ στην παραγωγικότητα και στη διαχείριση κινδύνου, μέχρι το bancassurance, τη διαμεσολάβηση και τη νέα κανονιστική πραγματικότητα, το συνέδριο λειτούργησε ως καθρέφτης ενός κλάδου σε φάση βαθιάς ανασύνταξης

Σε θερμό κλίμα ολοκληρώθηκε ακόμη ένας κύκλος των MDRT Power Workshops

Η χαλαρή διάθεση και η έντονη αλληλεπίδραση των μελών δημιούργησαν το ιδανικό σκηνικό για το κλείσιμο μιας χρονιάς γεμάτης γνώση, συνεργασία και έμπνευση