back to top
32.1 C
Athens
Τετάρτη 19 Αυγούστου 2026

O Mιχάλης Τζωρτζωρής, πρόεδρος του ΣΕΜΑ, εφ’ όλης της ύλης στο IWtalks

Μια ιδιωτική ασφάλιση που θα αποδίδει μετρήσιμα οφέλη στην κοινωνία και την οικονομία, με περισσότερη ανταποδοτικότητα στους ευάλωτους πολίτες, σε στενή συνεργασία με την πολιτεία και σε ένα πλαίσιο που οι μεσίτες ασφαλίσεων θα έχουν καθοριστικό ρόλο οραματίζεται ο κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής.

Ως πρόεδρος του ΣΕΜΑ και σε συνεργασία με κάθε αρμόδιο θεσμικό και συνδικαλιστικό φορέα ηγείται μιας προσπάθειας συντονισμένης με σαφείς στόχους και προσανατολισμό προκειμένου να επέλθουν αυτές οι ουσιαστικές αλλαγές που θα αποδώσουν υπεραξία στην αγορά και σε όσους συντελούν σε αυτή επαγγελματικά.

- Advertisement -

Υπέρμαχος μιας νέας διευρυμένης αντίληψης για την συνεισφορά της ιδιωτικής ασφάλισης προσδιορίζει μέσα από ένα σχέδιο δράσεων του ΣΕΜΑ τα όσα θα πρέπει να επέλθουν προκειμένου να γίνει η αναγκαία μετάβαση σε μια νέα εποχή όπου η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα θα συνεισφέρει στην συλλογική πρόοδο του κράτους και της κοινωνίας συγκλίνοντας ταυτόχρονα με τα όσα ισχύουν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.   Μιλά για θέσπιση κινήτρων και άρση υφιστάμενων εμποδίων, προσδιορίζει την σημερινή κατάσταση, και περιγράφει ένα διαφορετικό «μοντέλο» ανάπτυξης της αγοράς.

Πρεμιέρα κάνει το IWtalks με τον κ. Μιχάλη Τζωρτζωρή, Πρόεδρο, Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) & Πρόεδρο, Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ) και τον δημοσιογράφο Λάμπρο Ρόδη.

- Advertisement -

 

Ο Μιχάλης Τζωρτζωρής, Πρόεδρος του ΣΕΜΑ και της ΕΑΔΕ, μιλά στο “IW” και απαντά εάν είναι ικανοποιημένοι από την θέσπιση του μέτρου  υπέρ της ασφάλισης κατοικιών μέσω της έκπτωσης στο φόρο του ΕΝΦΙΑ

 

Ο Μιχάλης Τζωρτζωρής, Πρόεδρος του ΣΕΜΑ και της ΕΑΔΕ, μιλά στο “IW” και απαντά πως θα προαχθεί ο ασφαλιστικός πολιτισμός στη χώρα μας  μέσω των επαγγελματικών ασφαλίσεων και με συγκεκριμένο κίνητρο.

 

Ο Μιχάλης Τζωρτζωρής, Πρόεδρος του ΣΕΜΑ και της ΕΑΔΕ, μιλά στο “IW” και εξηγεί τι έχει κάνει ο κλάδος τους για τον διαχωρισμό των Μεσιτών από τους Πράκτορες Ασφαλίσεων, μέσω της συνεργασίας τους με την ΤτΕ.

 

Ο Μιχάλης Τζωρτζωρής, Πρόεδρος του ΣΕΜΑ και της ΕΑΔΕ, μιλά στο “IW” και ενημερώνει τι έχει κάνει ο ΣΕΜΑ για την κατοχύρωση του επαγγέλματος των Μεσιτών και την ευθυγράμμιση τους με την εγχώρια και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

 

 

 

Αποκαλυπτικές συνεντεύξεις και σπάνιες δηλώσεις των σημαντικότερων εκπροσώπων της ασφαλιστικής αγοράς μόνο στο iw talks! 

