back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026

Που έφτασαν τα τιμολόγια αντασφάλισης χτες 1η Απριλίου

Της Ελενας Ερμείδου

Σταθερά σε γενικές γραμμές παρέμειναν τα αντασφαλιστικά τιμολόγια Περιουσίας κατά τις ανανεώσεις χτες τη 1η Απριλίου 2024. Οι τιμές ήταν προβλέψιμες αναφέρει η AON. Τα ίδια επίπεδα τιμών βλέπει και η Gallagher Re παρατηρώντας ωστόσο κάποιες αυξήσεις σε περιοχές των ΗΠΑ και της Λατινικής Αμερικής που επλήγησαν τον περασμένο χρόνο. Η προσφορά κεφαλαίων για αντασφάλιση φυσικών καταστροφών ήταν μεγάλη καθώς το περασμένο έτος υπήρξαν μεγάλες προσαρμογές στην ανάληψη των κινδύνων.

- Advertisement -

AON

Μετά τις πρώτες ανανεώσεις τη 1η Ιανουαρίου 2024, οι συνθήκες στην αγορά αντασφάλισης συνέχισαν να παραμένουν ευνοϊκές για τις ασφαλιστικές με την ΑΟΝ να σημειώνει ότι υπήρξε μία μεγάλη στροφή προς της υπερβάλλουσα προσφορά (capacity) αντασφάλισης φυσικών καταστροφών. Σύμφωνα με την Aon, αυτό οφείλεται στις προσαρμοσμένες αποδόσεις ως προς τον κίνδυνο που σημειώθηκαν κατά το παρελθόν έτος.

- Advertisement -

Οι ανανεώσεις που έγιναν χτες ¼ αφορούσαν πολύ μεγάλα προγράμματα ασφάλισης φυσικών καταστροφών στον κόσμο, κυρίως στην Ιαπωνία, την Νότια Κορέα, την Κίνα, και την Ινδία.  Σύμφωνα με την ΑΟΝ οι τιμές για τα προγράμματα αυτά παρέμειναν σταθερές έως και μειωμένες με τον ανταγωνισμό στα ομόλογα καταστροφών να καλπάζει.

Gallagher Re

Στο ίδιο μήκος και η Gallagher Re η οποία σημειώνει ότι οι αντασφαλιστές συνέχισαν να αναλαμβάνουν κινδύνους φυσικών καταστροφών τη 1η Απριλίου 2024 γεγονός που οδήγησε σε αύξηση της προσφοράς και την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης σε ένα σταθερότερο περιβάλλον.

Οι ασφαλιστικές και άλλοι αγοραστές αντασφάλισης αναφέρει η  Gallagher Re, εκμεταλλεύτηκαν τον στόχο των αντασφαλιστών να γράψουν στα βιβλία τους περισσότερες φυσικές καταστροφές, αξιοποιώντας στρατηγικές τοποθέτησης τους στις αγορές για να αναλάβουν κινδύνους περιουσίας και ατυχημάτων. Οι τιμές σε άλλες περιοχές της Ασίας υποχώρησαν ενώ σε άλλες σημείωσαν ελάχιστη αύξηση από -5% σε +1%.

Στις περιοχές των ΗΠΑ που καταγράφηκαν ζημιές Περιουσίας οι μεταβολές στις τιμές κυμάνθηκαν σύμφωνα με την Gallagher Re +5% έως +25%, ενώ για τα ομόλογα καταστροφών από 0% έως +20%  Στη Λατινική Αμερική, υπήρξαν αυξήσεις στις τιμές αντασφαλίστρων  από +5% έως +30%, και αυξήσεις  ομολόγων καταστροφής στις περιοχές που επλήγησαν από +5% έως +15%. Τέλος, τα αντασφάλιστρα και τα ομόλογα καταστροφής σε περιοχές που δεν επλήγησαν από ζημίες αυξήθηκαν από 0% έως +5%.

Εκτός του κλάδου Περιουσίας ο μεσίτης αντασφαλίσεων προειδοποιεί ότι άλλες αγορές στις ΗΠΑ όπως τα ατυχήματα και τα χρηματοοικονομικά συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά τις δυσμενείς εξελίξεις του περασμένου έτους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αλ. Σαρρήγεωργιου: Ο σεισμός απειλητικός για την Ελλάδα κίνδυνος

Αναφορά στους κινδύνους φυσικών καταστροφών έκανε ο πρόεδρος της EAEE από το βήμα του 26ου Συνεδρίου της Ύδρας

Μια έκπληξη από την Aon στην Ύδρα

Δυο λόγια από τον CEO της Αon έφτασαν για να μας προϊδεάσουν περί των όσων θα ακούσουμε σήμερα στο συνέδριο

26th Insurance & Reinsurance Meeting: Ξεκινά σήμερα με εκδηλώσεις των Aon και Eurolife FFH

Ένας θεσμός συνυφασμένος με το νησί της Ύδρας – Το πρόγραμμα των συζητήσεων και των networking events

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νέα, ισχυρή αύξηση εσόδων καταγράφει ο Όμιλος ARAG

«Ο στόχος μας για έσοδα από ασφάλιστρα έχει ήδη ξεπεραστεί, 5 χρόνια νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό» τονίζει ο Πρόεδρος ΔΣ, Δρ. Renko Dirksen

Σταθερή η αναπτυξιακή πορεία της Eurohold το πρώτο τρίμηνο του 2026

Στον ασφαλιστικό τομέα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 13,3%, στα 78,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA υπερτετραπλασιάστηκαν

GDV: Η μεταφορά δεν λύνει το πρόβλημα, πώς ασφαλίζονται οι κίνδυνοι

Για τους Γερμανούς ασφαλιστές, οι αυξανόμενοι κίνδυνοι απαιτούν μια συνολική αντίληψη που να εμπεριέχει την πρόληψη και την κυβερνητική ευθύνη

Με άξονα την ανθεκτικότητα της Ευρώπης το 16ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Ο Αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Αλ. Σαρρηγεωργίου συμμετείχε στις εργασίες και συντόνισε το πάνελ «Europe on the global stage: Influence or irrelevance?»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ilia Forum 2026: Το αναπτυξιακό συνέδριο της Ηλείας ανοίγει τις πόρτες του

Όσα θα παρακολουθήσουμε το διήμερο 5-6/6 στο Aldemar Olympian Village – Ilis Congress Center, αλλά και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας LiveOn Events+

Εκδήλωση ΠΣΑΣ-ΕΕΑ: «Το επάγγελμά μας: Μία προβολή στο μέλλον»

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 στο Μουσείο «Ελλάδα σε Μικρογραφία»

Η INTERAMERICAN υπενθυμίζει την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου – Έμφαση στην πρόληψη και στην προστασία

«Ενημερωνόμαστε, προλαμβάνουμε, προστατεύουμε τη φύση και όσα έχουν αξία»

«αν ήξερες!»: Τι πραγματικά καλύπτει η ασφάλεια του αυτοκινήτου σου

O Βασίλης Μπόκας της Altius Insurance εξηγεί, μεταξύ άλλων, ποιες είναι οι πραγματικά σημαντικές καλύψεις και τι μένει συχνά εκτός ασφαλιστηρίου χωρίς να το γνωρίζουμε

ERGO Ασφαλιστική: Νέες προοπτικές εξέλιξης για τους νέους στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας

Σταθερά παρούσα η εταιρεία σε πρωτοβουλίες που φέρνουν τους νέους πιο κοντά στις σύγχρονες επαγγελματικές ευκαιρίες και στις δεξιότητες που απαιτεί το μέλλον