back to top
17.1 C
Athens
Σάββατο 14 Μαρτίου 2026

Ο ρόλος του Συντονιστή στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Του Κωνσταντίνου Ρούσση για το iw.gr

Ο ρόλος του Συντονιστή για την Ασφαλιστική Αγορά στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σημαντικός τόσο για την ελληνική κοινωνία, όσο και για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές και τις Εταιρίες.

- Advertisement -

Αρκεί μόνο να δούμε οτι το συντριπτικό ποσοστό των Διαμεσολαβητών που είναι σήμερα στην αγορά μπήκαν στον χώρο γιατί κάποιος Συντονιστής τους προσέλκυσε, τους εκπαίδευσε και παράλληλα τους υποστήριζε σε κάθε βήμα τους μέχρι να αποκτήσουν αυτάρκεια.

Για την ελληνική κοινωνία ο Συντονιστής είναι ένας ακόμα εγγυητής για το συμβόλαιο του εκάστοτε πελάτη και για την ορθή και πλήρη κάλυψη των εξατομικευμένων αναγκών.

- Advertisement -

Τέλος, όσον αφορά τις εταιρίες, ο Συντονιστής τους είναι το πρόσωπο της εταιρίας σε κάθε ελληνική οικογένεια και επιχείρηση. Εκπροσωπεί όλο το τμήμα του οργανισμού και παράλληλα φέρει και την μέγιστη ευθύνη της ανάπτυξης.

Αυτός ο ρόλος “κλειδί” είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την υγιή ανάπτυξη του κλάδου της Ιδιωτικής Ασφάλισης, διότι προστατεύει και δημιουργεί προστιθέμενη αξία σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Στις ημέρες μας δε ο ρόλος μας γίνεται ακόμα πιο σημαντικός μιας και οφείλουμε να καθοδηγήσουμε τους ανθρώπους μας σε μια νέα εποχή, πολύ γρήγορα μεταβαλλόμενη και με αλλαγές σε κάθε επίπεδο. Η αγορά μας για τα επόμενα χρόνια προβλέπεται να αναπτυχθεί ραγδαία και σε πάρα πολλούς κλάδους. Αυτό απαιτεί από όλους μας εκσυγχρονισμό και διαρκή προσαρμογή.

Η στροφή του κοινωνικού κράτους στην ατομική ευθύνη απαιτεί εκπαίδευση και σωστή πληροφόρηση προς την κοινωνία των συνανθρώπων μας και παράλληλα δική μας κατάλληλη προετοιμασία ως διαμεσολαβητές. Τον ρόλο αυτόν καλούμαστε να τον εκτελέσουμε εμείς για να οδηγήσουμε την Ιδιωτική Ασφάλιση στην επόμενη ημέρα.

Όλες αυτές οι αλλαγές εννοείται πως θα δημιουργήσουν και κάποιες δυσλειτουργίες στην φάση τη μετάβασης. Μία εξ αυτών είναι αυτή που βιώνουμε όλοι στις ημέρες μας με την αύξηση των ασφαλίστρων στα συμβόλαια υγείας. Επάνω σε τέτοιου είδους θέματα θα πρέπει να σκύψουν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με θετική σκέψη και κυρίως με το βλέμμα στο μέλλον και όχι μόνο στη μοιρασιά της υπάρχουσας πίτας.

Από την ανάπτυξη της Ιδιωτικής Ασφάλισης έχουν να ωφεληθούν όλα τα μέλη και η κοινωνία των πολιών και η πολιτεία και οι Ασφαλιστικές Εταιρίες και τα νοσηλευτικά ιδρύματα. Όσο κοιτάμε την πίτα των κερδών μιας χρονιάς, ο ένας θα ρίχνει τον άλλον, ενώ αν προσανατολιστούμε στην ανάπτυξη της αγοράς θα ωφεληθούν όλοι.

