back to top
22.3 C
Athens
Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2026

Ο ρόλος του Συντονιστή στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Του Κωνσταντίνου Ρούσση για το iw.gr

Ο ρόλος του Συντονιστή για την Ασφαλιστική Αγορά στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σημαντικός τόσο για την ελληνική κοινωνία, όσο και για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές και τις Εταιρίες.

- Advertisement -

Αρκεί μόνο να δούμε οτι το συντριπτικό ποσοστό των Διαμεσολαβητών που είναι σήμερα στην αγορά μπήκαν στον χώρο γιατί κάποιος Συντονιστής τους προσέλκυσε, τους εκπαίδευσε και παράλληλα τους υποστήριζε σε κάθε βήμα τους μέχρι να αποκτήσουν αυτάρκεια.

Για την ελληνική κοινωνία ο Συντονιστής είναι ένας ακόμα εγγυητής για το συμβόλαιο του εκάστοτε πελάτη και για την ορθή και πλήρη κάλυψη των εξατομικευμένων αναγκών.

- Advertisement -

Τέλος, όσον αφορά τις εταιρίες, ο Συντονιστής τους είναι το πρόσωπο της εταιρίας σε κάθε ελληνική οικογένεια και επιχείρηση. Εκπροσωπεί όλο το τμήμα του οργανισμού και παράλληλα φέρει και την μέγιστη ευθύνη της ανάπτυξης.

Αυτός ο ρόλος “κλειδί” είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την υγιή ανάπτυξη του κλάδου της Ιδιωτικής Ασφάλισης, διότι προστατεύει και δημιουργεί προστιθέμενη αξία σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Στις ημέρες μας δε ο ρόλος μας γίνεται ακόμα πιο σημαντικός μιας και οφείλουμε να καθοδηγήσουμε τους ανθρώπους μας σε μια νέα εποχή, πολύ γρήγορα μεταβαλλόμενη και με αλλαγές σε κάθε επίπεδο. Η αγορά μας για τα επόμενα χρόνια προβλέπεται να αναπτυχθεί ραγδαία και σε πάρα πολλούς κλάδους. Αυτό απαιτεί από όλους μας εκσυγχρονισμό και διαρκή προσαρμογή.

Η στροφή του κοινωνικού κράτους στην ατομική ευθύνη απαιτεί εκπαίδευση και σωστή πληροφόρηση προς την κοινωνία των συνανθρώπων μας και παράλληλα δική μας κατάλληλη προετοιμασία ως διαμεσολαβητές. Τον ρόλο αυτόν καλούμαστε να τον εκτελέσουμε εμείς για να οδηγήσουμε την Ιδιωτική Ασφάλιση στην επόμενη ημέρα.

Όλες αυτές οι αλλαγές εννοείται πως θα δημιουργήσουν και κάποιες δυσλειτουργίες στην φάση τη μετάβασης. Μία εξ αυτών είναι αυτή που βιώνουμε όλοι στις ημέρες μας με την αύξηση των ασφαλίστρων στα συμβόλαια υγείας. Επάνω σε τέτοιου είδους θέματα θα πρέπει να σκύψουν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με θετική σκέψη και κυρίως με το βλέμμα στο μέλλον και όχι μόνο στη μοιρασιά της υπάρχουσας πίτας.

Από την ανάπτυξη της Ιδιωτικής Ασφάλισης έχουν να ωφεληθούν όλα τα μέλη και η κοινωνία των πολιών και η πολιτεία και οι Ασφαλιστικές Εταιρίες και τα νοσηλευτικά ιδρύματα. Όσο κοιτάμε την πίτα των κερδών μιας χρονιάς, ο ένας θα ρίχνει τον άλλον, ενώ αν προσανατολιστούμε στην ανάπτυξη της αγοράς θα ωφεληθούν όλοι.

