back to top
21.2 C
Athens
Κυριακή 14 Ιουνίου 2026

Που έφτασαν τα τιμολόγια αντασφάλισης χτες 1η Απριλίου

Της Ελενας Ερμείδου

Σταθερά σε γενικές γραμμές παρέμειναν τα αντασφαλιστικά τιμολόγια Περιουσίας κατά τις ανανεώσεις χτες τη 1η Απριλίου 2024. Οι τιμές ήταν προβλέψιμες αναφέρει η AON. Τα ίδια επίπεδα τιμών βλέπει και η Gallagher Re παρατηρώντας ωστόσο κάποιες αυξήσεις σε περιοχές των ΗΠΑ και της Λατινικής Αμερικής που επλήγησαν τον περασμένο χρόνο. Η προσφορά κεφαλαίων για αντασφάλιση φυσικών καταστροφών ήταν μεγάλη καθώς το περασμένο έτος υπήρξαν μεγάλες προσαρμογές στην ανάληψη των κινδύνων.

- Advertisement -

AON

Μετά τις πρώτες ανανεώσεις τη 1η Ιανουαρίου 2024, οι συνθήκες στην αγορά αντασφάλισης συνέχισαν να παραμένουν ευνοϊκές για τις ασφαλιστικές με την ΑΟΝ να σημειώνει ότι υπήρξε μία μεγάλη στροφή προς της υπερβάλλουσα προσφορά (capacity) αντασφάλισης φυσικών καταστροφών. Σύμφωνα με την Aon, αυτό οφείλεται στις προσαρμοσμένες αποδόσεις ως προς τον κίνδυνο που σημειώθηκαν κατά το παρελθόν έτος.

- Advertisement -

Οι ανανεώσεις που έγιναν χτες ¼ αφορούσαν πολύ μεγάλα προγράμματα ασφάλισης φυσικών καταστροφών στον κόσμο, κυρίως στην Ιαπωνία, την Νότια Κορέα, την Κίνα, και την Ινδία.  Σύμφωνα με την ΑΟΝ οι τιμές για τα προγράμματα αυτά παρέμειναν σταθερές έως και μειωμένες με τον ανταγωνισμό στα ομόλογα καταστροφών να καλπάζει.

Gallagher Re

Στο ίδιο μήκος και η Gallagher Re η οποία σημειώνει ότι οι αντασφαλιστές συνέχισαν να αναλαμβάνουν κινδύνους φυσικών καταστροφών τη 1η Απριλίου 2024 γεγονός που οδήγησε σε αύξηση της προσφοράς και την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης σε ένα σταθερότερο περιβάλλον.

Οι ασφαλιστικές και άλλοι αγοραστές αντασφάλισης αναφέρει η  Gallagher Re, εκμεταλλεύτηκαν τον στόχο των αντασφαλιστών να γράψουν στα βιβλία τους περισσότερες φυσικές καταστροφές, αξιοποιώντας στρατηγικές τοποθέτησης τους στις αγορές για να αναλάβουν κινδύνους περιουσίας και ατυχημάτων. Οι τιμές σε άλλες περιοχές της Ασίας υποχώρησαν ενώ σε άλλες σημείωσαν ελάχιστη αύξηση από -5% σε +1%.

Στις περιοχές των ΗΠΑ που καταγράφηκαν ζημιές Περιουσίας οι μεταβολές στις τιμές κυμάνθηκαν σύμφωνα με την Gallagher Re +5% έως +25%, ενώ για τα ομόλογα καταστροφών από 0% έως +20%  Στη Λατινική Αμερική, υπήρξαν αυξήσεις στις τιμές αντασφαλίστρων  από +5% έως +30%, και αυξήσεις  ομολόγων καταστροφής στις περιοχές που επλήγησαν από +5% έως +15%. Τέλος, τα αντασφάλιστρα και τα ομόλογα καταστροφής σε περιοχές που δεν επλήγησαν από ζημίες αυξήθηκαν από 0% έως +5%.

