back to top
35.4 C
Athens
Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: 53,83% αύξηση κερδοφορίας το α΄ 6μηνο

Ακολουθώντας το επιτυχημένο μοντέλο που κορυφώθηκε στις χρήσεις 2016 και 2017, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών συνέχισε και κατά το α΄ εξάμηνο του 2018 τη βελτίωση των επιδόσεών του, με αύξηση τζίρου 9%, καθαρής κερδοφορίας 53,83%, και δημιουργία 130 νέων θέσεων εργασίας.

«Παρά τα συνεχιζόμενα μέτρα rebate & clawback, ο Όμιλος συνεχίζει την ανοδική πορεία ων μεγεθών του, προϊόν της ορθής στρατηγικής και των επιλογών του, αλλά κυρίως της διαρκούς εμπιστοσύνης των ασθενών του, Ελλήνων και μη» σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος.

- Advertisement -

«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος γιατί η άνοδος των οικονομικών μεγεθών συνοδεύεται και από σημαντική αύξηση των θέσεων απασχόλησης στον Όμιλο, κάτι που καταδεικνύει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας για τον κλάδο και τη στόχευση μας πάντα στην πρωτοπορία και την παροχή των αρτιότερων και πιο σύγχρονων υπηρεσιών και θεραπειών στους ασθενείς μας» πρόσθεσε ο Δρ. Αποστολόπουλος. «Πέραν των ως άνω, το Ιατρικό παραμένει ο κατεξοχήν θεσμικός, σταθερός και παραδοσιακός σύμμαχος των κορυφαίων Ελλήνων γιατρών και των ασφαλιστικών εταιρειών της χώρας μας.»

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του Ομίλου κατά το α΄ εξάμηνο 2018:

Σε ενοποιημένη βάση:

- Advertisement -
  • Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα €93.045 χιλ., έναντι €85.303 χιλ. το ίδιο διάστημα το 2017, σημειώνοντας αύξηση κατά 9%.
  • Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €15.186 χιλ., αυξημένα κατά 7,28%, σε σχέση με το αντίστοιχο EBITDA της ίδιας περιόδου το 2017, €14.156 χιλ.
  • Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων, διαμορφώθηκαν σε €7.910 χιλ. έναντι €5.145 χιλ., το 2017, σημειώνοντας αύξηση κατά 53,74%.
  • Ο συνολικός αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού ήταν, 3.022 άτομα (2.892 την αντίστοιχη περίοδο του 2017), παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5%.

Σε εταιρική βάση:

  • Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα €90.137 χιλ., έναντι €82.686 χιλ. το ίδιο διάστημα το 2017, σημειώνοντας αύξηση κατά 9%.
  • Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 13.752χιλ., αυξημένα κατά 5,87%, σε σχέση με το αντίστοιχο EBITDA της ίδιας περιόδου το 2017, €12.989 χιλ.
  • Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων, διαμορφώθηκαν σε €7.067 χιλ. έναντι €4.594 χιλ., το 2017, σημειώνοντας αύξηση κατά 53,83%.
  • Ο συνολικός αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού ήταν, 2.876 άτομα (2.747 την αντίστοιχη περίοδο του 2017), παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5%.

Τα ως άνω αποτελέσματα των περιόδων 30.6.2018 και 30.6.2017 περιλαμβάνουν περικοπές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, rebate & claw back, που εφάρμοσε από την 01.01.2013 και ισχύουν μέχρι 31.12.2022.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γιατροί Αθήνας: Ζητούν δόσεις για την είσπραξη των ανείσπρακτων οφειλών rebate και clawback

Με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την είσπραξη των ανείσπρακτων οφειλών

Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2023: Οι εισηγμένες εταιρείες στο Χ.Α. που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους

Οι εισηγμένες επιχειρήσεις που στηρίζουν την ελληνική οικονομία και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του χρηματιστηριακού θεσμού βρέθηκαν για 21η συνεχόμενη χρονιά

ΟΜΙΛΟΣ EUROHOLD: Τα έσοδα τριπλασιάστηκαν, ο όγκος των ασφαλίστρων αυξήθηκε κατά 44,7%

Η Eurohold Bulgaria AD, κορυφαίος ενεργειακός και χρηματοοικονομικός όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε εντυπωσιακά_ αποτελέσματα για το εννεάμηνο του 2022

Στα δικαστήρια οι φυσικοθεραπευτές για την κατάργηση του clawback

Σε ένδικα μέσα στρέφεται ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών –ΠΣΦ ΝΠΔΔ  με στόχο την κατάργηση του clawback. Αίτηση ακύρωσης καταθέτει στο ΣτΕ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Κεραμέως: Η ψηφιακή κάρτα αύξησε τα έσοδα των ταμείων

Θεαματική αύξηση σε δηλωμένες υπερωρίες και άρα έσοδα ταμείων αποδίδει στην ψηφιακή κάρτα η υπουργός, παρά τη μείωση των εισφορών

Το digital insurance στο νέο επεισόδιο του «Και Αν Συμβεί;»

Στο podcast με καλεσμένο τον Ευθ. Παπαδόπουλο της Pricefox η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τον συνδυασμό φυσικού και ψηφιακού καναλιού

11th MedTech Conference: «Ποιες μεταρρυθμίσεις έχει ανάγκη η αγορά ιατροτεχνολογικών»

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό συνέδριο, το 11th MedTech Conference, #mtco25, με τίτλο «Ποιες μεταρρυθμίσεις έχει ανάγκη η αγορά ιατροτεχνολογικών»

Νέα Συλλογική Σύμβαση για τον ασφαλιστικό κλάδο

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΑΣΕ) υπέγραψαν

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Insurance Europe: Το σχέδιο αποταμιεύσεων-επενδύσεων μάς χρειάζεται

Την προνομιακή θέση του κλάδου για πράσινες επενδύσεις και αντιμετώπιση του συνταξιοδοτικού κενού επισημαίνει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία

Συνάντηση με ιστορικά χαρακτηριστικά στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Για πρώτη φορά σε κοινό τραπέζι ΕΑΕΕ και Σωματεία Διαμεσολάβησης – Πρωτοβουλία του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου με ουσιαστικό διάλογο για την ιδιωτική ασφάλιση

Ο ΣΕΜΑ δίνει το σήμα: Στις 2 Οκτωβρίου 2025 η ετήσια συνάντηση στο Ble Pavillon

O Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) διοργανώνει tην Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2025 τη μεγάλη ετήσια εκδήλωσή του, στον ατμοσφαιρικό χώρο

Κλ. Δημαρχιάδης, Πάνορμος: ΓΣ τον Ιούλιο, μετά την καλύτερη χρονιά στην ιστορία του cluster

Τον απολογισμό μιας εμβληματικής χρονιάς κάνει ο Κλ. Δημαρχιάδης με αφορμή την επικείμενη ΓΣ του cluster τον Ιούλιο

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης 

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης  υπέγραψαν, στις 09 Ιουλίου, Μνημόνιο Συνεργασίας πενταετούς