back to top
27 C
Athens
Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026

Περιοδεία αντιπροσωπείας του Ε.Ε.Α. στη Θεσσαλία και έμπρακτη στήριξη των πληγέντων

Την πληγείσα από την κακοκαιρία “Daniel” Θεσσαλία επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023.

Ξεκινώντας από τον Βόλο και συνεχίζοντας την περιοδεία σε Τρίκαλα, Λάρισα και Καρδίτσα, η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. συναντήθηκε με τους Προέδρους των τοπικών Επιμελητηρίων, εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, προέδρους σωματείων και Ομοσπονδιών, συνομίλησε με πληγέντες επιχειρηματίες και τους ενημέρωσε  για την άμεση στήριξη που παρέχει το Επιμελητήριο προς την τοπική κοινωνία και τους επαγγελματίες που δοκιμάζονται σκληρά από τις συνέπειες των πλημμυρικών φαινομένων.

- Advertisement -

Τα μέλη της διοίκησης του Ε.Ε.Α. διαπίστωσαν από κοντά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Βόλου, της Λάρισας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας, ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση, άκουσαν τους φόβους και τις αγωνίες των πληγέντων και κυρίως των μελών της επιχειρηματικής κοινότητας.

Στην πόλη του Βόλου σε πολλά σημεία η κίνηση γίνεται με δυσκολία καθώς ακόμα υπάρχουν λάσπες, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα των κατοίκων είναι η έλλειψη νερού. 

- Advertisement -

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της ΔΕ του Ε.Ε.Α., κ. Γιώργο Καββαθά, και από τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ε.Α., κ. Νίκο Γρέντζελο, ανακοίνωσε ότι φτάνουν στον Βόλο 50.000 φιάλες νερού, ως μία πρώτη δράση αλληλεγγύης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Στη Λάρισα, η προσφορά του Ε.Ε.Α. περιλαμβάνει είδη καθαριότητας και προστασίας, δεκάδες πλυστικά μηχανήματα καθώς και φιάλες νερού, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Στα Τρίκαλα, είδη καθαρισμού, είδη ατομικής υγιεινής και φιάλες νερού, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Στην Καρδίτσα, είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας, είδη καθαρισμού, αντικουνουπικά, τρόφιμα και χαρτικά, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Η εκτίμηση που υπάρχει από τη Διοίκηση του Ε.Ε.Α. είναι ότι για να στηριχθούν οι πληγέντες και να αποκατασταθούν οι εκτεταμένες ζημιές θα απαιτηθούν δισεκατομμύρια ευρώ (από 5 έως 8, ανάλογα με τα έργα υποδομών που πρέπει να γίνουν). Επίσης χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις για την ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία επιχειρήσεων με στόχο και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Προς αυτή την κατεύθυνση οι τοπικές επιχειρήσεις πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες επιδιορθώσεις κτιριακών συγκροτημάτων και μηχανημάτων αλλά και στην προμήθεια πρώτων υλών και για να γίνει όλη η διαδικασία χρειάζονται κεφάλαια.

Για τις εικόνες που είδε στην πληγείσα Θεσσαλία αλλά και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατό, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, δηλώνει:

«Είμαι πραγματικά συγκλονισμένος από όσα είδαμε και ακούσαμε σε Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα. Πρόκειται για τεράστια καταστροφή. Επειδή είχαμε επισκεφθεί ξανά την Καρδίτσα μετά το «χτύπημα» του Ιανού, σας διαβεβαιώ ότι η κατάσταση είναι χειρότερη. Οπότε και η στήριξη που πρέπει να δώσει η Πολιτεία σε αυτούς τους ανθρώπους, πρέπει να είναι μεγαλύτερη από αυτή που δόθηκε στον Ιανό. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να σταθούν στα πόδια τους και να μην εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Ήδη αρκετοί πληγέντες, όπως ενημερωθήκαμε, μετακινήθηκαν προς άλλα αστικά κέντρα γιατί σπίτια και επιχειρήσεις έχουν πάθει σοβαρότατες ζημιές. Δηλαδή και δεν έχουν εστία αλλά ούτε και τρόπο εξασφάλισης κάποιου εισοδήματος. Παρατήρησα επίσης ότι πολλοί συνάνθρωποι μας είναι τρομοκρατημένοι. Φοβούνται τις συνέπειες μίας νέας κακοκαιρίας. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε ήδη στο φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι κοντά. 

