back to top
25.2 C
Athens
Παρασκευή 22 Μαΐου 2026

Παρών ο Μίκης Θεοδωράκης στη συναυλία για τα 91α γενέθλιά του

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την παραλία του Βραχατίου, στις 17 Ιουλίου, στη μεγάλη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας “Μίκης Θεοδωράκης” για τον εορτασμό των 91 χρόνων ζωής του μεγάλου Συνθέτη, του παγκόσμιου Μίκη όλων των Ελλήνων.

Απλοί και ανώνυμοι κάθε ηλικίας πολίτες, πλήθος παιδιών, ήθελαν να τον πλησιάσουν, να τον αγγίξουν ως θαυματουργή παρουσία, να πάρουν δύναμη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ο ίδιος ο Μίκης, έκανε την υπέρβαση. Βρέθηκε εκεί, στο Βραχάτι, με το οποίο έχει συνδεθεί για περισσότερο από μισόν αιώνα, όπου έχει ζήσει και δημιουργήσει για πολύ, μέσα στη συναρπαστική περιπέτεια της ζωής του. Μετά από χρόνια, ο Μίκης Θεοδωράκης και πάλι στο Βραχάτι!

Η συναυλία άργησε να ξεκινήσει, αφού το “λουτρό αγάπης” -έτσι είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος τη συναυλία των 85 χρόνων του, το 2010 στον Λυκαβηττό- ευγνωμοσύνης και τιμής που του απέδωσαν με τις εκδηλώσεις τους όσοι βρέθηκαν εκεί, δεν είχε τέλος. Και όταν ξεκίνησε η ορχήστρα να παίζει και οι εξαιρετικοί Πέγκυ Ζήνα, Παναγιώτης Πετράκης και Παναγιώτης Καραδημήτρης να ερμηνεύουν τα αγαπημένα τραγούδια, το λουτρό της μουσικής του έδωσε ανάταση σε όλους, μέσα από “δρόμους παλιούς” και “νύχτα μαγικιά”.

- Advertisement -

Όπως κάθε χρόνο στα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη, από τον Λυκαβηττό και έως σήμερα, η INTERAMERICAN ήταν εκεί, χορηγός της Ορχήστρας, “για να μαθαίνουν τα παιδιά προσωποποιημένη την ιστορία, τον σύγχρονο πολιτισμό της Ελλάδας και το αρμονικό πάντρεμα της μουσικής με την ποίηση μέσα από τον πιο αυθεντικό, εμπνευσμένο και δημιουργικό εκφραστή τους”, τόνισε ο παρευρεθείς Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής των Δημοσίων Σχέσεων και Κοινωνικής Υπευθυνότητας της εταιρείας, επισημαίνοντας την ανάγκη να γίνει γνωστό και να ακούγεται το έργο του Μίκη Θεοδωράκη στις νεώτερες γενιές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Interamerican κατέκτησε πιστοποίηση LEED Gold για τα κεντρικά της γραφεία

Μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης και της πράσινης επιχειρησιακής λειτουργίας

Υποτροφία «Δ. Κοντομηνάς» στην αριστεύσασα του Executive MBA του ΟΠΑ από τον Όμιλο Interamerican

Η πρωτοβουλία αποτελεί φόρο τιμής στον ιδρυτή της εταιρείας, καθώς και στις αξίες που πρέσβευε

Πάρτι στον κήπο γεμάτο εκπλήξεις, με τον τρόπο της Hellas Direct

Το «ευχαριστώ» στους συνεργάτες της δόθηκε με... μπέργκερ, κοκτέιλ, VR παιχνίδι και ζωντανή μουσική

Η Anytime ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία – Βίντεο

Έμφαση στην ενίσχυση των πωλήσεων, στην αναγνωρισιμότητα του brand και στη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Δ. Μαζαράκης από την Ύδρα: Καμία πρόοδος στην Υγεία

Τι απάντησε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχετική ερώτηση του «IW» στην 26η Συνάντηση των (Αντ)ασφαλιστών

50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Δείτε τα highlights του επετειακού συνεδρίου

Η εκδήλωση της 12ης Μαΐου ανέδειξε τον κοινωνικό ρόλο του φορέα και συνέβαλε στον δημόσιο διάλογο για την οδική ασφάλεια

Στην Trastor 3 ακίνητα της Εθνικής Ασφαλιστικής

Έναντι τιμήματος 38,6 εκατ. ευρώ – Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Δ. Μαζαράκης από την Ύδρα: Καμία πρόοδος στην Υγεία

Τι απάντησε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχετική ερώτηση του «IW» στην 26η Συνάντηση των (Αντ)ασφαλιστών

50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Δείτε τα highlights του επετειακού συνεδρίου

Η εκδήλωση της 12ης Μαΐου ανέδειξε τον κοινωνικό ρόλο του φορέα και συνέβαλε στον δημόσιο διάλογο για την οδική ασφάλεια

Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Συντονιστών 2026 από την ΕΣΑΠΕ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 εξειδικευμένα σεμινάρια, που εστιάζονται σε βασικούς άξονες της ασφαλιστικής διοίκησης και της ανάπτυξης ομάδων