back to top
18.4 C
Athens
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2026

O Mιχάλης Τζωρτζωρής, πρόεδρος του ΣΕΜΑ, εφ’ όλης της ύλης στο IWtalks

Μια ιδιωτική ασφάλιση που θα αποδίδει μετρήσιμα οφέλη στην κοινωνία και την οικονομία, με περισσότερη ανταποδοτικότητα στους ευάλωτους πολίτες, σε στενή συνεργασία με την πολιτεία και σε ένα πλαίσιο που οι μεσίτες ασφαλίσεων θα έχουν καθοριστικό ρόλο οραματίζεται ο κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής.

Ως πρόεδρος του ΣΕΜΑ και σε συνεργασία με κάθε αρμόδιο θεσμικό και συνδικαλιστικό φορέα ηγείται μιας προσπάθειας συντονισμένης με σαφείς στόχους και προσανατολισμό προκειμένου να επέλθουν αυτές οι ουσιαστικές αλλαγές που θα αποδώσουν υπεραξία στην αγορά και σε όσους συντελούν σε αυτή επαγγελματικά.

- Advertisement -

Υπέρμαχος μιας νέας διευρυμένης αντίληψης για την συνεισφορά της ιδιωτικής ασφάλισης προσδιορίζει μέσα από ένα σχέδιο δράσεων του ΣΕΜΑ τα όσα θα πρέπει να επέλθουν προκειμένου να γίνει η αναγκαία μετάβαση σε μια νέα εποχή όπου η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα θα συνεισφέρει στην συλλογική πρόοδο του κράτους και της κοινωνίας συγκλίνοντας ταυτόχρονα με τα όσα ισχύουν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.   Μιλά για θέσπιση κινήτρων και άρση υφιστάμενων εμποδίων, προσδιορίζει την σημερινή κατάσταση, και περιγράφει ένα διαφορετικό «μοντέλο» ανάπτυξης της αγοράς.

Πρεμιέρα κάνει το IWtalks με τον κ. Μιχάλη Τζωρτζωρή, Πρόεδρο, Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) & Πρόεδρο, Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ) και τον δημοσιογράφο Λάμπρο Ρόδη.

- Advertisement -

 

Ο Μιχάλης Τζωρτζωρής, Πρόεδρος του ΣΕΜΑ και της ΕΑΔΕ, μιλά στο “IW” και απαντά εάν είναι ικανοποιημένοι από την θέσπιση του μέτρου  υπέρ της ασφάλισης κατοικιών μέσω της έκπτωσης στο φόρο του ΕΝΦΙΑ

 

Ο Μιχάλης Τζωρτζωρής, Πρόεδρος του ΣΕΜΑ και της ΕΑΔΕ, μιλά στο “IW” και απαντά πως θα προαχθεί ο ασφαλιστικός πολιτισμός στη χώρα μας  μέσω των επαγγελματικών ασφαλίσεων και με συγκεκριμένο κίνητρο.

 

Ο Μιχάλης Τζωρτζωρής, Πρόεδρος του ΣΕΜΑ και της ΕΑΔΕ, μιλά στο “IW” και εξηγεί τι έχει κάνει ο κλάδος τους για τον διαχωρισμό των Μεσιτών από τους Πράκτορες Ασφαλίσεων, μέσω της συνεργασίας τους με την ΤτΕ.

 

Ο Μιχάλης Τζωρτζωρής, Πρόεδρος του ΣΕΜΑ και της ΕΑΔΕ, μιλά στο “IW” και ενημερώνει τι έχει κάνει ο ΣΕΜΑ για την κατοχύρωση του επαγγέλματος των Μεσιτών και την ευθυγράμμιση τους με την εγχώρια και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

 

 

 

Αποκαλυπτικές συνεντεύξεις και σπάνιες δηλώσεις των σημαντικότερων εκπροσώπων της ασφαλιστικής αγοράς μόνο στο iw talks! 

Παρακολουθήστε πρώτοι το αποκλειστικό περιεχόμενο των iw talks και αποκτήστε το προβάδισμα στην ενημέρωση!

