back to top
12.2 C
Athens
Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Περιοδεία αντιπροσωπείας του Ε.Ε.Α. στη Θεσσαλία και έμπρακτη στήριξη των πληγέντων

Την πληγείσα από την κακοκαιρία “Daniel” Θεσσαλία επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023.

Ξεκινώντας από τον Βόλο και συνεχίζοντας την περιοδεία σε Τρίκαλα, Λάρισα και Καρδίτσα, η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. συναντήθηκε με τους Προέδρους των τοπικών Επιμελητηρίων, εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, προέδρους σωματείων και Ομοσπονδιών, συνομίλησε με πληγέντες επιχειρηματίες και τους ενημέρωσε  για την άμεση στήριξη που παρέχει το Επιμελητήριο προς την τοπική κοινωνία και τους επαγγελματίες που δοκιμάζονται σκληρά από τις συνέπειες των πλημμυρικών φαινομένων.

- Advertisement -

Τα μέλη της διοίκησης του Ε.Ε.Α. διαπίστωσαν από κοντά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Βόλου, της Λάρισας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας, ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση, άκουσαν τους φόβους και τις αγωνίες των πληγέντων και κυρίως των μελών της επιχειρηματικής κοινότητας.

Στην πόλη του Βόλου σε πολλά σημεία η κίνηση γίνεται με δυσκολία καθώς ακόμα υπάρχουν λάσπες, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα των κατοίκων είναι η έλλειψη νερού. 

- Advertisement -

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της ΔΕ του Ε.Ε.Α., κ. Γιώργο Καββαθά, και από τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ε.Α., κ. Νίκο Γρέντζελο, ανακοίνωσε ότι φτάνουν στον Βόλο 50.000 φιάλες νερού, ως μία πρώτη δράση αλληλεγγύης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Στη Λάρισα, η προσφορά του Ε.Ε.Α. περιλαμβάνει είδη καθαριότητας και προστασίας, δεκάδες πλυστικά μηχανήματα καθώς και φιάλες νερού, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Στα Τρίκαλα, είδη καθαρισμού, είδη ατομικής υγιεινής και φιάλες νερού, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Στην Καρδίτσα, είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας, είδη καθαρισμού, αντικουνουπικά, τρόφιμα και χαρτικά, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Η εκτίμηση που υπάρχει από τη Διοίκηση του Ε.Ε.Α. είναι ότι για να στηριχθούν οι πληγέντες και να αποκατασταθούν οι εκτεταμένες ζημιές θα απαιτηθούν δισεκατομμύρια ευρώ (από 5 έως 8, ανάλογα με τα έργα υποδομών που πρέπει να γίνουν). Επίσης χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις για την ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία επιχειρήσεων με στόχο και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Προς αυτή την κατεύθυνση οι τοπικές επιχειρήσεις πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες επιδιορθώσεις κτιριακών συγκροτημάτων και μηχανημάτων αλλά και στην προμήθεια πρώτων υλών και για να γίνει όλη η διαδικασία χρειάζονται κεφάλαια.

Για τις εικόνες που είδε στην πληγείσα Θεσσαλία αλλά και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατό, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, δηλώνει:

«Είμαι πραγματικά συγκλονισμένος από όσα είδαμε και ακούσαμε σε Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα. Πρόκειται για τεράστια καταστροφή. Επειδή είχαμε επισκεφθεί ξανά την Καρδίτσα μετά το «χτύπημα» του Ιανού, σας διαβεβαιώ ότι η κατάσταση είναι χειρότερη. Οπότε και η στήριξη που πρέπει να δώσει η Πολιτεία σε αυτούς τους ανθρώπους, πρέπει να είναι μεγαλύτερη από αυτή που δόθηκε στον Ιανό. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να σταθούν στα πόδια τους και να μην εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Ήδη αρκετοί πληγέντες, όπως ενημερωθήκαμε, μετακινήθηκαν προς άλλα αστικά κέντρα γιατί σπίτια και επιχειρήσεις έχουν πάθει σοβαρότατες ζημιές. Δηλαδή και δεν έχουν εστία αλλά ούτε και τρόπο εξασφάλισης κάποιου εισοδήματος. Παρατήρησα επίσης ότι πολλοί συνάνθρωποι μας είναι τρομοκρατημένοι. Φοβούνται τις συνέπειες μίας νέας κακοκαιρίας. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε ήδη στο φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι κοντά. 

