back to top
21.2 C
Athens
Σάββατο 30 Μαΐου 2026

Ο “χάρτης” της Αon για την βελτίωση των επιδόσεων των ασφαλιστών

Η Aon παρουσίασε το “Growth Decision Framework”, μια συμβουλευτική υπηρεσία που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την απόδοση των ασφαλιστών. Αυτή η υπηρεσία, που προέρχεται από το Strategy and Technology Group της Aon, ευθυγραμμίζεται με τους στόχους των ασφαλιστών έναντι των κινδύνων, ιδιαίτερα καθώς προετοιμάζονται για τις ανανεώσεις συμβολαίων του Ιανουαρίου 2025. Το Growth Decision Framework είναι το αποτέλεσμα μιας ιδιόκτητης μελέτης της Aon, η οποία ανέλυσε περισσότερους από 100 παγκόσμιους (αντα)ασφαλιστές.

Ο όμιλος προσδιόρισε εταιρείες που διαπρέπουν σταθερά μέσω των κύκλων της αγοράς, εξετάζοντας χαρακτηριστικά όπως το risk appetite, η ευκινησία, η ανάλυση δεδομένων, τo underwriting, το ταλέντο, η διανομή και η διαχείριση κεφαλαίου. Η υπηρεσία της Aon στοχεύει να βοηθήσει τους πελάτες να μιμηθούν τα καλύτερα πρότυπα στην κατηγορία τους. Η Aon συνεργάζεται με ασφαλιστικές εταιρείες για τη βελτίωση των χαρτοφυλακίων τους, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η αναμενόμενη κερδοφορία, η αστάθεια των αποτελεσμάτων του underwriting, οι κεφαλαιακές απαιτήσεις και οι αποδόσεις, προσαρμοσμένες στον κίνδυνο.

- Advertisement -

Αυτή η προσέγγιση αναμένεται να επιτρέψει στους ασφαλιστές να ιεραρχήσουν τμήματα της αγοράς, να αποκτήσουν πρόσβαση σε σημεία αναφοράς, να κατανοήσουν τα κανάλια διανομής, να αξιολογήσουν τους ανταγωνιστές και να σχεδιάσουν πλάνα επενδύσεων και εκτέλεσης. Θα καθοδηγήσει επίσης την ανάπτυξη μελλοντικών στρατηγικών εργατικού δυναμικού και τεχνολογίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Κεφαλαίων και Αντασφαλίσεων της Aon, Andy Marcell, δήλωσε: «Τα πλαίσια αποφάσεων που βασίζονται σε στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν τους ασφαλιστές να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις με σαφήνεια και εμπιστοσύνη, ακόμη και στα πιο δύσκολα περιβάλλοντα. «Το Growth Decision Framework της Aon έχει ως στόχο να δώσει τη δυνατότητα στους ηγέτες να βελτιστοποιήσουν την ανάπτυξη κεφαλαίων τους και να προσαρμόζονται συνεχώς στις αλλαγές της αγοράς. Αυτή η διαδικασία μπορεί να περιλαμβάνει τη διατήρηση στρατηγικά σημαντικών επιχειρήσεων, την αντιμετώπιση τμημάτων με χαμηλή απόδοση και τη διαφοροποίηση για μελλοντική κερδοφορία».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μια έκπληξη από την Aon στην Ύδρα

Δυο λόγια από τον CEO της Αon έφτασαν για να μας προϊδεάσουν περί των όσων θα ακούσουμε σήμερα στο συνέδριο

26th Insurance & Reinsurance Meeting: Ξεκινά σήμερα με εκδηλώσεις των Aon και Eurolife FFH

Ένας θεσμός συνυφασμένος με το νησί της Ύδρας – Το πρόγραμμα των συζητήσεων και των networking events

Έχει πράγματι το banassurance περισσότερη δύναμη από τους brokers; Τι μας είπαν…

Μήπως δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε την πέτρα που έχει αρχίσει να κυλάει στον κατήφορο, αλλά να τη σπρώξουμε να πάει ακόμα περισσότερο;

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με ασφαλιστές και επενδυτές στη Νέα Υόρκη

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις οικονομικές προοπτικές, τα μεταρρυθμιστικά σχέδια και την επίτευξη στόχων σε ένα σύνθετο γεωπολιτικό περιβάλλον

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Σταθερή η αναπτυξιακή πορεία της Eurohold το πρώτο τρίμηνο του 2026

Στον ασφαλιστικό τομέα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 13,3%, στα 78,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA υπερτετραπλασιάστηκαν

GDV: Η μεταφορά δεν λύνει το πρόβλημα, πώς ασφαλίζονται οι κίνδυνοι

Για τους Γερμανούς ασφαλιστές, οι αυξανόμενοι κίνδυνοι απαιτούν μια συνολική αντίληψη που να εμπεριέχει την πρόληψη και την κυβερνητική ευθύνη

Με άξονα την ανθεκτικότητα της Ευρώπης το 16ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Ο Αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Αλ. Σαρρηγεωργίου συμμετείχε στις εργασίες και συντόνισε το πάνελ «Europe on the global stage: Influence or irrelevance?»

Στην Κύπρο το 17ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe το 2027

Ο ΣΑΕΚ, που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση, αυτές τις μέρες συμμετέχει ενεργά στις εργασίες της Insurance Europe στις Βρυξέλλες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εντάσσονται και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στο «Ξεκινώ Επιχειρηματικά», μετά την παρέμβαση του ΕΕΑ

Τη διαβεβαίωση έλαβε ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου από τον Αν. Υπουργό Ν. Παπαθανάση – Οι κινήσεις που προηγήθηκαν και το ειδικό webinar που ετοιμάζεται

Η Designia Insurance Brokers Κύριος Χορηγός στο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ

Άννυ Τρύφων: «Με χαρά στηρίξαμε το 37ο συνέδριο της ΕΑΣΕ με θέμα την εμπιστοσύνη, γιατί εκφράζει τη φιλοσοφία και τις αξίες μας»

Η Uber φέρνει στην Ελλάδα τη λειτουργία Ηχητικής Εγγραφής για πιο ασφαλείς διαδρομές

Οι επιβάτες μπορούν πλέον να καταγράφουν ήχο μέσα από το app, με ισχυρές δικλείδες προστασίας της ιδιωτικότητας

Καλοκαιρινές αποδράσεις με ασφάλεια: Η νέα παρέμβαση της INTERAMERICAN για την ταξιδιωτική προστασία

Η εταιρεία εγκαινιάζει τη θερινή περίοδο με νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

ΤτΕ: Μειώθηκε 0,5% το ενεργητικό των ασφαλιστικών το α΄ τρίμηνο, κατά 64 εκατ. ευρώ οι τεχνικές προβλέψεις

Οι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις ζωής μειώθηκαν κατά 90 εκατ., στα 12.439 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιών αυξήθηκαν κατά 26 εκατ., στα 3.553 εκατ. ευρώ