back to top
19.4 C
Athens
Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025

Πάνω από 1,72 εκατ. συμβόλαια Ζωής, με νέες εργασίες 902 εκατ. ευρώ

του Νίκου Κωτσικόπουλου

Τα 1.728.174 έφθασε το σύνολο των συμβολαίων ασφαλειών Ζωής που αυξήθηκε κατά 1,5% ενώ η συνολική παραγωγή αυξήθηκε κατά 14,2% φθάνοντας τα 2,697 δισ. ευρώ το 2021.

- Advertisement -

Τα νέα συμβόλαια (νέες εργασίες) στον κλάδο έφεραν νέα παραγωγή 902,8 εκατομμυρίων ευρώ αυξημένες σχεδόν κατά 200 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2020.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία της ειδικής έρευνας για τις Ασφάλειες Ζωής, η ετήσια αύξηση της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων ζωής & υγείας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων έφθασε το 14,2%.

- Advertisement -

Το ποσοστό της αύξησης στην παραγωγή, είναι μεγαλύτερο για τις ατομικές ασφάλειες. Αναλύεται σε αύξηση 17,7% των ατομικών ασφαλίσεων και 3,7% των ομαδικών. Επίσης, καταγράφηκε παραγωγή από αντασφαλίσεις ύψους 1,04 εκατ. ευρώ (ομαδικές ασφαλίσεις).

Από το σύνολο της παραγωγής ασφαλίστρων του 2021, ποσό 902,8 εκατ. ευρώ, αντιστοιχεί στις νέες εργασίες του κλάδου (εκ των οποίων 826 εκατ. ευρώ στις ατομικές ασφαλίσεις και 76,8 εκατ. ευρώ στις ομαδικές ασφαλίσεις). Τα αντίστοιχα ποσά νέων εργασιών του 2020 ήταν 703,3 εκατ. ευρώ στο σύνολο (εκ των οποίων 598,9 εκατ. ευρώ στις ατομικές και 104,4 εκατ. ευρώ στις ομαδικές).

Η ετήσια αύξηση των νέων εργασιών των ασφαλιστικών επιχειρήσεων της παρούσας έρευνας έφθασε το 28,4%, αναλυόμενη σε 37,9% αύξηση των ατομικών ασφαλίσεων και 26,4% μείωση των ομαδικών.

Η αύξηση του πλήθους των συμβολαίων, των ασφαλιστικών επιχειρήσεων της, έφθασε το 1,5% στο σύνολο, οφειλόμενη σε αύξηση 1,5% των ατομικών συμβολαίων και 8,5% αύξηση των ομαδικών.

Στις ατομικές ασφαλίσεις αυξήθηκε το ποσοστό της παραγωγής που προέρχεται από συνεργασία με τράπεζες που έχουν ποσοστό 49,6% από 44,8% στην παραγωγή με ποσό που ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ.

Ακολουθούν σχεδόν με το ίδιο ποσοστό 49,2% οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές συνολικά. Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αποκλειστικής συνεργασίας είχαν ποσοστό 36,6% στην παραγωγή ασφαλειών Ζωής με παραγωγή 762,65 εκατ. ευρώ και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές μη αποκλειστικής συνεργασίας είχαν ποσοστό 12,6% με παραγωγή 263,6 εκατ. ευρώ στις ασφάλειες Ζωής.

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές βίωσαν μείωση του μεριδίου τους, έναντι των τραπεζών όμως το 2021. Μικρό ήταν το ποσοστό της παραγωγής από πλατφόρμες στον κλάδο Ζωής με 0,03% μειωμένο από το 0,04% του 2020.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο «αόρατος εχθρός» της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και των διαμεσολαβητών

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ελληνική ασφαλιστική αγορά δεν είναι μια εξωτερική κρίση, αλλά η αδράνεια απέναντι στις αλλαγές

Στον Βόλο ο Πρόεδρος του EΕΑ – Επίσημος καλεσμένος στην επετειακή εκδήλωση των 20 χρόνων του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας

Στη διάρκεια της βραδιάς αναμένεται να τιμηθούν πρόσωπα και συνεργασίες που στήριξαν την πορεία του Συνδέσμου όλα αυτά τα χρόνια

Νέες ασφαλιστικές συμφωνίες, ο τροχός της τύχης γυρνά

Ο Ανασφάλιστος βλέπει έντονο αναβρασμό, με συζητήσεις και ψιθύρους, σε ασφαλιστικές και διαμεσολάβηση

Η προεγγραφή για την εκδήλωση του ΠΣΑΣ και του ΕΕΑ άνοιξε – Κλείστε θέση μέχρι τις 14/11

Νέες τάσεις, κανονιστικές υποχρεώσεις αλλά και ιστορίες έμπνευσης, στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα 20/11 στο Μουσείο «Η Ελλάδα σε Μικρογραφία»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Horizon Insurance: Στο πλευρό των γυναικών επιχειρηματιών με εξειδικευμένα ασφαλιστικά εργαλεία

Η Ωρίζων λειτουργεί ως καταλύτης αλλαγής, διαμορφώνοντας προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της νέας γενιάς γυναικών επιχειρηματιών

Apollon Insurance: Η ασφάλεια που αγκαλιάζει κάθε πτυχή της επιχείρησής σου

Η εταιρεία φροντίζει ώστε μια απρόβλεπτη στιγμή να μη θέσει σε κίνδυνο την επιχειρηματική συνέχεια

Οι παράμετροι για τη βέλτιστη επιλογή ενός συμβολαίου ταξιδιωτικής ασφάλισης

Τα σύγχρονα προγράμματα προσφέρουν ολοκληρωμένη προστασία για το ταξίδι, είτε αναψυχής είτε επαγγελματικό - Ποια σημεία χρήζουν προσοχής

Η Ατλαντική Ένωση προστατεύει τα φαρμακεία από απρόβλεπτους κινδύνους

Με τα προγράμματα της εταιρείας, οι φαρμακοποιοί μπορούν να επικεντρωθούν στην εξυπηρέτηση των πελατών τους

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Την Τρίτη 18/11 η Ημερίδα ΣΕΜΑ-ΕΑΕΕ για την Ασφάλιση Πιστώσεων και Εγγυήσεων

Η διαδραστική εκδήλωση έρχεται να συμβάλει στον διάλογο για έναν κρίσιμο κλάδο

Το ΕΕΑ στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας

Ο Σύνδεσμος τίμησε μεταξύ άλλων τους κ. Χατζηθεοδοσίου και Γαβαλάκη για τη συμβολή τους στην εξέλιξή του

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το νέο Υβριδικό Σεμινάριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης-Επαναπιστοποίησης από την ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Ο Όμιλος επιβεβαιώνει τη μακρόχρονη δέσμευσή του στην επαγγελματική ανάπτυξη και στη διάχυση γνώσης

ERGO forMe: Ο καθημερινός σου ήρωας στην ασφάλιση

Η εφαρμογή της εταιρείας συνδυάζει ευκολία, ταχύτητα και πρακτικότητα - Νέος διαγωνισμός, για 3 δωροκάρτες 1.000 ευρώ

Η αξία της γνώσης στην πράξη: Ο Παύλος Συμπεράς στο βήμα του ΠΣΑΣ

Η εμπειρία του, σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, καθιστά την παρουσία του από τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος στην εκδήλωση της 20ής Νοεμβρίου