back to top
27.7 C
Athens
Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

Πού είναι ασφαλισμένοι οι Έλληνες αθλητές στο Ρίο;

Του Νίκου Σακελλαρίου

Είναι ασφαλισμένοι οι Έλληνες αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Οι ομοσπονδίες είτε δεν διαθέτουν τα κεφάλαια είτε δεν διαθέτουν την επαρκή ενημέρωση για να προχωρήσουν σε ατομικά ασφαλιστήρια υγείας για τους αθλητές που πήγαν στο Ρίο.

- Advertisement -

Γενικότερα, η αθλητική ασφάλιση στην Ελλάδα πάσχει γιατί οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες δεν θέλουν και δεν μπορούν να αναλάβουν το υψηλό ρίσκο τραυματισμού που εμπεριέχει ο πρωταθλητισμός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η προσπάθεια που έκανε η Ευρωπαϊκή Πίστη όταν θέλησε να προσφέρει ομαδικό συμβόλαιο για τη Superleague. Οι συχνοί τραυματισμοί των ποδοσφαιριστών έκαναν το συγκεκριμένο πρόγραμμα μη βιώσιμο, τουλάχιστον με τις τιμολογήσεις που είχε. Επίσης σημαντικές προσπάθειες για ασφαλίσεις αθλητών έκανε και ο γνωστός πράκτορας και μέλος της κολυμβητικής ομοσπονδίας Δημ. Φαραντούρης, αλλά δεν γνωρίζουμε πόσο οι προσπάθειες αυτές απέδωσαν.

Η αθλητική ασφάλιση είναι απαραίτητη ιδιαίτερα όταν υπάρχει πρωταθλητισμός. Όλα τα μεγάλα αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχουν tailor-made ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας αλλά και… ποδιών. Από την στιγμή που βγάζουν εκατομμύρια ευρώ με τα πόδια τους και οι καριέρες τους σταματούν στα 35 τους (κατά μέσο όρο), είναι λογικό να κοιτάξουν να προφυλαχτούν από κάθε κίνδυνο που μπορεί να βλάψει την καριέρα τους και την οικονομική τους κατάσταση.

- Advertisement -

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα αθλήματα και ειδικά τα λεγόμενα «βαρέα και δυνατά», όπως είναι η άρση βαρών, η πάλη, το τζούντο, εκεί δεν υπάρχουν ασφαλιστήρια συμβόλαια (πλην εξαιρέσεων), καθώς αφενός οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και τα εισοδήματα μικρά. Υπολογίζεται ότι για να καλύψει τους κινδύνους τραυματισμού ένας παλαιστής ή ένας τζουντόκα απαιτούνται ειδικά ασφαλιστήρια που θα ξεκινούν από τα 500 ευρώ μηνιαίως. Λίγο κάτω απ’ όσα περίπου κερδίζουν τον μήνα οι συγκεκριμένοι αθλητές! Αν κάποιοι είναι τυχεροί και βρουν σπόνσορες, μπορούν να καλύψουν τα κόστη αυτά, στις υπόλοιπες περιπτώσεις θα πρέπει να περιμένουν από την «ελεημοσύνη» του ελληνικού κράτους και το φιλότιμο της ομοσπονδίας τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Oλυμπιακοί Αγώνες: Ασφάλιση σε παρασκηνιακό επίπεδο

Εκτός από τις καλύψεις «μεγάλων εισιτηρίων», όπως η ακύρωση εκδηλώσεων, η ασφάλιση παίζει επίσης σημαντικό ρόλο και σε παρασκηνιακό επίπεδο, υποστηρίζοντας την καθημερινή λειτουργία

Αναμένονται εκπλήξεις από τέσσερις μεγάλες ασφαλιστικές

Οσο για τον ανταγωνισμό αυτός θα είναι μεγάλος, και περιμένουμε να δούμε, και όλες τις άλλες θέσεις των υπολοίπων ασφαλιστικών που κρατάνε μισόκλειστα τα χαρτιά τους. 

Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και η Ευρωπαϊκή Πίστη στην Global Money Week 2022

Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού σε αρμονική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πίστη συμβάλλουν στην διάχυση της χρηματοοικονομικής γνώσης

Γ. Γκοτζαγεώργης: Ιδανικές συνθήκες εκπαίδευσης για τους Συνεργάτες με το Executive Sales Insurance Program

Η Ευρωπαϊκή Πίστη ανακοινώνει την έναρξη του 3ου Κύκλου Σπουδών του “Executive Sales Insurance Program”, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια προγράμματα ασφαλιστικών σπουδών στην Ελλάδα.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Κλήμης Δημαρχιάδης: Δέκα χρόνια στο τιμόνι ενός οράματος που έγινε πρότυπο συνεργατικής επιχειρηματικότητας

Όταν ιδρύθηκε το Συνεργατικό Σχήμα «ΠΑΝΟΡΜΟΣ», κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την έκταση και το βάθος της διαδρομής που θα ακολουθούσε

Οι μεγάλες ασφαλιστικές ανατροπές χαρίζουν “ζωή”

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μαζί με τον Δημήτρη Γαβαλάκη πέτυχαν μία όχι μόνο απλά ανατροπή, αλλά μία ιστορική ανατροπή

Ευρώπη Ασφαλιστική: Αύξηση παραγωγής και κερδοφορίας το α’ εξάμηνο

Ένα δυνατό πρώτο εξάμηνο κατέγραψε σύμφωνα με πληροφορίες η Ευρώπη Ασφαλιστική μετά την ολοκλήρωση του deal με τον όμιλο Intracom

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο 11th MedTech Conference!

Η αγορά των ιατροτεχνολογικών προϊόντων περνά μια κρίσιμη καμπή – με τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ, τις θεσμικές παρεμβάσεις και τις χρόνιες προκλήσεις

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Σημαντικές εξελίξεις για τα ανασφάλιστα οχήματα

Καθοριστική συνάντηση της ηγεσίας του ΕΕΑ με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου

Ο Ασφαλιστικός Πράκτορας στο επίκεντρο: Από την επαγγελματική εξουθένωση στην ευημερία

Η Επιτροπή Ασφαλιστικών Πρακτόρων του ΕΕΑ καθορίζει ένα νέο θεσμικό προσανατολισμό

Ν. Μακρόπουλος στην κάμερα του I.W.: Η ελληνική ασφαλιστική αγορά αλλάζει

Tο εφετινό Insurance Conference ανέδειξε και ανέλυσε όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μέσα από διακεκριμένους ομιλητές, στελέχη και επιχειρήσεις.

Τι προβλέπει η Αllianz-Trade για την οικονομία

Στην Ευρώπη, οι αμυντικές δαπάνες ξεπερνούν το όριο του 3,5% του ΑΕΠ που απαιτούν οι ΗΠΑ στα περισσότερα μέλη του ΝΑΤΟ

«Φως» για τη λύση του προβλήματος των ανασφάλιστων οχημάτων

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και με τη συμμετοχή και του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