back to top
15.2 C
Athens
Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: 53,83% αύξηση κερδοφορίας το α΄ 6μηνο

Ακολουθώντας το επιτυχημένο μοντέλο που κορυφώθηκε στις χρήσεις 2016 και 2017, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών συνέχισε και κατά το α΄ εξάμηνο του 2018 τη βελτίωση των επιδόσεών του, με αύξηση τζίρου 9%, καθαρής κερδοφορίας 53,83%, και δημιουργία 130 νέων θέσεων εργασίας.

«Παρά τα συνεχιζόμενα μέτρα rebate & clawback, ο Όμιλος συνεχίζει την ανοδική πορεία ων μεγεθών του, προϊόν της ορθής στρατηγικής και των επιλογών του, αλλά κυρίως της διαρκούς εμπιστοσύνης των ασθενών του, Ελλήνων και μη» σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος.

- Advertisement -

«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος γιατί η άνοδος των οικονομικών μεγεθών συνοδεύεται και από σημαντική αύξηση των θέσεων απασχόλησης στον Όμιλο, κάτι που καταδεικνύει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας για τον κλάδο και τη στόχευση μας πάντα στην πρωτοπορία και την παροχή των αρτιότερων και πιο σύγχρονων υπηρεσιών και θεραπειών στους ασθενείς μας» πρόσθεσε ο Δρ. Αποστολόπουλος. «Πέραν των ως άνω, το Ιατρικό παραμένει ο κατεξοχήν θεσμικός, σταθερός και παραδοσιακός σύμμαχος των κορυφαίων Ελλήνων γιατρών και των ασφαλιστικών εταιρειών της χώρας μας.»

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του Ομίλου κατά το α΄ εξάμηνο 2018:

Σε ενοποιημένη βάση:

- Advertisement -
  • Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα €93.045 χιλ., έναντι €85.303 χιλ. το ίδιο διάστημα το 2017, σημειώνοντας αύξηση κατά 9%.
  • Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €15.186 χιλ., αυξημένα κατά 7,28%, σε σχέση με το αντίστοιχο EBITDA της ίδιας περιόδου το 2017, €14.156 χιλ.
  • Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων, διαμορφώθηκαν σε €7.910 χιλ. έναντι €5.145 χιλ., το 2017, σημειώνοντας αύξηση κατά 53,74%.
  • Ο συνολικός αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού ήταν, 3.022 άτομα (2.892 την αντίστοιχη περίοδο του 2017), παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5%.

Σε εταιρική βάση:

  • Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα €90.137 χιλ., έναντι €82.686 χιλ. το ίδιο διάστημα το 2017, σημειώνοντας αύξηση κατά 9%.
  • Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 13.752χιλ., αυξημένα κατά 5,87%, σε σχέση με το αντίστοιχο EBITDA της ίδιας περιόδου το 2017, €12.989 χιλ.
  • Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων, διαμορφώθηκαν σε €7.067 χιλ. έναντι €4.594 χιλ., το 2017, σημειώνοντας αύξηση κατά 53,83%.
  • Ο συνολικός αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού ήταν, 2.876 άτομα (2.747 την αντίστοιχη περίοδο του 2017), παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5%.

Τα ως άνω αποτελέσματα των περιόδων 30.6.2018 και 30.6.2017 περιλαμβάνουν περικοπές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, rebate & claw back, που εφάρμοσε από την 01.01.2013 και ισχύουν μέχρι 31.12.2022.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Sofos Insurance Agency AE: Σε νέες και σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις με στόχο τα 60 εκατ. ευρώ

Σημαντική αύξηση 20,2% παρουσίασε παραγωγικά το 8μηνο για την εταιρεία, ακριβώς έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση του εμβληματικού Sofos Insurance Summit

Mega Brokers: 19% αύξηση παραγωγής το α΄ 7μηνο 2026

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη του δικτύου μας, παρέχοντας στους συνεργάτες μας τα εφόδια που χρειάζονται»

ΙΣΑ: Άμεση διόρθωση της εσφαλμένης επιβολής clawback στις ιατρικές επισκέψεις ζητά ο Σύλλογος

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι η επιβολή clawback στις επισκέψεις δεν προβλέπεται από το ισχύον πλαίσιο

Με θετικά αποτελέσματα, καίριες επισημάνσεις και σημαντικές παρουσίες η ΓΣ της Syndea

Στρατηγική προτεραιότητα για την εταιρεία, η επένδυση σε ψηφιακό μετασχηματισμό που θα βελτιώσει και θα αναβαθμίσει τις εργασίες της

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το «Δικαίωμα στη Λήθη» γίνεται πραγματικότητα και στην Ελλάδα

Με την ψήφιση του Νόμου 5317/2026, η χώρα μας αποκτά πλέον σαφές νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ανθρώπων που έχουν αντιμετωπίσει..

ERGO: Έκπτωση 10% στις προληπτικές εξετάσεις μαστού για τις ασφαλισμένες της

Στην πρόληψη και την έγκαιρη ενημέρωση για τον Καρκίνο του Μαστού εστιάζει η ERGO Hellas, δίνοντας στις ασφαλισμένες της τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν

Στο επίκεντρο των εξελίξεων η ασφαλιστική αγορά με διοργανωτή το Ε.Ε.Θ

Όσα ειπώθηκαν στην 8η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια

Πιο επίκαιρη από ποτέ η συζήτηση για την ανθεκτικότητα της Ελλάδας

Στις 15 Οκτωβρίου η ΕΑΕΕ φέρνει στο ίδιο τραπέζι Πολιτεία, ΤτΕ και ασφαλιστική αγορά

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το «Δικαίωμα στη Λήθη» γίνεται πραγματικότητα και στην Ελλάδα

Με την ψήφιση του Νόμου 5317/2026, η χώρα μας αποκτά πλέον σαφές νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ανθρώπων που έχουν αντιμετωπίσει..

Allianz και Plus2Feet: Το “Walking Together” συνεχίζει να δίνει κίνηση σε ζώα που το έχουν ανάγκη

Η Allianz και η Plus2Feet συνεχίζουν για ακόμη μία χρονιά την κοινή τους δράση “Walking Together”, στηρίζοντας έμπρακτα αδέσποτα ζώα

ERGO: Έκπτωση 10% στις προληπτικές εξετάσεις μαστού για τις ασφαλισμένες της

Στην πρόληψη και την έγκαιρη ενημέρωση για τον Καρκίνο του Μαστού εστιάζει η ERGO Hellas, δίνοντας στις ασφαλισμένες της τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν

Στο επίκεντρο των εξελίξεων η ασφαλιστική αγορά με διοργανωτή το Ε.Ε.Θ

Όσα ειπώθηκαν στην 8η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια

Ευ. Στουργιώτου, HFPA: Σε 5 άξονες η ανέλιξη των ασφαλιστών

Σε πέντε κύριους άξονες βασίζεται η ανέλιξη των ασφαλιστών τονίζει μιλώντας σήμερα στο IW. gr Ευφροσύνη Στουργιώτου,  Πρόεδρος της Ένωσης Financial  Planners  Ελλάδος