back to top
9.2 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Πόσο θα κοστίσει τελικά στις ασφαλιστικές το CrowdStrike;

Οι ασφαλισμένες ζημίες από την παγκόσμια διακοπή ΙΤ που συνδέεται με το συμβάν CrowdStrike θα μειωθούν μεταξύ 300 εκατομμυρίων και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Guy Carpenter.

«Η εκδήλωση CrowdStrike υπογραμμίζει τη δυνητική σοβαρότητα της διασύνδεσης της ψηφιακής αλυσίδας εφοδιασμού, καθώς επηρέασε όχι μόνο τους πελάτες της CrowdStrike αλλά καθώς διαδόθηκε μέσω δικτύων τρίτων, είχε αντίκτυπο και στην ανθεκτικότητα φαινομενικά άσχετων βιομηχανιών», ανέφερε η Guy Carpenter στην έκθεσή της.

- Advertisement -

«Ωστόσο, αμέσως μετά παρατηρούμε ότι οι ασφαλιστές εξετάζουν προσεκτικά τις επιπτώσεις αυτού του γεγονότος και συνεχίζουν να υποστηρίζουν τους πελάτες τους με αμετάβλητη κάλυψη, αποδεικνύοντας έτσι την ανθεκτικότητα της αγοράς ασφάλισης στον κυβερνοχώρο» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Guy Carpenter, λιγότερο από το 1% των εταιρειών παγκοσμίως με ασφάλεια στον κυβερνοχώρο επηρεάστηκαν.

- Advertisement -

Ταυτόχρονα, με μια γρήγορη λύση που εισήχθη, πολλοί οργανισμοί είχαν την ευκαιρία να μετριάσουν τον αντίκτυπο, πριν την λήξη της περιόδου αναμονής για αξιώσεις που αφορούν το business interruption.

«Συνήθως, αυτές κυμαίνονται από 4 έως 12 ώρες σε ασφαλιστήρια συμβόλαια κυβερνοασφάλισης. Ως αποτέλεσμα, η πιθανή ασφαλισμένη ζημία είναι μεταξύ 300 εκατομμυρίων και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων», εξήγησε η Guy Carpenter.

Η εταιρεία τόνισε ότι τα ευρήματά της ευθυγραμμίζονται με το συμπέρασμα ότι αυτό το γεγονός δεν θα οδηγήσει σε υλική ζημία για την πλειονότητα των ασφαλιστικών εταιρειών, αν και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει με βάση τις διατυπώσεις που υιοθετήθηκαν από τους carriers, το underwriting στους επηρεαζόμενους κλάδους κλπ.

Μια σειρά αρχικών εκτιμήσεων ασφαλισμένων ζημιών έχουν εκδοθεί για το εν λόγω συμβάν, αν και το εύρος τους διαφέρει πολύ.

Η Parametrix υπολογίζει τις ασφαλισμένες ζημίες μεταξύ 540 και 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για εταιρείες του Fortune 500 των ΗΠΑ (εξαιρουμένης της Microsoft), η CyberCube τις υπολόγισε από 400 εκατομμύρια έως 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο για την αυτόνομη αγορά ασφάλισης στον κυβερνοχώρο και η Coalition αναμένει ασφαλισμένες ζημίες ύψους 960 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο για cyber writers των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

CrowdStrike: 540 εκ. με 1,08 δισ. οι ασφαλισμένες ζημιές

Σχετικές δημοσιεύσεις

Να γίνει το Κράτος διαιτητής και να καθιερωθούν τα ιατρικά πρωτόκολλα.

Η κίνηση της ΕΚΠΟΙΖΩ να ανεβάσει τους τόνους στις αυξήσεις ασφαλίστρων υγείας ήρθε να χαλάσει επικοινωνιακά την καλύτερη στιγμή της ασφαλιστικής αγοράς

Ενας κατάλογος ESG για ασφαλιστικές επιχειρήσεις με 20 ερωτήσεις

Ο κατάλογος ESG βοηθά ασφαλιστές και τράπεζες στην επίτευξη των δικών τους στόχων και στη συμμόρφωση με τις ρυθμιστικές απαιτήσεις

Ασφαλιστικές και Διαμεσολάβηση: Να σπάσει «το γυάλινο κουτί» της απομόνωσης των διαμεσολαβητών από τα τραπεζικά προϊόντα

Πως μπορούν να πουλήσουν τραπεζικά προιόντα οι διαμεσολαβητές και τι κινήσεις πρέπει να κάνουν οι ασφαλιστικές 

ΤτΕ: Αυξήθηκε στα 20,98 δισ. ευρώ η αξία του ενεργητικού των ασφαλιστικών

Η συνολική αξία του ενεργητικού των ασφαλιστικών επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 381 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και διαμορφώθηκε στα 20.980

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

Οι θέσεις Insurance Europe σχετικά με την προώθηση πρότασης Omnibus

Μεταξύ των προωθούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της συγκαταλέγεται η υιοθέτηση πρότασης Omnibus

Η NN Group ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Τουρκία


Ο όμιλος NN ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης των τουρκικών δραστηριοτήτων του στη Zurich Turkiye.

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου