back to top
35.3 C
Athens
Πέμπτη 27 Αυγούστου 2026

Περιοδεία αντιπροσωπείας του Ε.Ε.Α. στη Θεσσαλία και έμπρακτη στήριξη των πληγέντων

Την πληγείσα από την κακοκαιρία “Daniel” Θεσσαλία επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023.

Ξεκινώντας από τον Βόλο και συνεχίζοντας την περιοδεία σε Τρίκαλα, Λάρισα και Καρδίτσα, η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. συναντήθηκε με τους Προέδρους των τοπικών Επιμελητηρίων, εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, προέδρους σωματείων και Ομοσπονδιών, συνομίλησε με πληγέντες επιχειρηματίες και τους ενημέρωσε  για την άμεση στήριξη που παρέχει το Επιμελητήριο προς την τοπική κοινωνία και τους επαγγελματίες που δοκιμάζονται σκληρά από τις συνέπειες των πλημμυρικών φαινομένων.

- Advertisement -

Τα μέλη της διοίκησης του Ε.Ε.Α. διαπίστωσαν από κοντά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Βόλου, της Λάρισας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας, ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση, άκουσαν τους φόβους και τις αγωνίες των πληγέντων και κυρίως των μελών της επιχειρηματικής κοινότητας.

Στην πόλη του Βόλου σε πολλά σημεία η κίνηση γίνεται με δυσκολία καθώς ακόμα υπάρχουν λάσπες, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα των κατοίκων είναι η έλλειψη νερού. 

- Advertisement -

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της ΔΕ του Ε.Ε.Α., κ. Γιώργο Καββαθά, και από τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ε.Α., κ. Νίκο Γρέντζελο, ανακοίνωσε ότι φτάνουν στον Βόλο 50.000 φιάλες νερού, ως μία πρώτη δράση αλληλεγγύης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Στη Λάρισα, η προσφορά του Ε.Ε.Α. περιλαμβάνει είδη καθαριότητας και προστασίας, δεκάδες πλυστικά μηχανήματα καθώς και φιάλες νερού, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Στα Τρίκαλα, είδη καθαρισμού, είδη ατομικής υγιεινής και φιάλες νερού, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Στην Καρδίτσα, είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας, είδη καθαρισμού, αντικουνουπικά, τρόφιμα και χαρτικά, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Η εκτίμηση που υπάρχει από τη Διοίκηση του Ε.Ε.Α. είναι ότι για να στηριχθούν οι πληγέντες και να αποκατασταθούν οι εκτεταμένες ζημιές θα απαιτηθούν δισεκατομμύρια ευρώ (από 5 έως 8, ανάλογα με τα έργα υποδομών που πρέπει να γίνουν). Επίσης χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις για την ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία επιχειρήσεων με στόχο και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Προς αυτή την κατεύθυνση οι τοπικές επιχειρήσεις πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες επιδιορθώσεις κτιριακών συγκροτημάτων και μηχανημάτων αλλά και στην προμήθεια πρώτων υλών και για να γίνει όλη η διαδικασία χρειάζονται κεφάλαια.

Για τις εικόνες που είδε στην πληγείσα Θεσσαλία αλλά και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατό, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, δηλώνει:

«Είμαι πραγματικά συγκλονισμένος από όσα είδαμε και ακούσαμε σε Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα. Πρόκειται για τεράστια καταστροφή. Επειδή είχαμε επισκεφθεί ξανά την Καρδίτσα μετά το «χτύπημα» του Ιανού, σας διαβεβαιώ ότι η κατάσταση είναι χειρότερη. Οπότε και η στήριξη που πρέπει να δώσει η Πολιτεία σε αυτούς τους ανθρώπους, πρέπει να είναι μεγαλύτερη από αυτή που δόθηκε στον Ιανό. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να σταθούν στα πόδια τους και να μην εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Ήδη αρκετοί πληγέντες, όπως ενημερωθήκαμε, μετακινήθηκαν προς άλλα αστικά κέντρα γιατί σπίτια και επιχειρήσεις έχουν πάθει σοβαρότατες ζημιές. Δηλαδή και δεν έχουν εστία αλλά ούτε και τρόπο εξασφάλισης κάποιου εισοδήματος. Παρατήρησα επίσης ότι πολλοί συνάνθρωποι μας είναι τρομοκρατημένοι. Φοβούνται τις συνέπειες μίας νέας κακοκαιρίας. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε ήδη στο φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι κοντά. 

