back to top
22.3 C
Athens
Τετάρτη 27 Μαΐου 2026

Που έφτασαν τα τιμολόγια αντασφάλισης χτες 1η Απριλίου

Της Ελενας Ερμείδου

Σταθερά σε γενικές γραμμές παρέμειναν τα αντασφαλιστικά τιμολόγια Περιουσίας κατά τις ανανεώσεις χτες τη 1η Απριλίου 2024. Οι τιμές ήταν προβλέψιμες αναφέρει η AON. Τα ίδια επίπεδα τιμών βλέπει και η Gallagher Re παρατηρώντας ωστόσο κάποιες αυξήσεις σε περιοχές των ΗΠΑ και της Λατινικής Αμερικής που επλήγησαν τον περασμένο χρόνο. Η προσφορά κεφαλαίων για αντασφάλιση φυσικών καταστροφών ήταν μεγάλη καθώς το περασμένο έτος υπήρξαν μεγάλες προσαρμογές στην ανάληψη των κινδύνων.

- Advertisement -

AON

Μετά τις πρώτες ανανεώσεις τη 1η Ιανουαρίου 2024, οι συνθήκες στην αγορά αντασφάλισης συνέχισαν να παραμένουν ευνοϊκές για τις ασφαλιστικές με την ΑΟΝ να σημειώνει ότι υπήρξε μία μεγάλη στροφή προς της υπερβάλλουσα προσφορά (capacity) αντασφάλισης φυσικών καταστροφών. Σύμφωνα με την Aon, αυτό οφείλεται στις προσαρμοσμένες αποδόσεις ως προς τον κίνδυνο που σημειώθηκαν κατά το παρελθόν έτος.

- Advertisement -

Οι ανανεώσεις που έγιναν χτες ¼ αφορούσαν πολύ μεγάλα προγράμματα ασφάλισης φυσικών καταστροφών στον κόσμο, κυρίως στην Ιαπωνία, την Νότια Κορέα, την Κίνα, και την Ινδία.  Σύμφωνα με την ΑΟΝ οι τιμές για τα προγράμματα αυτά παρέμειναν σταθερές έως και μειωμένες με τον ανταγωνισμό στα ομόλογα καταστροφών να καλπάζει.

Gallagher Re

Στο ίδιο μήκος και η Gallagher Re η οποία σημειώνει ότι οι αντασφαλιστές συνέχισαν να αναλαμβάνουν κινδύνους φυσικών καταστροφών τη 1η Απριλίου 2024 γεγονός που οδήγησε σε αύξηση της προσφοράς και την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης σε ένα σταθερότερο περιβάλλον.

Οι ασφαλιστικές και άλλοι αγοραστές αντασφάλισης αναφέρει η  Gallagher Re, εκμεταλλεύτηκαν τον στόχο των αντασφαλιστών να γράψουν στα βιβλία τους περισσότερες φυσικές καταστροφές, αξιοποιώντας στρατηγικές τοποθέτησης τους στις αγορές για να αναλάβουν κινδύνους περιουσίας και ατυχημάτων. Οι τιμές σε άλλες περιοχές της Ασίας υποχώρησαν ενώ σε άλλες σημείωσαν ελάχιστη αύξηση από -5% σε +1%.

Στις περιοχές των ΗΠΑ που καταγράφηκαν ζημιές Περιουσίας οι μεταβολές στις τιμές κυμάνθηκαν σύμφωνα με την Gallagher Re +5% έως +25%, ενώ για τα ομόλογα καταστροφών από 0% έως +20%  Στη Λατινική Αμερική, υπήρξαν αυξήσεις στις τιμές αντασφαλίστρων  από +5% έως +30%, και αυξήσεις  ομολόγων καταστροφής στις περιοχές που επλήγησαν από +5% έως +15%. Τέλος, τα αντασφάλιστρα και τα ομόλογα καταστροφής σε περιοχές που δεν επλήγησαν από ζημίες αυξήθηκαν από 0% έως +5%.

Εκτός του κλάδου Περιουσίας ο μεσίτης αντασφαλίσεων προειδοποιεί ότι άλλες αγορές στις ΗΠΑ όπως τα ατυχήματα και τα χρηματοοικονομικά συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά τις δυσμενείς εξελίξεις του περασμένου έτους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αλ. Σαρρήγεωργιου: Ο σεισμός απειλητικός για την Ελλάδα κίνδυνος

Αναφορά στους κινδύνους φυσικών καταστροφών έκανε ο πρόεδρος της EAEE από το βήμα του 26ου Συνεδρίου της Ύδρας

Μια έκπληξη από την Aon στην Ύδρα

Δυο λόγια από τον CEO της Αon έφτασαν για να μας προϊδεάσουν περί των όσων θα ακούσουμε σήμερα στο συνέδριο

26th Insurance & Reinsurance Meeting: Ξεκινά σήμερα με εκδηλώσεις των Aon και Eurolife FFH

Ένας θεσμός συνυφασμένος με το νησί της Ύδρας – Το πρόγραμμα των συζητήσεων και των networking events

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ευρωπαϊκή έκθεση για το κλίμα: Με τον ταχύτερο ρυθμό υπερθέρμανσης παγκοσμίως η Γηραιά Ήπειρος

Ποιοι κίνδυνοι αυξάνονται σημαντικά για κράτη, επιχειρήσεις και ασφαλιστικές εταιρείες

Στη Vienna Insurance Group πέρασε η Ασφαλιστική της Νυρεμβέργης

Τι ανέφερε ο Hartwig Löger της VIG και ο Harald Rosenberger της Nürnberger

Allianz Commercial: Ο πόλεμος Νο 1 κίνδυνος πολιτικής βίας για περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις παγκοσμίως

Eπιταχύνεται η ζήτηση για προγράμματα ασφάλισης έναντι πολιτικής βίας και τρομοκρατίας, αλλάζουν οι στρατηγικές διαχείρισης κινδύνων εφοδιαστικής αλυσίδας

O HALA στο FUEDI & NIVRE Seminar 2026

Οι πραγματογνώμονες διαμορφώνουν το μέλλον της διαχείρισης απαιτήσεων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Digital Banking Forum 2026: Τιμητικές διακρίσεις για την ουσιαστική συμβολή στον ψηφιακό μετασχηματισμό του οικοσυστήματος

Απονεμήθηκαν στη Στ. Καμπουρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλο ΔΙΑΣ ΑΕ, και στον Β. Τραπεζάνογλου, Σύμβουλο Ψηφιακής Καινοτομίας

Το ΕΕΑ μάς προσκαλεί στο «Τραμ το τελευταίο…» την Τετάρτη 27 Μαΐου

Μια μουσική βραδιά στο Ολύμπια Δημοτικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», αφιερωμένη στις χρυσές δεκαετίες του ’50 και του ’60

Η θέση της ΕΑΔΕ για το δικαίωμα συμβολαίου

Ανακοίνωση στον απόηχο της πρόσφατης συνάντησης με την Εθνική Ασφαλιστική, η οποία πραγματοποιήθηκε σε «ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα»

Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας: Η Ελλάδα γίνεται ευρωπαϊκό πρότυπο

8 στα 10 παιδιά πέτυχαν φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος, ενώ 4 στα 10 με συνοδά νοσήματα παρουσίασαν σημαντική βελτίωση

4 άξονες για την ανάπτυξη των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, προβλέψεις 2026

Πού θα πρέπει να επικεντρωθούν οι ασφαλιστές προκειμένου να επιτύχουν ταχύτερη ανάπτυξη των εργασιών τους, σύμφωνα με την ICAP CRIF