back to top
13.9 C
Athens
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025

Προτάσεις Guy Carpenter για την κάλυψη πανδημίας

Της Ελενας Ερμείδου

Μία πανδημία, όπως ο Covid19 έχει την δύναμη να μολύνει όλες τις γραμμές των επιχειρήσεων σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη.  Ο  κίνδυνος αυτός δεν είναι δυνατόν να ασφαλιστεί από τις συμβατικές ασφαλίσεις, σύμφωνα με την  Guy Carpenter .

- Advertisement -

Η οικονομική βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα απέναντι στο επόμενο κύμα πανδημίας μπορεί να σχεδιαστεί μόνο από τις κυβερνήσεις, μεταφέροντας τον κίνδυνο μέσω μηχανισμών αντιστάθμισης, για παράδειγμα μέσω των funds.

Tι κάνουν οι κυβερνήσεις για τον Covid

- Advertisement -

Στο μεταξύ, ο κλάδος καλείται συντόμως να εφαρμόσει ένα μοντέλο κινδύνων και τεχνικές αντιστάθμισης με στόχο να μπορούν να ασφαλιστούν οι κίνδυνοι της πανδημίας.

Η Marsh & McLennan Companies έχει συγκροτήσει μία Ομάδας Κρούσης προκειμένου να σχεδιάσει καλύψεις σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις και τις επαγγελματικές ενώσεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μπορούν να υπάρξουν καλύψεις που μπορούν να σχεδιαστούν για ακυρώσεις εκδηλώσεων, μηχανισμοί χρηματοδότησης για όλο το φάσμα της οικονομίας.

Η συγκρότηση αυτών των λύσεων είναι σύνθετη και απαιτεί συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με όλη την κοινότητα των ενδιαφερομένων. Απαιτεί χρόνο και δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά τα αντασφαλιστικά τιμολόγια κατά τις ανανεώσεις, η αγορά της Περιουσίας και των Ατυχημάτων έχει ξεκινήσει να σκληραίνει από τον Ιανουάριο του 2020.

Στο κομμάτι της Περιουσίας, τα αντασφάλιστρα αυξήθηκαν κυρίως λόγω των ζημιών από φυσικές καταστροφές. Κατά τις επικείμενες ανανεώσεις η αγορά να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις επιδόσεις του πελάτη, το προφίλ του ρίσκου, και τις σχέσεις. H διαφοροποίηση ανά πελάτη είναι πολύ σημαντική ειδικά κατά τις παρούσες συνθήκες που αγορά σφίγγει.

Στο μεταξύ οι βελτιώσεις που θα γίνουν στα αντασφαλιστικά τιμολόγια είναι ικανές να τραβήξουν νέα κεφάλαια, δημιουργώντας μία νέα δυναμική ζήτησης και προσφοράς.

Η αντασφαλιστική αγορά διαθέτει αφθονία κεφαλαίων σε πολλές περιοχές, ενώ την ίδια στιγμή, ένας αριθμός νέων κεφαλαίων εισέρχεται προκειμένου να αντλήσει οφέλη από τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στους όρους και τις συνθήκες των συμβολαίων.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

«Η Υγεία στο προσκήνιο, με γνώμονα τη διαφάνεια, την κοινωνική ευθύνη και τη βιωσιμότητα» το μήνυμα του 4ου Συνεδρίου της ΕΑΕ

Για την αναγκαία ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας και πρακτικές όπως τα DRGs μίλησε ο Α. Σαρρηγεωργίου

Η Marsh McLennan από τον Ιανουάριο του 2026 γίνεται… Marsh

Αλλαγή και στον χρηματιστηριακό δείκτη, ενώ η νέα μονάδα Business and Client Services (BCS) θα ενισχύσει την προηγμένη εξυπηρέτηση πελατών

Swiss Re: Αντασφαλιστικά κεφάλαια 500 δισ., αύξηση ασφαλισμένων ζημιών 7%

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Swiss Re, συνολικά οι ασφαλισμένες απώλειες από φυσικές καταστροφές το 2025 θα κυμανθούν στα 145 δισεκατομμύρια

Αλλαγές στο σκηνικό της αντασφάλισης το 2025

Εξασφαλίστηκαν κατά τις ανανεώσεις των συμβάσεων καλύτεροι όροι και μειώσεις τιμών προσαρμοσμένες στον κίνδυνο για τις συμβάσεις περιουσίας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Όμιλος Φωτιάδη: Οι δηλώσεις για το ασφαλιστικό mega deal με την Alpha Bank

O κυπριακός όμιλος προβλέπεται να διατηρήσει σημαντική συμμετοχή στο ενοποιημένο σχήμα Universal Life-Altius, με τη διοίκηση να ασκείται από κοινού

Πολιτική συμφωνία για τη Retail Investment Strategy

Thea Utoft Høj Jensen, Insurance Europe: «Συμφωνία ορόσημο για την SIU, αλλά όχι το τέλος της διαδικασίας»

Η AIG γίνεται ο μεγαλύτερος μέτοχος της Salford City FC με ορίζοντα το 2030

Ο σύλλογος έχει τα τελευταία χρόνια προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον, λόγω της ιδιοκτησιακής δομής αλλά και των φιλοδοξιών του

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Ευριπίδης Παναγιωτίδης: «Το γραφείο μας είναι για τα δύσκολα»

Ο επικεφαλής του Πρακτορείου «Ασφάλειες Παναγιωτίδης» μιλά μεταξύ άλλων για την πορεία του και τα οφέλη μιας τεχνογνωσίας που βασίζεται στη διεθνή εμπειρία

Όμιλος Φωτιάδη: Οι δηλώσεις για το ασφαλιστικό mega deal με την Alpha Bank

O κυπριακός όμιλος προβλέπεται να διατηρήσει σημαντική συμμετοχή στο ενοποιημένο σχήμα Universal Life-Altius, με τη διοίκηση να ασκείται από κοινού

Αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου στην Εθνική Ασφαλιστική ο Γ. Κώτσαλος

Ποιος φέρεται να αποχωρεί από το υφιστάμενο ΔΣ της εταιρείας, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες του «IW»

Πολιτική συμφωνία για τη Retail Investment Strategy

Thea Utoft Høj Jensen, Insurance Europe: «Συμφωνία ορόσημο για την SIU, αλλά όχι το τέλος της διαδικασίας»

Χακαρίστηκε η σελίδα του ΠΣΑΣ στο Fb – Άμεση επαναφορά με νέα παρουσία στα social media

Με την αντίδρασή του ο ΠΣΑΣ έστειλε το μήνυμα ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν επηρεάζουν ούτε τη λειτουργία ούτε τη θεσμική του παρουσία