back to top
28.7 C
Athens
Παρασκευή 19 Ιουνίου 2026

Που έφτασαν τα τιμολόγια αντασφάλισης χτες 1η Απριλίου

Της Ελενας Ερμείδου

Σταθερά σε γενικές γραμμές παρέμειναν τα αντασφαλιστικά τιμολόγια Περιουσίας κατά τις ανανεώσεις χτες τη 1η Απριλίου 2024. Οι τιμές ήταν προβλέψιμες αναφέρει η AON. Τα ίδια επίπεδα τιμών βλέπει και η Gallagher Re παρατηρώντας ωστόσο κάποιες αυξήσεις σε περιοχές των ΗΠΑ και της Λατινικής Αμερικής που επλήγησαν τον περασμένο χρόνο. Η προσφορά κεφαλαίων για αντασφάλιση φυσικών καταστροφών ήταν μεγάλη καθώς το περασμένο έτος υπήρξαν μεγάλες προσαρμογές στην ανάληψη των κινδύνων.

- Advertisement -

AON

Μετά τις πρώτες ανανεώσεις τη 1η Ιανουαρίου 2024, οι συνθήκες στην αγορά αντασφάλισης συνέχισαν να παραμένουν ευνοϊκές για τις ασφαλιστικές με την ΑΟΝ να σημειώνει ότι υπήρξε μία μεγάλη στροφή προς της υπερβάλλουσα προσφορά (capacity) αντασφάλισης φυσικών καταστροφών. Σύμφωνα με την Aon, αυτό οφείλεται στις προσαρμοσμένες αποδόσεις ως προς τον κίνδυνο που σημειώθηκαν κατά το παρελθόν έτος.

- Advertisement -

Οι ανανεώσεις που έγιναν χτες ¼ αφορούσαν πολύ μεγάλα προγράμματα ασφάλισης φυσικών καταστροφών στον κόσμο, κυρίως στην Ιαπωνία, την Νότια Κορέα, την Κίνα, και την Ινδία.  Σύμφωνα με την ΑΟΝ οι τιμές για τα προγράμματα αυτά παρέμειναν σταθερές έως και μειωμένες με τον ανταγωνισμό στα ομόλογα καταστροφών να καλπάζει.

Gallagher Re

Στο ίδιο μήκος και η Gallagher Re η οποία σημειώνει ότι οι αντασφαλιστές συνέχισαν να αναλαμβάνουν κινδύνους φυσικών καταστροφών τη 1η Απριλίου 2024 γεγονός που οδήγησε σε αύξηση της προσφοράς και την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης σε ένα σταθερότερο περιβάλλον.

Οι ασφαλιστικές και άλλοι αγοραστές αντασφάλισης αναφέρει η  Gallagher Re, εκμεταλλεύτηκαν τον στόχο των αντασφαλιστών να γράψουν στα βιβλία τους περισσότερες φυσικές καταστροφές, αξιοποιώντας στρατηγικές τοποθέτησης τους στις αγορές για να αναλάβουν κινδύνους περιουσίας και ατυχημάτων. Οι τιμές σε άλλες περιοχές της Ασίας υποχώρησαν ενώ σε άλλες σημείωσαν ελάχιστη αύξηση από -5% σε +1%.

Στις περιοχές των ΗΠΑ που καταγράφηκαν ζημιές Περιουσίας οι μεταβολές στις τιμές κυμάνθηκαν σύμφωνα με την Gallagher Re +5% έως +25%, ενώ για τα ομόλογα καταστροφών από 0% έως +20%  Στη Λατινική Αμερική, υπήρξαν αυξήσεις στις τιμές αντασφαλίστρων  από +5% έως +30%, και αυξήσεις  ομολόγων καταστροφής στις περιοχές που επλήγησαν από +5% έως +15%. Τέλος, τα αντασφάλιστρα και τα ομόλογα καταστροφής σε περιοχές που δεν επλήγησαν από ζημίες αυξήθηκαν από 0% έως +5%.

Εκτός του κλάδου Περιουσίας ο μεσίτης αντασφαλίσεων προειδοποιεί ότι άλλες αγορές στις ΗΠΑ όπως τα ατυχήματα και τα χρηματοοικονομικά συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά τις δυσμενείς εξελίξεις του περασμένου έτους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μια Ελληνίδα ηγείται της Τεχνητής Νοημοσύνης στον κλάδο (αντ)ασφάλισης

Η Βάντα Γιανναρά, συνιδρύτρια και πρώην CCO της DGTAL, διαδέχεται τον CEO Arndt Gossmann

Αλ. Σαρρήγεωργιου: Ο σεισμός απειλητικός για την Ελλάδα κίνδυνος

Αναφορά στους κινδύνους φυσικών καταστροφών έκανε ο πρόεδρος της EAEE από το βήμα του 26ου Συνεδρίου της Ύδρας

Μια έκπληξη από την Aon στην Ύδρα

Δυο λόγια από τον CEO της Αon έφτασαν για να μας προϊδεάσουν περί των όσων θα ακούσουμε σήμερα στο συνέδριο

26th Insurance & Reinsurance Meeting: Ξεκινά σήμερα με εκδηλώσεις των Aon και Eurolife FFH

Ένας θεσμός συνυφασμένος με το νησί της Ύδρας – Το πρόγραμμα των συζητήσεων και των networking events

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

FIFA World Cup 2026: Οι φοβερές, άγνωστες απειλές του κόσμου που αυξάνονται καθημερινά

Με 48 ομάδες να παίζουν 104 αγώνες σε 6 εβδομάδες και 16 πόλεις, το Μουντιάλ συνοδεύεται από μεγάλο αριθμό κινδύνων που αυξάνεται καθημερινά

P. Hiekelma στο Ocin26: Στρατηγική η δημιουργία ισχυρών θεσμικών επενδυτών

H Πρόεδρος της EIOPA Petra Hielkema στάθηκε στη σημασία της θεσμικής αξιοπιστίας και της δημιουργίας ενός σταθερού πλαισίου που θα επιτρέψει στην Επαγγελματική Ασφάλιση

Νέα μέλη ΔΣ και Αντιπρόεδροι στην AMICE

Το αναθεωρημένο πλαίσιο διακυβέρνησης της Ένωσης αποσκοπεί σε ισχυρή εκπροσώπηση των μελών και αποτελεσματική ηγεσία σε όλους τους τομείς

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ο Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός ως κομβικό εργαλείο υλοποίησης της Ένωσης Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων

Όσα συζητήθηκαν στο 6ο πάνελ του 7ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin26

Ευ. Αγγελίδης: Transforming Self-Invested Pensions’ Fund Management

Η ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Profile Software στο 7ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin26

Κ. Σπανδωνίδης: Οι αρχές του ελβετικού wealth management σε θεσμική εφαρμογή

Η ομιλία του Founding Partner της WWEALTH-E στο 7ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin26

Ευ. Τουρνάς: «Η κλιματική κρίση δεν μας δίνει παράταση»

Έως τις 22 Ιουνίου οι καθαρισμοί οικοπέδων, από τις 23 Ιουνίου ξεκινούν οι έλεγχοι

Ν. Βαγιάννης: Η ασφάλιση εξαγωγών αποτελεί προϋπόθεση για ισχυρή ελληνική εξωστρέφεια

Στο επίκεντρο ο ρόλος της Export Credit Greece στη χρηματοδότηση, την ασφάλιση πιστωτικού κινδύνου και τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων σε διεθνείς αγορές