back to top
20.1 C
Athens
Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025

O Γ. Χατζηθεοδοσίου στην Κεντρική Λαχαναγορά. Συζητήσεις με εμπόρους για την κίνηση στην αγορά

Την Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ενώ μαζί του ήταν και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Ε.Ε.Α., Γιώργος Καββαθάς.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχαν στου Ρέντη οι κκ Χατζηθεοδοσίου και Καββαθάς αντάλλαξαν απόψεις για την εμπορική κίνηση, για την πορεία της εφοδιαστικής αλυσίδας και συζήτησαν με τον εμπορικό κόσμο για τους κινδύνους που εγκυμονεί η οικονομική πολιτική των ΗΠΑ και η ενδεχόμενη αντίδραση της Ε.Ε σχετικά με την επιβολή υψηλών δασμών στη διακίνηση προϊόντων.

- Advertisement -

Στην ατζέντα ήταν επίσης η κατάσταση που επικρατεί στον πρωτογενή τομέα και η επάρκεια αγαθών η οποία ενισχύεται και από εισαγωγές προϊόντων.

Όπως ήταν επόμενο, σημαντικό μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε και στην ελληνική οικονομία και κυρίως στις συνέπειες της ακρίβειας, τόσο για τους εμπόρους όσο και για το καταναλωτικό κοινό. Σύμφωνα με επαγγελματίες της αγοράς καταγράφονται αυξημένοι τζίροι όμως οι ποσότητες που διακινούνται είναι μικρότερες και αυτό είναι απότοκο των συνεχών αυξήσεων των τιμών ενώ επηρεάζει σημαντικά και το ποσοστό κέρδους για έναν μεγάλο αριθμό εμπόρων.

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών (ΣΕΚΛΑ) Νικόλαος Καλόγρης, ο Μανώλης Χριστόπουλος, ένας επιχειρηματίας με βαθιά γνώση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της αγοράς αλλά και Πρόεδρος του Εμπορικού τμήματος του ΕΒΕΠ και σύμβουλος του ΔΣ του ΣΕΚΛΑ καθώς και αρκετοί έμποροι ενημέρωσαν τους κκ Χατζηθεοδοσίου και Καββαθά για την κατάσταση που επικρατεί στη Λαχαναγορά και για τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της.

Οι Πρόεδροι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρθηκαν στις συντονισμένες κινήσεις και δράσεις των φορέων, οι οποίες στοχεύουν στην τόνωση του επιχειρείν, στην ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ενώ ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εστίασε και στις 42 δωρεάν ανταποδοτικές υπηρεσίες που προσφέρει το Επιμελητήριο στα μέλη του. Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στον εμπορικό κόσμο, στις ΜμΕ και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη καταλαμβάνει έκταση 260 στρεμμάτων στα οποία αναπτύσσονται περίπου 300 επιχειρήσεις που προμηθεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας με λαχανικά και φρούτα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά της χώρας και σε αυτήν φτάνουν προϊόντα από όλη την Ελλάδα ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί και το λιανικό εμπόριο καθώς εντός της Αγοράς λειτουργούν και αρκετά καταστήματα λιανικής.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αναγέννηση του ΠΣΑΣ μέσα από μια βραδιά εμπειριών για τον ασφαλιστικό πράκτορα

Ένας από τους πλέον ιστορικούς συνδέσμους στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης επανατοποθετείται δυναμικά - Το «IW» ήταν εκεί 

Το ΕΕΑ στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας

Ο Σύνδεσμος τίμησε μεταξύ άλλων τους κ. Χατζηθεοδοσίου και Γαβαλάκη για τη συμβολή τους στην εξέλιξή του

Έρευνα Metron Analysis για το ΕEA: Απαισιοδοξία επικρατεί στις νεότερες ηλικίες για την πορεία της χώρας

Τα ευρήματα προβληματίζουν και απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις, τονίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Χατζηθεοδοσίου

Στον Βόλο ο Πρόεδρος του EΕΑ – Επίσημος καλεσμένος στην επετειακή εκδήλωση των 20 χρόνων του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας

Στη διάρκεια της βραδιάς αναμένεται να τιμηθούν πρόσωπα και συνεργασίες που στήριξαν την πορεία του Συνδέσμου όλα αυτά τα χρόνια

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αναγέννηση του ΠΣΑΣ μέσα από μια βραδιά εμπειριών για τον ασφαλιστικό πράκτορα

Ένας από τους πλέον ιστορικούς συνδέσμους στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης επανατοποθετείται δυναμικά - Το «IW» ήταν εκεί 

Έρευνα ΕΑΕΕ για τις ασφαλίσεις Γενικής Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών το 2024

Με τη συμμετοχή 24 εταιρειών, που συγκεντρώνουν το 99,6% της παραγωγής, η φετινή έρευνα προσφέρει ολοκληρωμένη και αξιόπιστη εικόνα της αγοράς

Η «Μηχανή του Χρόνου» ζωντανεύει έναν αιώνα ιστορίας στην επετειακή γιορτή του ΕΕΑ

Μια ολοκληρωμένη ιστορική καταγραφή, που φωτίζει άγνωστες πτυχές της δράσης του φορέα, από το 1925 μέχρι σήμερα

Αθέμιτες πρακτικές στην ασφάλιση: Προσοχή στα «δώρα» που παραπλανούν τον καταναλωτή

Η εμπιστοσύνη στον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης προϋποθέτει διαφάνεια και επαγγελματική δεοντολογία

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Στις 23/11 ο Πανελλήνιος Περίπατος «Περπατάμε για την Πολλαπλή Σκλήρυνση»

Ο συμβολικός περίπατος αποτελεί θεσμό για την ΠΟΑμΣΚΠ, στο πλαίσιο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

ΕΕΑ: Webinar για τις αλλαγές του νέου εργασιακού νόμου και την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 25/11 στις 16:00 - Πώς θα συμμετάσχετε

ΤτΕ: Το πρόγραμμα εξετάσεων πιστοποίησης ασφαλιστών για το α΄ 6μηνο 2026

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το διάστημα Φεβρουαρίου-Ιουνίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ιωάννινα

14th Clinical Research Conference | «Κλινικές μελέτες: Τα μετέωρα βήματα και οι προκλήσεις»

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 4 Δεκεμβρίου 2025 στο Divani Caravel και στο LiveOn Expo Complex

Αναγέννηση του ΠΣΑΣ μέσα από μια βραδιά εμπειριών για τον ασφαλιστικό πράκτορα

Ένας από τους πλέον ιστορικούς συνδέσμους στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης επανατοποθετείται δυναμικά - Το «IW» ήταν εκεί