Παρακολουθήστε πρώτοι το αποκλειστικό περιεχόμενο των iw talks και αποκτήστε το προβάδισμα στην ενημέρωση!

Ολόκληρη η συνέντευξη είναι διαθέσιμη στο ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World, με ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά από το 2009. 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ για να επιλέξετε την έντυπη ή ψηφιακή συνδρομή σας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Live Vidcast | ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 9: «αν ήξερες!» πώς μια ελληνική ασφαλιστική ιδέα ταξιδεύει από χώρα σε χώρα»

Στο πλαίσιο του #inco26, ο δημοσιογράφος και Διευθυντής Σύνταξης του Insurance World, Λάμπρος Αριστ. Ρόδης, συνομίλησε σε ένα ξεχωριστό 15λεπτο live vidcast της ethosMEDIA με τον Αντώνη Τσακνάκη

Τι θα διαβάσετε στο νέο τεύχος του Insurance World

Το τεύχος Μαΐου-Ιουνίου 2026 κυκλοφορεί με κεντρικό θέμα τη συνέντευξη του Νίκου Βαγιάννη, CEO της Export Credit Greece

Η ασφάλιση κατοικίας περνά από την επιλογή στην αναγκαιότητα

Τα τελευταία στοιχεία της ΕΑΕΕ αποτυπώνουν μια σημαντική μεταβολή στη στάση των πολιτών απέναντι στην προστασία της περιουσίας τους

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πόσα περιστατικά δηλώθηκαν στις 22 ελβετικές ασφαλιστικές ατυχημάτων το 2025

Σύμφωνα με τον Νόμο περί Ασφάλισης κατά Ατυχημάτων (UVG), όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελβετία ασφαλίζονται υποχρεωτικά

Στις 23 Σεπτεμβρίου, στο OTEAcademy, η κορυφαία συνάντηση της κοινότητας του Risk Management στην Ελλάδα 

Σε μια περίοδο κατά την οποία η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι κανονιστικές εξελίξεις, η τεχνητή νοημοσύνη και η κλιματική κρίση μεταβάλλουν ριζικά

Τι θα διαβάσετε στο νέο τεύχος του Insurance World

Το τεύχος Μαΐου-Ιουνίου 2026 κυκλοφορεί με κεντρικό θέμα τη συνέντευξη του Νίκου Βαγιάννη, CEO της Export Credit Greece

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

HDI Global: 7% αύξηση καθαρής κερδοφορίας το α΄ 6μηνο 2026

Για αποτελέσματα που αντανακλούν ποιότητα χαρτοφυλακίου, συνετό underwriting και δέσμευση των ομάδων της σε όλο τον κόσμο κάνει λόγο ο CEO E. Puls

Εθνική Ασφαλιστική: Έκπτωση 10% στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου για υφιστάμενους πελάτες

Επιπλέον οικονομικό όφελος για όσους επιλέξουν να καλύψουν περισσότερες ασφαλιστικές ανάγκες μέσω της ίδιας εταιρείας

Καλοκαίρι χωρίς απρόοπτα: Χρήσιμες συμβουλές για προστασία από τη ζέστη και τον ήλιο

Το μήνυμα της ERGO Hellas είναι σαφές: το καλοκαίρι μπορεί να είναι περισσότερο ξέγνοιαστο όταν η σωστή προετοιμασία γίνεται μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας

Άννα Ευθυμίου: Η επαγγελματική ασφάλιση ως ανάχωμα στις προκλήσεις του δημογραφικού

Δήλωση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο περιθώριο του #ocin26

Ανοίγουν οι αιτήσεις για τον Compass Acceleration Cycle 2026-2027 του ACE

Ο incubator και accelerator του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αναγνωρίζεται ως το κορυφαίο startup hub στην Ελλάδα και το 95ο μεταξύ 180 στην Ευρώπη