Δέκα χρόνια ΣΔΙΤ, όπως όταν λέμε, η τάδε εταιρεία γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια ζωής της στην αγορά. Κάθε μήνα για δέκα χρόνια ακούμε τα οφέλη των Συμπράξεων μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τα οφέλη για τις επιχειρήσεις, τους ιδιώτες, πόσα λεφτά θα εξοικονομήσει το δημόσιο από τις μεταφορές κινδύνων, με ποιο τρόπο θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του κράτους και διάφορα άλλα.
Το νέο αφήγημα είναι ΣΔΙΤ στον τουρισμό με την ιδιωτική ασφάλιση και τις υπηρεσίες υγείας και άμεσης βοήθειας. Το θέλουν και οι δύο. Το θέλει και η Πολιτεία, το θέλουν και οι ασφαλιστικές. Γιατί δεν γίνεται λοιπόν; Γιατί κανείς δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες να μας πει τους λόγους που δεν προχωράει το πλαίσιο αυτό; Ούτε η Πολιτεία, ούτε οι ασφαλιστικές
Η Πολιτεία από την μία δηλώνει την πρόθεση της ότι θέλει οι ασφαλιστικές να συμπράξουν με το Δημόσιο, οι ασφαλιστικές από την άλλη λένε ότι το Δημόσιο κωφεύει και δεν κάνει τίποτα.
Ακόμα και σήμερα γιατί η Πολιτεία κρατά όλους τους κινδύνους που προκύπτουν από τον κορωνοϊό. Τι θα γίνει αν προκύψει θέμα στα ελληνικά νησιά που δεν έχουν πολυάριθμες υπηρεσίες υγείας. Τι θα γίνει αν προκύψουν θέματα επαναπατρισμού τουριστών; Όλα το κράτος, και τίποτα η ιδιωτική ασφάλιση;
Τι λείπει μπορούμε να μάθουμε ; ο στόχος από το κράτος, η κατάθεση προτάσεων προς τα υπουργεία από την ασφαλιστική αγορά; Η σύσταση κατάλληλων εξειδικευμένων ομάδων για να γίνει η ανάλυση των προτάσεων και ο συνδυασμός αυτών με τις ανάγκες του δημοσίου.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η ασφαλιστική αγορά ή οι ιδιωτικές ασφαλιστικές δεν έχουν ανάλυση σχεδίου με κάθε λεπτομέρεια, δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι για κανέναν όλα αυτά είναι στα λόγια.
Θέλουμε να βλέπουμε τα οφέλη για αμφότερους και τις συστάσεις της Κομισιόν από τις οποίες η Ελλάδα δεν εξαιρείται.
Τι έχετε να μας πείτε επ’ αυτού. Μήπως υπάρχει κάπου λάθος;