27.8 C
Athens
Τρίτη 30 Ιουνίου 2026

Πανευρωπαϊκή πρωτιά από την Ευρωκλινική: Ολική αρθροπλαστική ισχίου/γόνατος χωρίς νοσηλεία!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκε στην Ευρωκλινική Αθηνών από την χειρουργική ομάδα του Δρ. Βασίλειου Σακελλαρίου, Διευθυντή Ορθοπαιδικού, ολική αρθροπλαστική γόνατος χωρίς νοσηλεία. Η επέμβαση, διάρκειας 60 λεπτών, πραγματοποιήθηκε σε ασθενή 51 ετών και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, με την ασθενή να παίρνει εξιτήριο και να φεύγει από την κλινική περιπατητική την ίδια ημέρα, χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία.

Πλέον στην Ευρωκλινική παρέχεται από την ομάδα του Δρ. Σακελλαρίου η δυνατότητα, σε ασθενείς που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ολικής αντικατάστασης ισχίου ή γόνατος ως εξωτερικοί ασθενείς (Outpatient Total Joint Replacement), κάτι το οποίο αποτελεί πλέον πάγια πρακτική των κορυφαίων κέντρων Ορθοπαιδικής στις ΗΠΑ. Οι ιδανικοί υποψήφιοι για ολική αρθροπλαστική χωρίς νοσηλεία είναι ασθενείς που έχουν γενικότερα καλή υγεία και με χαμηλό αναισθησιολογικό ρίσκο, όπως καρδιακά κι αναπνευστικά προβλήματα, ώστε να μην απαιτείται η στενή, νοσοκομειακή τους παρακολούθηση αμέσως μετά την επέμβαση.

- Advertisement -

Η ολική αρθροπλαστική γόνατος/ισχίου, πέραν των γνωστών πλεονεκτημάτων των ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών (ελαχιστοποίηση μετεγχειρητικού πόνου, λιγότερη απώλεια αίματος, ταχύτερη ανάρρωση) εξασφαλίζει επιπρόσθετα χαμηλότερο κίνδυνο λοιμώξεων, καθώς η επιστροφή στο σπίτι την ίδια ημέρα μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων αλλά και καλύτερη αποκατάσταση, καθώς οι ασθενείς ανακάμπτουν στην άνεση και το οικείο περιβάλλον του σπιτιού τους, με την φυσικοθεραπεία να μπορεί να ξεκινήσει την ίδια ή την επόμενη μέρα του χειρουργείου!

Όπως δηλώνει ο κος Σακελλαρίου, Διευθυντής Ορθοπαιδικός, Ευρωκλινική Αθηνών: «Η αρθροπλαστική χωρίς νοσηλεία αποτελεί επανάσταση στην αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος και του ισχίου δίνοντας τη δυνατότητα στους υποψήφιους να απαλλαγούν από τον πόνο και να αποκτήσουν φυσιολογική ζωή χωρίς να απαιτηθεί ούτε μία ημέρα νοσηλείας.» προσθέτοντας «Είναι σημαντικό πριν αποφασιστεί μία επέμβαση χωρίς νοσηλεία οι υποψήφιοι να εξετάζονται και να αξιολογούνται από μία ιατρική ομάδα με εξειδίκευση και εμπειρία στην εν λόγω μέθοδο, η οποία θα μπορεί να τον υποστηρίξει αποτελεσματικά και μετεγχειρητικά»

- Advertisement -

Ο κος Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ευρωκλινικής ανέφερε σχετικά: «Στην Ευρωκλινική πρωτοπορούμε πανευρωπαϊκά σε όλα τα επίπεδα, θέτοντας τον ασθενή μας στο κέντρο και παρέχοντας πρωτοποριακές ιατρικές λύσεις και τεχνικές εφάμιλλες των καλύτερων κέντρων του εξωτερικού, χάρη πάντα στο υψηλό επιστημονικό επίπεδο του ιατρικού και νοσηλευτικού μας προσωπικού».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μηνυτήρια αναφορά της ΕΙΝΑΠ για τα ράντζα στο Αττικόν: Παρέμβαση στον Άρειο Πάγο

Ο πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Σιδέρης περιγράφει την κατάσταση ως δυσλειτουργική και επικίνδυνη

Πόσες ήταν οι αποζημιώσεις νοσηλειών από τον Κλάδο Υγείας του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ

Οι καταβληθείσες αποζημιώσεις νοσηλειών από τον Κλάδο Υγείας του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών

Τι απαντά το ΩΚΚ για τα δημοσιεύματα περί νοσηλείας παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες 

Σε απάντηση δημοσιευμάτων σε ιστοσελίδες που αφορούν στη νοσηλεία παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες τα οποία παραπέμπονται στο Ωνάσειο

Σύμβαση ΕΔΟΕΑΠ και με την «Ευρωκλινική» για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη

Επισημαίνεται ότι ο ΕΔΟΕΑΠ είχε οφειλές 1,250 εκατ. ευρώ στην «Ευρωκλινική» και για αυτό είχε δεσμευθεί το (κεντρικό) κτήριο του Οργανισμού (Σισίνη 18, Αθήνα). Το κτήριο αποδεσμεύθηκε και περιήλθε στην κύρια κυριότητα του ΕΔΟΕΑΠ (Σεπτέμβριος 2019) κατόπιν εξόφλησης με σημαντική έκπτωση, ύστερα από επίπονες και σκληρές διαπραγματεύσεις της νυν διοίκησης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Ασφαλιστικοί πράκτορες: Από την πώληση, στη συμβουλευτική κινδύνου

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Στις 26/6 ο ΕΔΑ μακροχρόνιων ασφαλίσεων υγείας

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ

Κραυγή αγωνίας για το Νοσοκομείο Χανίων – Eλλείψεις, εξουθενωμένο προσωπικό και ανάγκη άμεσων λύσεων

Υγειονομικοί, αυτοδιοικητικοί και θεσμικοί φορείς περιγράφουν μια εικόνα οριακής λειτουργίας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Μετασχηματισμός, Τεχνολογία και Τεχνητή Νοημοσύνη: Το 19th Insurance Conference σηματοδότησε τη μετάβαση της ασφαλιστικής αγοράς στη νέα, ψηφιακή εποχή

Το #inco26 ανέδειξε ότι η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα εξελίσσεται διαρκώς, αναζητώντας λύσεις και στρατηγικές που θωρακίζουν πολίτες και επιχειρήσεις

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Υπερήφανος χορηγός του πληρώματος «Flandy» και Κώστα Στεφανή στο Ράλλυ Ακρόπολις 2026

Η άκρως επιτυχημένη συμμετοχή κατέλαβε την 3η θέση στην κατηγορία WRC3

Γ. Χατζηθεοδοσίου προς Τ. Θεοδωρικάκο: Γιατί μειώσεις τιμών από τον Σεπτέμβριο και όχι από αύριο;

Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις στην εφαρμογή μέτρων που θα αντιμετωπίζουν την ακρίβεια, τονίζει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Με θετικά αποτελέσματα, καίριες επισημάνσεις και σημαντικές παρουσίες η ΓΣ της Syndea

Στρατηγική προτεραιότητα για την εταιρεία, η επένδυση σε ψηφιακό μετασχηματισμό που θα βελτιώσει και θα αναβαθμίσει τις εργασίες της

Η MEGA BROKERS συνέβαλε στον καθαρισμό του λιμανιού της Παλαιάς Φώκαιας

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Στηρίζουμε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην προστασία του περιβάλλοντος για τις επόμενες γενιές»