Για να επιτευχθεί αυτή η συνθήκη, χρειάζεται ειλικρινή συζήτηση όλων των μερών και κυρίως “δέσμευση” από όλους για την ανάπτυξη του κλάδου και εμείς οι Συντονιστές έχουμε μάθει στις “δεσμεύσεις” και στην “ανάπτυξη” με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα επί σειρά 10 ετών. Κανένας πελάτης μας, κανένας Συνεργάτης, καμία Εταιρία, και κανένας πάροχος υπηρεσιών δε βγήκε ποτέ χαμένος με την συνεργασία μας και με την ανάπτυξη του κλάδου της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

17 Σεπτεμβρίου η Ημέρα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή

Η ημέρα του επαγγελματία  που προσφέρει και την τελευταία ικμάδα της ενέργειας του στον συνάνθρωπο του

Νέο επεισόδιο «Και Αν Συμβεί… Your Insurance Tribe Podcast», για τη δύναμη του mentoring και της σχέσης συντονιστή–ασφαλιστή

Ο Σωτήρης Κουφογεώργος και ο Orlando Petros Vladoiu αναδεικνύουν ότι η πραγματική ηγεσία δεν αφορά μόνο στόχους και παραγωγή

Η επόμενη ημέρα της διαμεσολάβησης περνά από τη νέα γενιά 

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση βρίσκεται μπροστά σε μια σημαντική γενεακή μετάβαση. Η είσοδος της δεύτερης και τρίτης γενιάς στις οικογενειακές ασφαλιστικές επιχειρήσεις

Ν. Μακρόπουλος στο IW: O θεσμός της διαμεσολάβησης θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μέλλον

Το 19th Insurance Conference, αποτέλεσε την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ε. Παπασπυροπούλου στα #grmf26: Η πραγματική ουσία της ασφάλισης είναι η διαχείριση του κινδύνου

Μαζί με τους νέους κινδύνους όμως εξελίσσεται και το ίδιο το risk management. Το ζητούμενο λοιπόν με μία λέξη είναι η ανθεκτικότητα.

Διπλή διάκριση της MEGA BROKERS στο 29ο Συνέδριο της SYNDEA στη Βουδαπέστη

Η MEGA BROKERS απέσπασε δύο σημαντικές διακρίσεις στο 29ο Συνέδριο της SYNDEA, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη

P. Cotelle (FERMA President / Head of Cyber Insurance Management): «Μαζί είμαστε πιο δυνατοί»

Κεντρικός ομιλητής στο φετινό συνέδριο ήταν ο κ. Philippe Cotelle, President της FERMA (Federation of European Risk Management Associations), Head of Cyber Insurance Management & Head of Insurance Risk Management της Airbus Defence & Space.

Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι – Τι ζητά τώρα η ασφαλιστική αγορά

Την ανάγκη για περισσότερες επενδύσεις, ταχύτερη προσαρμογή στις οικονομικές και τεχνολογικές αλλαγές και ενίσχυση της ασφαλιστικής προστασίας ανέδειξε η Insurance Europe

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το 8ο CSR School επιστρέφει ανανεωμένο με επίκεντρο τη Βιωσιμότητα, το ESG και την Εταιρική Υπευθυνότητα

Το CSR HELLAS, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, διοργανώνει το 8ο CSR School 2026

Carglass® | Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών 2026

Η Carglass® συμμετέχει και φέτος στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, που διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών

Τέμπη: Τι κατέγραψε η διερευνητική αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής αξιολόγησης η ασφάλεια του ελληνικού σιδηροδρόμου, η κατάσταση των υποδομών, η εφαρμογή του ETCS

Ε. Παπασπυροπούλου στα #grmf26: Η πραγματική ουσία της ασφάλισης είναι η διαχείριση του κινδύνου

Μαζί με τους νέους κινδύνους όμως εξελίσσεται και το ίδιο το risk management. Το ζητούμενο λοιπόν με μία λέξη είναι η ανθεκτικότητα.

Η Karavias Art Insurance στηρίζει το SYNANSTRY ART PROJECT

Η Karavias Art Insurance στηρίζει το SYNANSTRY ART PROJECT, μια πολιτιστική διοργάνωση που φέρνει σε δημιουργικό διάλογο την τέχνη