Ολόκληρη η συνέντευξη είναι διαθέσιμη στο ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World, με ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά από το 2009. 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ για να επιλέξετε την έντυπη ή ψηφιακή συνδρομή σας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εθνική Ασφαλιστική: 15% έκπτωση στην κατοικία έως 30 Σεπτεμβρίου – Τι ισχύει για τον ΕΝΦΙΑ

Διπλό οικονομικό όφελος για όσους ασφαλίσουν την κατοικία τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου προωθεί η Εθνική Ασφαλιστική

Σπύρος Ιερείδης: «Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα δεν θα είναι η πρόβλεψη, αλλά η ικανότητα προσαρμογής»

Συνέντευξη του CFA, Chartered MCSI Manager Asset Management της CISCO (Cyprus Investment & Securities Corp. Ltd), στον Λάμπρο Ρόδη

Live Vidcast | ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 9: «αν ήξερες!» πώς μια ελληνική ασφαλιστική ιδέα ταξιδεύει από χώρα σε χώρα»

Στο πλαίσιο του #inco26, ο δημοσιογράφος και Διευθυντής Σύνταξης του Insurance World, Λάμπρος Αριστ. Ρόδης, συνομίλησε σε ένα ξεχωριστό 15λεπτο live vidcast της ethosMEDIA με τον Αντώνη Τσακνάκη

Τι θα διαβάσετε στο νέο τεύχος του Insurance World

Το τεύχος Μαΐου-Ιουνίου 2026 κυκλοφορεί με κεντρικό θέμα τη συνέντευξη του Νίκου Βαγιάννη, CEO της Export Credit Greece

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΛΕΞΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ #2 – UNDERWRITING: Ποιος αποφασίζει αν ένας κίνδυνος ασφαλίζεται;

Ένα ξενοδοχείο 250 δωματίων ζητά ασφαλιστική κάλυψη για την περιουσία του, την αστική ευθύνη και την απώλεια εισοδήματος σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας.

«Γ. Χατζηθεοδοσίου στον Αλ. Τσίπρα: Όταν ο πολίτης δεν μπορεί να καταναλώσει, ο μικρομεσαίος δεν μπορεί να επιβιώσει

Για την κατάσταση στην αγορά και την πραγματική οικονομία αλλά και για τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Η ασφάλιση πριν από τη ζημιά

Η φύση των κινδύνων αλλάζει και μαζί της αλλάζει και ο ρόλος της ασφάλισης.

P. Cotelle (FERMA President / Head of Cyber Insurance Management): «Μαζί είμαστε πιο δυνατοί»

Κεντρικός ομιλητής στο φετινό συνέδριο ήταν ο κ. Philippe Cotelle, President της FERMA (Federation of European Risk Management Associations), Head of Cyber Insurance Management & Head of Insurance Risk Management της Airbus Defence & Space.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η σημαντική υπεραξία από την ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS

Με κέρδη προ φόρων €10,6 εκατ. για τον Όμιλο της Intracom Holdings και €14,0 εκατ. για τη μητρική εταιρεία ολοκληρώθηκε το Α’ Εξάμηνο του 2026.

Παύλος Κασκαρέλης: «Δυναμώνουμε το όραμά μας» – Ανάπτυξη 11,6% και νέο σχέδιο μετασχηματισμού

Με ανάπτυξη 11,6% στο πρώτο εξάμηνο του 2026 και με αιχμή τον μετασχηματισμό της εταιρείας σε συνεργασία με τον Όμιλο Reale, η Υδρόγειος Ασφαλιστική

Στο προσκήνιο ο ρόλος του Financial Planner – Στις 20 Οκτωβρίου το 2nd Financial Planning Forum της HFPA

Η οικονομική πίεση που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά αλλάζει σταδιακά και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται την οικονομική συμβουλή.

Στο Παρίσι για το European MGA Summit η Apeiron

Στο Παρίσι για το European MGA Summit βρέθηκαν ο CEO της Apeiron, κ. Γιώργος Μαυρέλης, και ο Co-CEO, κ. Κωνσταντίνος Βακίδης

Deloitte: Gold βραβείο για τη συλλογική πρωτοβουλία του 1ου Εθελοντικού Δασικού Φυτωρίου στις Αφίδνες

Η συνεργασία του ΣΕΑΔ με την Deloitte, το efood, την Interamerican, την Anytime και τη NAK Insurance Brokers διακρίθηκε για τη συμβολή της