back to top
27.6 C
Athens
Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026

Ο Όμιλος Affidea Σταθερός Υποστηρικτής Υγείας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Στρατηγική Συνεργασία για την προαγωγή της Υγείας

Στην υπογραφή μνημονίου στρατηγικής συνεργασίας προχώρησαν ο Όμιλος Affidea και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με το οποίο, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ο κορυφαίος ιδιωτικός φορέας παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη, παρέχει υπηρεσίες υγείας στα παιδιά που φιλοξενούνται στα σπίτια του Οργανισμού, μέσω του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του, υποστηρίζοντας και καλύπτοντας τις ανάγκες τους, στο ήδη υπάρχον σύστημα ιατρικής φροντίδας των οικημάτων.

- Advertisement -

Μια σειρά κοινών δράσεων για την στήριξη και κάλυψη των ιατρικών αναγκών των παιδιών περιλαμβάνεται στο Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Ομίλου Affidea και Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις συνέργειες μεταξύ των δύο πλευρών. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία της πρόληψης, παρέχει προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και λόγω οικονομικών ή άλλων δυσκολιών και συνεπώς δεν έχουν κατάλληλη ιατρική φροντίδα. 

Το Σύμφωνο Συνεργασίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

- Advertisement -
  • παροχή αξιόπιστων και ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας στα παιδιά που στηρίζει ο Οργανισμός και τα οποία στην πλειοψηφία ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες 
  • διάθεση ιατρονοσηλευτικού προσωπικού από πλευράς Ομίλου Affidea για τη στελέχωση υπηρεσιών και δράσεων του Οργανισμού στον τομέα της υγείας
  • προληπτική Ιατρική σε παιδιά με την εθελοντική παροχή ιατρικών υπηρεσιών 
  • κάλυψη αναγκών σε διαγνωστικές εξετάσεις του εξειδικευμένου προσωπικού του Οργανισμού

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Καρούτζος, δήλωσε: «Είμαι περήφανος που ο Όμιλος Affidea διευρύνει την ήδη στενή συνεργασία του με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έναν σπουδαίο Οργανισμό με 26 χρόνια κοινωνικής προσφοράς. Σκοπός του Συμφώνου Συνεργασίας είναι να στηρίξουμε πιο συστηματικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υλοποιώντας κοινές δράσεις και συντονισμένες ενέργειες για παιδιά, ενδυναμώνοντας την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ. Κώστα Γιαννόπουλο για την εξαιρετική μας συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Ο Όμιλος Affidea δεσμεύεται να στέκεται αρωγός στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ένα φορέα με θαυμαστό κοινωνικό έργο». 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, σε δήλωσή του, επεσήμανε: «Αισθάνομαι χαρά και ικανοποίηση για το Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στον Όμιλο Affidea και στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για την ενδυνάμωση των κοινωνικών μας δράσεων. Η  προσφορά του Ομίλου διαγνωστικών κέντρων στον τομέα των ιατρικών και κοινωνικών παροχών είναι πολύτιμη και αναμφισβήτητη, και για τη συνεργασία μας λάβαμε υπόψη την πολυετή δραστηριοποίησή του, την τεχνολογία αιχμής που αξιοποιεί, την αξιόπιστη και πολυπληθή εξειδικευμένη ιατρονοσηλευτική ομάδα που απασχολεί. Η Affidea έχει αποδείξει εμπράκτως το ουσιαστικό ενδιαφέρον της για την κάλυψη των αναγκών υγείας των παιδιών μας, και με το παρόν Σύμφωνο επιβεβαιώνουμε τη σταθερή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια».

Eπισυναπτόμενη φωτογραφία 1: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος κ. Θεόδωρος Καρούτζος με τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο, σε συνάντησή τους στο Πολυϊατρείο του Οργανισμού, όπου συζήτησαν την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους.

Eπισυναπτόμενη φωτογραφία 2: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος κ. Θεόδωρος Καρούτζος με τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο, σε συνάντησή τους στο διαγνωστικό κέντρο της Affidea στην πλατεία Μαβίλη, Αθήνα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Affidea στηρίζει την Ιατρική Σχολή Αθηνών θεσπίζοντας υποτροφία

Στόχος η ουσιαστική ενίσχυση της κλινικής εκπαίδευσης, της ερευνητικής δραστηριότητας και της επιστημονικής κατάρτισης φοιτητών του αγγλόφωνου προγράμματος

Affidea και Novo Nordisk ενώνουν δυνάμεις κατά της παχυσαρκίας και του διαβήτη

ΜoU για δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης, καθώς και πρωτοβουλίες που στηρίζουν την πρόληψη και τη φροντίδα

Η Affidea σε ρόλο… Υποστηρικτή Υγείας του Εθνικού Θεάτρου

Η Affidea θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες πρόληψης-διάγνωσης των εργαζομένων, ενώ παράλληλα θα τρέξουν κοινές δράσεις ευαισθητοποίησης

Νέο πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από την ERGO σε συνεργασία με την Affidea

Περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα παροχών, δίνοντας έμφαση τόσο στην πρόληψη όσο και στην καθημερινή υγειονομική υποστήριξη

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εθνική Ασφαλιστική: Κέρδισε το στοίχημα των 350.000 και ανεβάζει τον πήχη στις 800.000

Η νέα ηλεκτρονική πύλη της εταιρείας θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει την 1η Ιανουαρίου του 2027

Στους 50.000 πελάτες η Anytime στη Ρουμανία – Το ορόσημο που θέτει τον πήχη για την επόμενη ημέρα

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Couuntry Manager Αντώνης Τσακνάκης, «τα καλύτερα έρχονται»

ERGO Hellas: Καλή σχολική χρονιά με έμφαση στα παιδιά και στις νέες εμπειρίες

Το μήνυμα τις εταιρείας προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Η Carglass® στηρίζει με δίμηνη δράση τον οργανισμό «Πρώτα το Παιδί»

Η εταιρεία θα προσφέρει 1 € για κάθε επισκευή στα καταστήματά της κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Σπύρος Ιερείδης: «Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα δεν θα είναι η πρόβλεψη, αλλά η ικανότητα προσαρμογής»

Συνέντευξη του CFA, Chartered MCSI Manager Asset Management της CISCO (Cyprus Investment & Securities Corp. Ltd), στον Λάμπρο Ρόδη

Εθνική Ασφαλιστική: Κέρδισε το στοίχημα των 350.000 και ανεβάζει τον πήχη στις 800.000

Η νέα ηλεκτρονική πύλη της εταιρείας θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει την 1η Ιανουαρίου του 2027

SOS της EIOPA για το Nat Cat gap: Ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό των καταστροφών;

Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνει ότι το ζήτημα βρίσκεται πλέον ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα

Greek Hospitality Awards 2026: Η κορυφαία συνάντηση της ελληνικής φιλοξενίας σάς περιμένει

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026 στο Divani Apollon Palace & Thalasso, παρουσία στελεχών του τουριστικού κλάδου, εκπροσώπων φορέων και ΜΜΕ

560 εκατ. ευρώ από τις 4 συστημικές τράπεζες για αναβάθμιση υποδομών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

670 ανακαινισμένα σχολεία υποδέχθηκαν 150.000+ μαθητές και εκπαιδευτικούς χάρη στη μεγαλύτερη πρωτοβουλία ΕΚΕ της χώρας