Σε προσωπικό επίπεδο, η πιο συγκινητική στιγμή που βίωσα ήταν όταν άκουσα έναν νέο επιχειρηματία να λέει: «Μόνο τα όνειρα μας δεν σκέπασε η λάσπη». Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν στήριξη από όλους μας. Ήδη το ΕΕΑ διέθεσε 40.000 ευρώ για την αγορά ειδών που μας υπέδειξαν τα τοπικά Επιμελητήρια. 

Πρόταση μας είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει μέτρα όπως «πάγωμα» υποχρεώσεων για τουλάχιστον 2 χρόνια, ακόμα και διαγραφή απαιτήσεων από εφορίες και Ταμεία, αλλά και ευνοϊκή μεταχείριση από το τραπεζικό σύστημα. Δεν είναι μία καταστροφή όπως άλλες που είδαμε στο παρελθόν. Και πρέπει όλοι να συμβάλουμε ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα στη Θεσσαλία το ταχύτερο δυνατό».  

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το Επιμελητήριο μετά την έναρξη της επιχείρησης

Όταν ξεκινούν οι υποχρεώσεις, οι αυξημένες δαπάνες, οι αλλαγές στη νομοθεσία, οι ψηφιακές απαιτήσεις και η καθημερινή πίεση δοκιμάζεται στην πράξη ο θεσμός

Εντάσσονται και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στο «Ξεκινώ Επιχειρηματικά», μετά την παρέμβαση του ΕΕΑ

Τη διαβεβαίωση έλαβε ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου από τον Αν. Υπουργό Ν. Παπαθανάση – Οι κινήσεις που προηγήθηκαν και το ειδικό webinar που ετοιμάζεται

Στον αέρα το νέο website της ΕΑΔΕ

Ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για την αναβάθμιση της επικοινωνίας και της ψηφιακής παρουσίας της Ένωσης

Ξεκίνησε η μεγαλύτερη έρευνα για την Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας στην Ελλάδα

Στόχος της έρευνας των ΕΕΑ-ΠΕΚΑΠ, να αποτυπωθούν εμπειρίες, προβλήματα, απόψεις, αλλά και προτάσεις για καλύτερες υπηρεσίες στον κλάδο υγείας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Allianz: Από τα αυτοκίνητα του ’73 στα έξυπνα αυτοκίνητα του σήμερα… H ανάγκη για προστασία, όμως, παραμένει σταθερή

Την εξέλιξη αυτή αναδεικνύει η ασφαλιστική μέσα από μια σύντομη αναδρομή στην πορεία της αυτοκίνησης μέχρι σήμερα

Με νέα κίνηση στρατηγικής στη Ρουμανία η Anytime ενισχύει τη διεθνή της παρουσία

Anytime Ρουμανίας και BRD Groupe Société Générale φέρνουν την ασφάλιση αυτοκινήτου απευθείας στο YOU BRD app

Η ζέστη δοκιμάζει τους οδηγούς – Πώς επηρεάζει την οδήγηση το καλοκαίρι

Η Apeiron Insurance Project αναδεικνύει τον παράγοντα της θερμοκρασίας ως μέρος της συνολικής συζήτησης για την οδική ασφάλεια

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα

Εξ αποστάσεως για 30 διδακτικές ώρες, από την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2026

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΣΕΜΑ: Με τη στήριξη της ασφαλιστικής αγοράς το ετήσιο ραντεβού των μεσιτών

Για σημαντική ένδειξη εμπιστοσύνης προς τον θεσμό και τον ρόλο των ασφαλιστικών μεσιτών στην αγορά κάνει λόγο ο Σύνδεσμος

my-Ygeia: Ο προσωπικός φάκελος υγείας περνά στο κινητό

Ένα ακόμη βήμα προς την ψηφιακή διαχείριση της υγείας...

Η AI έχει έναν κρίσιμο κίνδυνο που δεν φαίνεται στην οθόνη: την εύθραυστη εφοδιαστική της αλυσίδα

Η ανάλυση της Atradius έρχεται να υπενθυμίσει κάτι που η ασφαλιστική αγορά το γνωρίζει καλά

Η Export Credit Greece στη ΔΕΘ

Καθώς η ελληνική οικονομία αναζητά ολοένα και περισσότερο τον δρόμο προς τις διεθνείς αγορές

Allianz: Από τα αυτοκίνητα του ’73 στα έξυπνα αυτοκίνητα του σήμερα… H ανάγκη για προστασία, όμως, παραμένει σταθερή

Την εξέλιξη αυτή αναδεικνύει η ασφαλιστική μέσα από μια σύντομη αναδρομή στην πορεία της αυτοκίνησης μέχρι σήμερα