Για να επιτευχθεί αυτή η συνθήκη, χρειάζεται ειλικρινή συζήτηση όλων των μερών και κυρίως “δέσμευση” από όλους για την ανάπτυξη του κλάδου και εμείς οι Συντονιστές έχουμε μάθει στις “δεσμεύσεις” και στην “ανάπτυξη” με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα επί σειρά 10 ετών. Κανένας πελάτης μας, κανένας Συνεργάτης, καμία Εταιρία, και κανένας πάροχος υπηρεσιών δε βγήκε ποτέ χαμένος με την συνεργασία μας και με την ανάπτυξη του κλάδου της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΕΑΣΚ Εργαζομένων στην Ιδιωτική Ασφάλιση: Fake news τα περί υποχρεωτικής ΣΣΕ

Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι, παρά τους ισχυρισμούς του Υπουργείου, πολλοί εργαζόμενοι του κλάδου παραμένουν ακάλυπτοι

Οι προτεραιότητες διεκδικήσεων της ΕΕΑΕ

Χ. Αλεξόπουλος: «Μόνο με ενεργή συμμετοχή θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες της αγοράς και του επαγγέλματός μας»

10 Χρόνια ΠΑΝΟΡΜΟΣ – Σήμερα το επετειακό 4ο Συνέδριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το «Insurance World» βρίσκεται ήδη στον χώρο και θα καλύψει ολόκληρη τη διάρκεια του Συνεδρίου

Θεσμική σοβαρότητα και διαχρονική προσφορά: Η ΕΕΑΕ γυρίζει σελίδα χωρίς να ξεχνά τις ρίζες της!

Ανανέωση με συνέχεια σηματοδοτεί η εκλογή του Χάρη Αλεξόπουλου στην προεδρία της Ένωσης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το Bancassurance της Εθνικής Ασφαλιστικής με την Πειραιώς ξεκινά…

Τη μεγάλη διαφορά στο τραπεζοασφαλιστικό κανάλι ετοιμάζεται να κάνει η ασφαλιστική, ενώ η τράπεζα δεν μοιάζει να βιάζεται ούτε με την NN ούτε με την ERGO

Στη μαγευτική Αλσατία ταξίδεψε η Επιθεώρηση Χρυσολόγου

Κοινή υπόσχεση, στο επόμενο ταξίδι όχι απλώς να μη λείψει κανείς, αλλά «η ομάδα να είναι πολυπληθέστερη με νέους Συνεργάτες και νέες συμμετοχές»

Στουρνάρας: Οι γεωπολιτικές εντάσεις μπορεί να αναζωπυρώσουν τον πληθωρισμό

Τις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ανέλυσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε ομιλία του στο CEOs Club

Tειρεσίας: Workshop για το πρώτο προϊόν της συνεργασίας με την Equifax στην ελληνική αγορά

Εξειδικευμένα στελέχη τραπεζών ενημερώθηκαν για τις καινοτόμες λύσεις Tiresias Identity & Fraud Services powered by Equifax κατά της κυβερνοαπάτης

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Προστάτεψε το συκώτι σου. Σώσε τον Κίτρινο Ήρωα!»

Καμπάνια ενημέρωσης της ΕΕΜΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Ηπατικής Υγείας

Το Bancassurance της Εθνικής Ασφαλιστικής με την Πειραιώς ξεκινά…

Τη μεγάλη διαφορά στο τραπεζοασφαλιστικό κανάλι ετοιμάζεται να κάνει η ασφαλιστική, ενώ η τράπεζα δεν μοιάζει να βιάζεται ούτε με την NN ούτε με την ERGO

Στη μαγευτική Αλσατία ταξίδεψε η Επιθεώρηση Χρυσολόγου

Κοινή υπόσχεση, στο επόμενο ταξίδι όχι απλώς να μη λείψει κανείς, αλλά «η ομάδα να είναι πολυπληθέστερη με νέους Συνεργάτες και νέες συμμετοχές»

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Ο καλός ύπνος ως βασική προϋπόθεση υγείας

Η χρόνια στέρηση ύπνου συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για σειρά νοσημάτων και αυξάνει την πιθανότητα τροχαίων και εργατικών ατυχημάτων

Στουρνάρας: Οι γεωπολιτικές εντάσεις μπορεί να αναζωπυρώσουν τον πληθωρισμό

Τις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ανέλυσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε ομιλία του στο CEOs Club