back to top
17.6 C
Athens
Τρίτη 19 Μαΐου 2026

Νέος Γενικός Διευθυντής στην Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας ο Δρ. Αθανάσιος Κοτσιαρός

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) καλωσορίζει τον Δρ. Αθανάσιο Κοτσιαρό στη θέση του Γενικού Διευθυντή. Ο κ. Κοτσιαρός διαθέτει μακρά και επιτυχημένη διαδρομή στον χώρο του φαρμακευτικού κλάδου, της στρατηγικής ανάπτυξης και της διαμόρφωσης πολιτικής, με εξειδίκευση τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή φαρμακευτική αγορά.

Ο κ. Κοτσιαρός εργάζονταν τα τελευταία χρόνια στη φαρμακευτική βιομηχανία ως στέλεχος μεγάλης πολυενθικής εταιρίας, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει επί χρόνια επιστημονικός συνεργάτης της Βουλής των Ελλήνων. Επίσης, έχει εργαστεί ως επικεφαλής διοίκησης στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, ως project leader στην 5η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2014) και την 1η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2012), αλλά και ως ερευνητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

- Advertisement -

Ο κ. Κοτσιαρός είναι απόφοιτος του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές και διδακτορικό τίτλο με άριστα στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων από το ΕΚΠΑ. Είναι πολύγλωσσος, καθώς μιλά Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά και Τουρκικά.

Η ΠΕΦ προσβλέπει στη συμβολή του κ. Κοτσιαρού για την προώθηση των στρατηγικών προτεραιοτήτων της και στην ενίσχυση της θεσμικής παρουσίας της Ένωσης και στην ουσιαστική ανάδειξη του ρόλου της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας σε εθνικό και διεθνές πλαίσιο, σε μια εποχή που απαιτεί καινοτομία, θεσμική ετοιμότητα και διεθνή εξωστρέφεια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

6 σημεία από τον ΠΕΦ για τις ελλείψεις φαρμάκων

Αναφορικά με τον θόρυβο των τελευταίων ημερών σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων στην εγχώρια αγορά, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας επισημαίνει

ΠΕΦ: Τα οφέλη από επενδύσεις 520 εκατ. ευρώ φαρμακευτικών εταιρειών

Την πολλαπλασιαστική επίδραση στην οικονομία του επενδυτικού Clawback τονίζει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας. Η πλειονότητα των 53 επενδύσεων ύψους 519,28 εκατ. ευρώ στις οποίες δόθηκε το «πράσινο φως» είναι ελληνικές επιχειρήσεις.

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας εκπαιδεύει νέους επιστήμονες

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας προχωράει στη δημιουργία της νέας πλατφόρμας επαγγελματικής εξέλιξης «ΠΕΦ Professional Development»

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δίπλα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στη μάχη κατά της πανδημίας

Από την έναρξη της πανδημίας, οι ιατροί και νοσηλευτές σε όλα τα νοσοκομεία και τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας της χώρας, δίνουν καθημερινά μια σκληρή μάχη

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Σημαντικές βελτιώσεις στο νέο πλαίσιο πρόσβασης ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες

Οι αλλαγές αναμένεται να βελτιώσουν ουσιαστικά την καθημερινότητα χιλιάδων ασθενών με σπάνια και σοβαρά νοσήματα

10th Health Innovation Conference 2026 – Διακεκριμένοι ομιλητές παρουσιάζουν τις μεγάλες αλλαγές στην καινοτομία υγείας

Από τις νέες θεραπείες έως την ΤΝ και τα δεδομένα υγείας, η θεματολογία του #hico26 καλύπτει όλο το φάσμα της σύγχρονης ιατρικής και τεχνολογικής προόδου

ΕΟΠΥΥ: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης – Ο ρόλος του OTP

Η οργάνωση είχε αναπτύξει δίκτυο εικονικών εκτελέσεων γνωματεύσεων, προκαλώντας σημαντική ζημία στο δημόσιο σύστημα υγείας

Hackathon Reimagining eHealth in Crete: Οι ομάδες που διακρίθηκαν και οι λύσεις που παρουσίασαν

Ο διαγωνισμός ανέδειξε προτάσεις που συνδυάζουν τεχνολογία, καινοτομία και κοινωνικό αντίκτυπο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«αν ήξερες!»: Τι σημαίνει η αστική ευθύνη εργοδότη

Καλεσμένος του 4ου επεισοδίου είναι ο Νίκος Γαβρίλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Globalis, με πολυετή διεθνή εμπειρία στην ασφάλιση και στη διαχείριση κινδύνου

Η ΕΥΡΩΠΗ Holdings απέκτησε το 50% της Alpha Insurance Brokers

Η εταιρεία ενισχύει τη θέση της στη ρουμανική αγορά και διευρύνει στρατηγικά τη διεθνή της παρουσία

Στα €20,1 εκατ. οι αποζημιώσεις για τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιανουαρίου

Μια πρώτη εκτίμηση για τις ασφαλισμένες ζημιές του διημέρου 21-22/1 επιχειρεί η νέα έρευνα της ΕΑΕΕ

Νέα πιστοποίηση «Great Place to Work» για τη Mega Brokers

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Επιβεβαίωση της σταθερής μας δέσμευσης να καλλιεργούμε περιβάλλον εμπιστοσύνης, εξέλιξης και ουσιαστικής συμμετοχής»

Στη διοικητική δομή της Karavias ο Χρ. Προκοπίου

Καθήκοντα Chief Underwriting Officer αναλαμβάνει το έμπειρο στέλεχος