back to top
11.3 C
Athens
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026

Νέος πρόεδρος στην Syndea ο Κώστας Καραμανλής

H οικογένεια της SYNDEA καλωσορίζει ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της (σ.σ.μη εκτελεστικός), τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, νυν Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ Α.Ε.).

Ειδικότερα αναφέρει:  

Για το διοικητικό μας συμβούλιο, την εταιρεία μας αλλά και την ελληνική ασφαλιστική αγορά αποτελεί μεγάλη τιμή η ανάληψη της θέσης του Προέδρου από τον κ. Καραμανλή. Η παρουσία του στην ηγεσία της Syndea μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία στην προσπάθεια μας να ενισχύσουμε το αποτύπωμα της εταιρείας μας και του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης στην ελληνική κοινωνία. Σε μια περίοδο που οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται λόγω της κλιματικής αλλαγής – δημογραφικής κρίσης και η πολιτεία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ασφαλιστικής κάλυψης του πληθυσμού, είμαστε βέβαιοι ότι ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα μας, η εταιρεία μας, οι μέτοχοι μας και το προσωπικό μας θα αξιοποιήσουν την διοικητική του εμπειρία, τις γνώσεις του, τις διεθνείς του επαφές, για την περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς αλλά και της συνεταιριστικής ιδέας που υπηρετεί με συνέπεια η Syndea και ο νέος μας πρόεδρος”.

- Advertisement -

Η ομιλία του Κ. Καραμανλή

Αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,

- Advertisement -

Κυρίες και κύριοι,

Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας.

Στη μοναδική ελληνική ασφαλιστική εταιρεία που συγκροτείται αποκλειστικά από συνεταιριστικές ενώσεις, τράπεζες και κορυφαίες ευρωπαϊκές συνεταιριστικές εταιρείες.

Στην εταιρεία που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του αείμνηστου Αλέξανδρου Μπαλτατζή, ο οποίος, 46 χρόνια πριν, οραματίστηκε μια ασφαλιστική  αποτελούμενη από αγροτικές συνεταιριστικές ενώσεις, προς το συμφέρον των αγροτών μελών τους.

Από το 1978 έως σήμερα η εταιρεία αναμφισβήτητα ξεπέρασε τις προσδοκίες των ιδρυτών της. Χάρη στον επαγγελματισμό των στελεχών της, αλλά κυρίως στην αξιοπιστία και τη φερεγγυότητά της που αποδεικνύονται στην πράξη, πέτυχε τη σταθερή οικονομική της ανάπτυξη και κατάφερε να επεκτείνει σημαντικά το δίκτυο διανομής της. Διαθέτει σήμερα 1500 σημεία πώλησης των προϊόντων της, τα οποία σχεδιάζονται και προσαρμόζονται συνεχώς στις ασφαλιστικές ανάγκες της σύγχρονης πραγματικότητας. Στο δίκτυο  αυτό συμπεριλαμβάνονται εκτός από τις συνεταιριστικές ενώσεις, ιδιώτες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αλλά και συνεταιριστικές τράπεζες.

Εξάλλου, η πολυετής συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο ευρωπαϊκών εταιρειών κολοσσών, όπως η Macif, η  P&V και η Unipolsai  που συνεισφέρουν έμπρακτα με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς, αποδεικνύει τους ισχυρούς, σταθερούς και ποιοτικούς δεσμούς που η εταιρεία δημιουργεί, διατηρεί και αναπτύσσει.

Έχοντας γνώση της πολυετούς πορείας της οφείλω να τονίσω ότι μιλάμε για μια εταιρεία που χαρακτηρίζεται από σεβασμό στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, εμπιστοσύνη στους συνεργάτες της, υπευθυνότητα προς τον καταναλωτή και αλληλεγγύη στην κοινωνία.

Τα παραπάνω μοναδικά χαρακτηριστικά της εταιρείας είναι τα πιο ισχυρά διαπιστευτήριά της για το σήμερα και το αύριο.

Κυρίες και κύριοι,

Ζούμε σε περιβάλλον αστάθειας, αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Νοικοκυριά, παραγωγοί και επιχειρήσεις πιέζονται, δοκιμάζονται αναζητώντας «παράθυρο» ελπίδας, διέξοδο προοπτικής. Το άμεσο μέλλον φέρνει μεγάλες ευκαιρίες αλλά και τεράστιες προκλήσεις για τον ασφαλιστικό κλάδο, ο οποίος θα κληθεί να συμβάλλει καθοριστικά στην αποκατάσταση και την εμπέδωση  κλίματος ασφάλειας στην οικονομία και την κοινωνία. Είναι σε όλους σας γνωστός ο προβληματισμός που αναπτύσσεται  σε όλη την Ευρώπη για  το επαπειλούμενο αδιέξοδο των δημόσιων ασφαλιστικών συστημάτων, κυρίως εξαιτίας των  επιπτώσεων της κλιματικής, αλλά και  της δημογραφικής κρίσης. Ένας υγιής, διαφανής, αξιόπιστος και  φερέγγυος ασφαλιστικός τομέας οφείλει και μπορεί να αναδειχθεί σε πυλώνα σταθερότητας, βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας.