Εκτός του κλάδου Περιουσίας ο μεσίτης αντασφαλίσεων προειδοποιεί ότι άλλες αγορές στις ΗΠΑ όπως τα ατυχήματα και τα χρηματοοικονομικά συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά τις δυσμενείς εξελίξεις του περασμένου έτους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μια Ελληνίδα ηγείται της Τεχνητής Νοημοσύνης στον κλάδο (αντ)ασφάλισης

Η Βάντα Γιανναρά, συνιδρύτρια και πρώην CCO της DGTAL, διαδέχεται τον CEO Arndt Gossmann

Αλ. Σαρρήγεωργιου: Ο σεισμός απειλητικός για την Ελλάδα κίνδυνος

Αναφορά στους κινδύνους φυσικών καταστροφών έκανε ο πρόεδρος της EAEE από το βήμα του 26ου Συνεδρίου της Ύδρας

Μια έκπληξη από την Aon στην Ύδρα

Δυο λόγια από τον CEO της Αon έφτασαν για να μας προϊδεάσουν περί των όσων θα ακούσουμε σήμερα στο συνέδριο

26th Insurance & Reinsurance Meeting: Ξεκινά σήμερα με εκδηλώσεις των Aon και Eurolife FFH

Ένας θεσμός συνυφασμένος με το νησί της Ύδρας – Το πρόγραμμα των συζητήσεων και των networking events

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΑΔΕ: Η αναθεώρηση της Οδηγίας IDD αλλάζει τα δεδομένα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση στην Ευρώπη

Στο επίκεντρο της αναθεώρησης, το «Value for Money», οι προμήθειες, η ψηφιακή διανομή και η υποστήριξη των μικρομεσαίων διαμεσολαβητών

Μακελειό με τις πτωχεύσεις το 2026, ανεβαίνει το ρίσκο, σύμφωνα με νέα μελέτη της Coface

Οι προβλέψεις αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω για το 2026 – Τα υψηλά επιτόκια επιδεινώνουν την κατάσταση

Τάσεις και προοπτικές του ασφαλιστικού κλάδου στην Κύπρο μέσα από την ετήσια έρευνα της PwC για τους CEOs

Tου Κωνσταντίνου Ρωσσίδη, Director, Υπεύθυνου Αναλογιστικών Υπηρεσιών PwC Κύπρου και Μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΣEK

Λουκέτο στην DallBogg από την εποπτική αρχή Βουλγαρίας

Όλα τα συμβόλαια παραμένουν σε ισχύ μέχρι την κήρυξη της ασφαλιστικής ως αφερέγγυας, διευκρίνισε η FSC

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Οι προσωπικότητες που διαμορφώνουν τον διάλογο για το μέλλον της Επαγγελματικής Ασφάλισης

Το 7ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin26 θα διεξαχθεί την Πέμπτη 18/6 στο Divani Apollon Palace & Thalasso, με παράλληλη μετάδοση από το LiveOn Events+

Εθνική Τράπεζα: 16 χρόνια στηρίζει και επιβραβεύει καινοτόμες επιχειρήσεις μέσα από το Πρόγραμμα NBG Business Seeds

Τελετή βράβευσης για επιχειρήσεις και ομάδες που διακρίθηκαν μεταξύ των 344 συμμετοχών του 16ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας

Αποτυπώνοντας τoν «θρύλο» της Interamerican με τον Γιάννη Καντώρο

Στην εκδήλωση βραβεύσεων αναδείχθηκε με έμφαση η στοχοπροσήλωση των εργαζομένων, αλλά και η εξωστρέφεια που επιτεύχθηκε χάρη στον νέο σχεδιασμό

Pricefox: «Καθαρίστε τα οικόπεδά σας και ασφαλίστε το σπίτι σας»

Η πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλιστικών προϊόντων συνδέει το ζήτημα της πρόληψης με την ανάγκη προστασίας της κατοικίας

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική ενισχύει τον Κλάδο Ζημιών Αυτοκινήτου με δύο νέα, δυναμικά στελέχη

Ο Λ. Πραγκαστής αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή Ζημιών του Κλάδου Αυτοκινήτου, έχοντας ως Αναπληρώτρια την Αν. Μιχαηλίδη