Σε προσωπικό επίπεδο, η πιο συγκινητική στιγμή που βίωσα ήταν όταν άκουσα έναν νέο επιχειρηματία να λέει: «Μόνο τα όνειρα μας δεν σκέπασε η λάσπη». Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν στήριξη από όλους μας. Ήδη το ΕΕΑ διέθεσε 40.000 ευρώ για την αγορά ειδών που μας υπέδειξαν τα τοπικά Επιμελητήρια. 

Πρόταση μας είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει μέτρα όπως «πάγωμα» υποχρεώσεων για τουλάχιστον 2 χρόνια, ακόμα και διαγραφή απαιτήσεων από εφορίες και Ταμεία, αλλά και ευνοϊκή μεταχείριση από το τραπεζικό σύστημα. Δεν είναι μία καταστροφή όπως άλλες που είδαμε στο παρελθόν. Και πρέπει όλοι να συμβάλουμε ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα στη Θεσσαλία το ταχύτερο δυνατό».  

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το Επιμελητήριο μετά την έναρξη της επιχείρησης

Όταν ξεκινούν οι υποχρεώσεις, οι αυξημένες δαπάνες, οι αλλαγές στη νομοθεσία, οι ψηφιακές απαιτήσεις και η καθημερινή πίεση δοκιμάζεται στην πράξη ο θεσμός

Εντάσσονται και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στο «Ξεκινώ Επιχειρηματικά», μετά την παρέμβαση του ΕΕΑ

Τη διαβεβαίωση έλαβε ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου από τον Αν. Υπουργό Ν. Παπαθανάση – Οι κινήσεις που προηγήθηκαν και το ειδικό webinar που ετοιμάζεται

Στον αέρα το νέο website της ΕΑΔΕ

Ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για την αναβάθμιση της επικοινωνίας και της ψηφιακής παρουσίας της Ένωσης

Ξεκίνησε η μεγαλύτερη έρευνα για την Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας στην Ελλάδα

Στόχος της έρευνας των ΕΕΑ-ΠΕΚΑΠ, να αποτυπωθούν εμπειρίες, προβλήματα, απόψεις, αλλά και προτάσεις για καλύτερες υπηρεσίες στον κλάδο υγείας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Allianz Trade επενδύει στο νέο ασφαλιστικό ταλέντο μέσα από το Summer Internship Program

Ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων για παιδιά εργαζομένων που φοιτούν ή πρόκειται να φοιτήσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική: Στο επίκεντρο η ασφάλιση των επαγγελματιών οδηγών ταξί

Τα Taxi Pack δίνουν έμφαση στην επιλογή ασφαλιστικών καλύψεων ανάλογα με το επίπεδο προστασίας που χρειάζεται κάθε επαγγελματίας

HDI Global: «Πράσινο» από τους Lloyd’s για νέο συνδικάτο

Το συνδικάτο θα συσταθεί και θα διοικείται σε συνεργασία με την PoloWorks, η οποία διαθέτει την κατάλληλη υποδομή και εμπειρία

ERGO My Home: 24ωρη τεχνική βοήθεια για απρόοπτα στην κατοικία

Η υπηρεσία αφορά περιπτώσεις όπως διαρροές και λοιπά τεχνικά προβλήματα, αλλά και όπου ο ασφαλισμένος απουσιάζει

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«Η κυβέρνηση ξέχασε ξανά τους νοσηλευτές» – Σκληρή ανακοίνωση στη ΔΕΘ 2026

Για πολιτική επιλογή και όχι απλώς παράλειψη κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΕΕ ΠΑΣΟΝΟΠ Γεώργιος Τσόλας 

Insurance Europe: Στο επίκεντρο η επόμενη ημέρα της προληπτικής εποπτείας των ασφαλιστών στην Ευρώπη

Η ειδική εκδήλωση της 29ης Σεπτεμβρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στα γραφεία της Ένωσης και θα μεταδοθεί ζωντανά

Νοσοκομείο Νίκαιας: Σοβαρά κτηριακά προβλήματα στο νοσοκομείο – Επικίνδυνες συνθήκες για ασθενείς και προσωπικό

Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει ότι η πραγματικότητα απέχει δραματικά από τις κυβερνητικές δηλώσεις

Η Allianz Trade επενδύει στο νέο ασφαλιστικό ταλέντο μέσα από το Summer Internship Program

Ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων για παιδιά εργαζομένων που φοιτούν ή πρόκειται να φοιτήσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Η ασφαλιστική αγορά αλλάζει ταχύτητα – Από το +3% του 2025 στο +12,1% του 2026

Αντιστρέφεται η εικόνα ως προς τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης το α΄ 6μηνο