Κυρίες και κύριοι,

Η ανάδειξή μου στη θέση του Προέδρου της εταιρείας, στη νέα μετά την μετονομασία της εποχή, πολύ περισσότερο όταν διαδέχομαι τον Αλ. Κοντό, με τον οποίο μας συνδέει μακροχρόνια φιλία και συνεργασία, είναι για μένα μεγάλη τιμή. Την αποδέχομαι με αίσθημα ευθύνης, διαβεβαιώνοντας την καθεμία και τον καθένα σας, στελέχη, μετόχους, συνεργάτες ότι θα εργασθώ μαζί σας για την ευόδωση των στόχων της εταιρείας. Για την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της, την επέκταση της αναγνωσιμότητάς της στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών όπου κριθούν απαραίτητες και ωφέλιμες.

Σας ευχαριστώ θερμά.

Η Syndea χορηγός στο Athens Run 2024!

Γ. Ανδρεόπουλος, Syndea: Οι προκλήσεις της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς

SYNDEA: Αύξηση παραγωγής 5,2% στις γενικές ασφαλίσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

Syndea Insurance: Τι είναι η «απαλλαγή» και γιατί πρέπει να τη γνωρίζει κάθε ασφαλισμένος

Για την εταιρεία, η σωστή ασφάλιση δεν εξαντλείται στην αγορά ενός συμβολαίου, αλλά ξεκινά από την κατανόηση των λεπτομερειών του

Με μήνυμα ενότητας και στρατηγικής στόχευσης η κοπή πίτας της Syndea Insurance

Η διοίκηση έθεσε ως προτεραιότητες για το 2025 τη διατήρηση του ομαδικού πνεύματος, την περαιτέρω ενίσχυση της εταιρικής κουλτούρας και τη σταθερή ανάπτυξη

Στηρίζοντας την κοινωνία με συνέπεια, αξιοπιστία και υπευθυνότητα

Ο Στ. Γκόργκας περιγράφει την αταλάντευτη προσπάθεια της Syndea να υποστηρίζει την κοινωνία όχι μόνο μέσω προϊόντων, αλλά και με την καθημερινή της λειτουργία

Ασπίδα για τις επιχειρήσεις απέναντι στις πλημμύρες – Τι καλύπτει το πρόγραμμα «Πολυ-Προστασία» της Syndea

Σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, το μεγαλύτερο κόστος συχνά δεν προέρχεται μόνο από την υλική ζημιά, αλλά και από το πάγωμα της δραστηριότητας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Οι γυναίκες στην Ελλάδα παραμένουν στο περιθώριο της επενδυτικής δραστηριότητας

Νέα ευρωπαϊκή μελέτη αναδεικνύει τις προκλήσεις, τις αντιλήψεις και τις ευκαιρίες για την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στις επενδύσεις

ERGO, προβλέψεις και στόχοι για το 2026

Υψηλότερο καθαρό αποτέλεσμα το 2025, με στόχο τα 0,9 δισ. και δείκτη ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα 89% για το 2026

Στο +5,6% η παραγωγή ασφαλίστρων του 2025

Το σύνολο παραγωγής ασφαλίσεων ζωής διαμορφώθηκε στα 2,8 δισ. ευρώ (+2,7%), ενώ εκείνο των ασφαλίσεων κατά ζημιών στα 3,2 δισ. ευρώ (+8,3%)

Διάκριση για την πλατφόρμα EurolifeEnter της Eurolife FFH

Bronze βραβείο στην κατηγορία «Best in Finance & Insurance» των e-volution Awards για την ψηφιοποίηση της διαχείρισης ομαδικών συμβολαίων υγείας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νέα εφαρμογή για εντοπισμό ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ

Οι χρήστες της εφαρμογής θα μπορούν να εντοπίζουν σε πραγματικό χρόνο το ασθενοφόρο που έχουν καλέσει

Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2026: Φωνή σε μια αόρατη κοινότητα

Παρότι κάθε σπάνια πάθηση αφορά μικρό αριθμό ασθενών, συνολικά επηρεάζουν σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού

Οι γυναίκες στην Ελλάδα παραμένουν στο περιθώριο της επενδυτικής δραστηριότητας

Νέα ευρωπαϊκή μελέτη αναδεικνύει τις προκλήσεις, τις αντιλήψεις και τις ευκαιρίες για την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στις επενδύσεις

Kaspersky: Νέα εκστρατεία phishing κλέβει στοιχεία διασύνδεσης εταιρειών μέσω του Google Tasks

Τα θύματα λαμβάνουν μια ειδοποίηση που φαίνεται απολύτως αυθεντική, με θέμα «Έχετε μια νέα εργασία»

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το Επίδομα Παιδιού 2026 μέσω της πλατφόρμας Α21

Η AIG Greece υπενθυμίζει ότι ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας υποβολής και επικαιροποίησης των αιτήσεων