Σε προσωπικό επίπεδο, η πιο συγκινητική στιγμή που βίωσα ήταν όταν άκουσα έναν νέο επιχειρηματία να λέει: «Μόνο τα όνειρα μας δεν σκέπασε η λάσπη». Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν στήριξη από όλους μας. Ήδη το ΕΕΑ διέθεσε 40.000 ευρώ για την αγορά ειδών που μας υπέδειξαν τα τοπικά Επιμελητήρια. 

Πρόταση μας είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει μέτρα όπως «πάγωμα» υποχρεώσεων για τουλάχιστον 2 χρόνια, ακόμα και διαγραφή απαιτήσεων από εφορίες και Ταμεία, αλλά και ευνοϊκή μεταχείριση από το τραπεζικό σύστημα. Δεν είναι μία καταστροφή όπως άλλες που είδαμε στο παρελθόν. Και πρέπει όλοι να συμβάλουμε ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα στη Θεσσαλία το ταχύτερο δυνατό».  

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ξεκίνησε η μεγαλύτερη έρευνα για την Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας στην Ελλάδα

Στόχος της έρευνας των ΕΕΑ-ΠΕΚΑΠ, να αποτυπωθούν εμπειρίες, προβλήματα, απόψεις, αλλά και προτάσεις για καλύτερες υπηρεσίες στον κλάδο υγείας

Eurolife FFH: Μέγας Χορηγός στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Με τη συμβολή της στη γιορτή του ΕΕΑ η ασφαλιστική στάθηκε για άλλη μια φορά στο πλευρό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Ένας αιώνας ΕΕΑ: Όταν ο θεσμός ξεπερνά τον εαυτό του! (Βίντεο)

Το Επιμελητήριο, υπό την ηγεσία της σημερινής Διοίκησης του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, έχει πετύχει κάτι που λίγοι θεσμοί καταφέρνουν

Από το Επάγγελμα ευκαιρίας στο Επάγγελμα ευθύνης!

Η τρίτη μελέτη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση δεν είναι απλώς μια στατιστική αποτύπωση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Χριστουγεννιάτικα φωτάκια: Ομορφιά με… ασφάλεια

Η AIG συστήνει μικρές προφυλάξεις που μπορούν να αποτρέψουν ατυχήματα και να εξασφαλίσουν γιορτές χωρίς δυσάρεστα περιστατικά

«Κάθε Λεπτό Μετράει»: Καμπάνια ευαισθητοποίησης από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Οι ΓΧΣ-MSF αναδεικνύουν την κρίσιμη σημασία της άμεσης παρέμβασης σε κρίσεις ανά τον κόσμο και μας καλούν να στηρίξουμε το έργο τους

Στόλισε το σπίτι σου έξυπνα και οικονομικά: ο απόλυτος γιορτινός οδηγός από την ERGO Hellas

Πέρα από την προσιτή ασφάλεια του σπιτιού –με το πρόγραμμα My Home–, η ERGO φροντίζει και για την αισθητική του δίνοντας χριστουγεννιάτικα tips

«Βραβεία Φιλοζωίας – Ηρωικές Καρδιές»: Η Ελλάδα τίμησε τους ανθρώπους που αλλάζουν τη ζωή των ζώων

Η πρώτη αυτή διοργάνωση, στο Μέγαρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, ανέδειξε τη σημαντική πρόοδο της Ελλάδας στην προστασία των ζώων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

KPMG: 100+ κορυφαία στελέχη στην παρουσίαση της 15ης Ετήσιας Έκθεσης για την Ιδιωτική Ασφαλιστική Αγορά 

Με καίριες επισημάνσεις και σημαντικές παρουσίες ολοκληρώθηκε η ετήσια εκδήλωση της KPMG στην Ελλάδα «The Future of Insurance»

Tο MyHealth App πέρασε στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη βρίσκεται από την Πέμπτη στο myHealth App, το οποίο πλέον ενσωματώνει τον προσωπικό βοηθό υγείας πολίτη «MyHealth Agent»

«Ειλικρινή διάλογο και λύση στα προβλήματα των αγροτών» ζητά ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου επισημαίνει τις οικονομικές επιπτώσεις των κινητοποιήσεων και καλεί την κυβέρνηση να σκύψει πάνω από τα ζητήματα

Χριστουγεννιάτικα φωτάκια: Ομορφιά με… ασφάλεια

Η AIG συστήνει μικρές προφυλάξεις που μπορούν να αποτρέψουν ατυχήματα και να εξασφαλίσουν γιορτές χωρίς δυσάρεστα περιστατικά

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει στασιμότητα στη Δημόσια Υγεία

Για κυβερνητικές θριαμβολογίες κάνει λόγο η Ομοσπονδία και περιφρόνηση προς την ταλαιπωρία των πολιτών, που πληρώνουν από την τσέπη τους εντός και εκτός ΕΣΥ