back to top
24 C
Athens
Τετάρτη 4 Ιουνίου 2025

Nέο “άνοιγμα” της Howden στην αγορά του Ην. Βασιλείου

«Είμαστε στην ιδανική θέση για να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση», λέει ο διευθύνων σύμβουλος

Η Howden έχει επεκτείνει τη θέση της στην αγορά υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου με την εξαγορά της Help Me Compare Group (HMCGL) και των θυγατρικών της. Η εταιρεία HMCGL απασχολεί 132 άτομα στα κεντρικά της γραφεία στο Cardiff Bay και διαχειρίζεται ασφάλιστρα συνολικού ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών.

- Advertisement -

Η Howden ανεφερε ότι η εξαγορά ενισχύει την παρουσία της στον τομέα της καταναλωτικής ασφάλισης και «αντανακλά την ευρύτερη στρατηγική για να επεκτείνει τις δυνατότητες των παροχών των εργαζομένων της για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση πελατών”.

Ο Mike Dalby, managing director of UK consumer life and health στη Howden, δήλωσε: «Αυτή η εξαγορά έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή. Τους τελευταίους 12 μήνες, έχουμε δει αύξηση του ενδιαφέροντος κατά 46% από άτομα που αναζητούν ιδιωτική ιατρική ασφάλιση για να επιταχύνουν την πρόσβασή τους στη διάγνωση και τη θεραπεία. Με την εξαγορά, είμαστε σε τέλεια θέση για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την αυξανόμενη ζήτηση».

- Advertisement -

‘Φιλοδοξία’

Αυτή η εξαγορά ακολουθεί εκείνη του Ομίλου AGEO, ενός γαλλικού παρόχου που αύξησε την παγκόσμια ομάδα παροχών εργαζομένων της Howden σε περισσότερους από 2.500 υπαλλήλους σε 38 χώρες.

Ο Glenn Thomas, chief executive και global practice leader στην Howden staff benefits, είπε ότι «η HMCGL είναι μια αξιοσέβαστη ομάδα με ισχυρή τεχνογνωσία, εξαιρετική φήμη, μια εξαιρετική ομάδα που γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό». «Αυτή η εξαγορά αντανακλά τη φιλοδοξία μας να αναπτύξουμε την αγορά ασφάλισης υγείας των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο υπό την ηγεσία του Mike», είπε.

Ο Rob Saunders, διευθύνων σύμβουλος της HMCGL, πρόσθεσε: «Μετά από 15 χρόνια ανεξαρτησίας, ανάπτυξης και ευημερίας, το να γίνουμε μέλος της Howden είναι ένα σημαντικό βήμα στο αναπτυξιακό μας ταξίδι – τόσο για τους ανθρώπους μας όσο και για τους πελάτες μας. «Η Howden ήταν η μόνη εταιρεία στην οποία θέλαμε να συμμετάσχουμε και μαζί θα παρέχουμε βελτιωμένες λύσεις στους πελάτες μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Howden ανάμεσα στους Global Partners του Marine Insurance Greece 2025

Η Howden, μεσίτης ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων στην Ελλάδα και την Κύπρο, ανακοίνωσε ότι βρέθηκε ανάμεσα στους Global Partners

Howden Hellas: Ο Ι. Κοτζαϊβάζογλου νέος Senior Corporate Executive

Η Howden, μεσίτης ασφαλίσεων στην Ελλάδα και την Κύπρο, ανακοίνωσε την ένταξη του Ιωάννη Κοτζαϊβάζογλου, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα

Από την INTERAMERICAN, CEO στη Howden Agents ο Τάσος Ηλιακόπουλος

Η Howden ανακοινώνει μία νέα προσθήκη στην ομάδα της, με την ένταξη του Τάσου Ηλιακόπουλου, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα CEO στην Howden Agents

Την εξαγορά της CERESOLE Insurance Agents ανακοίνωσε η Howden

H Howden, ο κορυφαίος διαμεσολαβητής ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων στην Ελλάδα, προχωρά σε μια ακόμη στρατηγική κίνηση, ανακοινώνοντας την εξαγορά της CERESOLE Insurance Agents

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

NN. Σχεδιάζει να καταρρίψει το νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2025 με επενδύσεις εκατομμυρίων

Επενδύσεις ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η ΝΝ στην Ελλάδα για να ενισχύσει το προφίλ της και τις επιδόσεις των 1500 συνεργατών της, αναμένοντας το 2025

Νόμος 5162/24: τι ισχύει για την υποχρεωτικότητα κάλυψης των ΙΧ οχημάτων και των οχημάτων επαγγελματικής χρήσης

Σύμφωνα με τον Νόμο 5162/2024, από 1/6/25 καθίσταται υποχρεωτική η  ασφάλιση επιχειρήσεων και οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών. 

Τo νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ε.Ι.Α.Σ.

Επίκαιρες και ενδιαφέρουσες θεματικές επιλογές εμπεριέχει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών.

Υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων για φυσικές καταστροφές: Oλιστική προσέγγιση ζητούν οι ΜμΕ

Υποχρεωτική έγινε η ασφάλιση αυτοκινήτων και επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 500.000 ευρώ από την 1η Ιουνίου 2025, για φυσικές καταστροφές

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Εθνική Ασφαλιστική ανέδειξε την ανάγκη θεσμικής συνεργασίας για μια κοινωνία ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή

Με κεντρικό μήνυμα την ανάγκη για συλλογική δράση και θεσμική συνεργασία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Μαζαράκης

H ΕΑΕΕ Μέλος του UN Global Compact και του UN Global Compact Network Greece

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ανακοινώνει την επίσημη ένταξή της στο Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact)

Ολόκληρη η ΚΥΑ για την υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου

Δημοσιεύθηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση των τριών Υπουργών, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης, Κλιματικής Κρίσης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη κερδίζει τα παιδιά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, η Kaspersky δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της σχετικά με τα ψηφιακά ενδιαφέροντα των παιδιών.

NN. Σχεδιάζει να καταρρίψει το νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2025 με επενδύσεις εκατομμυρίων

Επενδύσεις ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η ΝΝ στην Ελλάδα για να ενισχύσει το προφίλ της και τις επιδόσεις των 1500 συνεργατών της, αναμένοντας το 2025