Μια ακόμη ουσιαστική πρωτοβουλία για τον ασφαλιστικό κλάδο αναλαμβάνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΑΣ), διοργανώνοντας στις 20 Νοεμβρίου 2025, από 17:00 έως 20:00, μια ανοιχτή εκδήλωση στο Μουσείο «Η Ελλάδα σε Μικρογραφία» στην Αθήνα, με κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη Γαβαλάκη, Γενικό Γραμματέα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ).

Με περισσότερα από τριάντα χρόνια ενεργής παρουσίας στον ασφαλιστικό χώρο, ο Δημήτρης Γαβαλάκης έχει διαγράψει μια διαδρομή που συνδυάζει επαγγελματισμό, διοικητική εμπειρία και θεσμική δράση. Ξεκίνησε το 1991 από την ALICO, και το 1996 πέρασε στη Commercial Union Life, αναλαμβάνοντας σύντομα ρόλο Συντονιστή Ασφαλιστικών Συμβούλων. Οι διακρίσεις που ακολούθησαν τον οδήγησαν στη θέση του Agency Manager, ενώ το 2004 το υποκατάστημά του στην Commercial Value αναδείχθηκε πρώτο σε εισπράξεις χαρτοφυλακίου ζωής σε πανελλαδικό επίπεδο.
Μετά το 2010, ίδρυσε τη Life Plan Insurance, την εταιρεία που φέρει την προσωπική του σφραγίδα και συνεχίζει μέχρι σήμερα να ξεχωρίζει για τον επαγγελματισμό και τη συνέπειά της.
Η πορεία του δεν περιορίστηκε ποτέ στην αγορά. Ο Δημήτρης Γαβαλάκης υπήρξε Πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ από το 2011 έως το 2017, ενώ έχει διατελέσει δύο φορές Πρόεδρος της ΕΑΔΕ, συμβάλλοντας στην ενότητα και στην αναβάθμιση του επαγγέλματος.
Παράλληλα, ως μέλος του GAMA Global Board και Πρόεδρος της GAMA Global Hellas (2021–2023), συνέβαλε στη διασύνδεση της ελληνικής ασφαλιστικής κοινότητας με τα διεθνή πρότυπα εκπαίδευσης και ηγεσίας.
Στο θεσμικό επίπεδο, από τον Δεκέμβριο του 2017 υπηρετεί ως Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, έχοντας διατελέσει και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του ΕΕΑ, ενώ είναι μέλος του ΔΣ του ΕΙΑΣ από το 2013.
Η παρουσία του Δημήτρη Γαβαλάκη αναμένεται να προσελκύσει πλήθος επαγγελματιών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν από έναν εκ των πλέον καταρτισμένων στελεχών της αγοράς τις τάσεις, τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που διαμορφώνονται στον κλάδο.













