back to top
20.6 C
Athens
Παρασκευή 1 Μαΐου 2026

Νέες εξαγορές, συνεργασίες γραφείων στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Ελενα Ερμείδου

Σε νέες εξαγορές και συγχωνεύσεις προσβλέπει η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα ή συνεργασίες γραφείων σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του κλάδου με στόχο την δημιουργία οικονομίας κλίμακας στο προσεχές μέλλον. Ωστόσο το τελευταίο εξάμηνο του 2024, αν δόθηκαν σημαντικά κίνητρα ιδιαίτερα στην Ευρώπη, οι δραστηριότητες των εξαγορών και συγχωνεύσεων σύμφωνα Clyde & Co κατέγραψαν σημαντική υποχώρηση, αγγίζοντας τα ιστορικά χαμηλά της τελευταίας δεκαπενταετίας στον κόσμο.

- Advertisement -

Σε χαμηλά επίπεδα η Ευρώπη, η Ασία, ο Ειρηνικός και η Αφρικανική Ηπειρος, ωστόσο οι δραστηριότητες των εξαγορών και συγχωνεύσεων εκτιμάται ότι θα πάρουν μπρος το 2025.

Εκατόν τρείς συμφωνίες έκλεισαν το πρώτο εξάμηνο του 2024 έναντι των 171 συμφωνιών που έκλεισαν το πρώτο εξάμηνο του 2023. Πρόκειται για μία πτώση που αγγίζει το 40% τα αίτιας της οποίας σύμφωνα με την Clyde & Co εδράζονται στον υψηλό πληθωρισμό, στις υψηλές τιμές πώλησης, καθώς και στο υψηλό κόστος που απαιτείται για την ενσωμάτωση της νέας ψηφιακής τεχνολογίας. Η ενσωμάτωση της νέας τεχνολογία αναφέρει η Clyde & Co έχει εκτινάξει τα κόστη λειτουργίας.  Μία, επίσης ακόμα αιτία είναι ότι οι επενδυτές αυτό το διάστημα προτίμησαν να διατηρήσουν τα κεφάλαια τους με στόχο να λάβουν υψηλότερες αποδόσεις λόγω της αύξησης των επιτοκίων.

- Advertisement -
Τι συνέβη σε ΗΠΑ, Μέση Ανατολή, Ιαπωνία

ΗΠΑ και Καναδάς βρέθηκαν πρώτοι στην λίστα των εξαγορών και συγχωνεύσεων ωστόσο με αριθμό μειωμένο σε σχέση με το 2023 και των προηγούμενων ετών. Στην Μέση Ανατολή ολοκληρώθηκαν 5 συναλλαγές σε τοπικό επίπεδο ενώ ξένες αντασφαλιστικές βρίσκονται σε συνομιλίες για να επενδύσουν στο Ντουμπάι και το Αμπού Ντάμπι.

Ο ρυθμός των εξαγορών και συγχωνεύσεων εξαιρετικά μειωμένος στην περιοχή του Ειρηνικού με μόνο τις ιαπωνικές ασφαλιστικές να κάνουν κινήσεις σε τοπικό και διασυνοριακό επίπεδο, φρενάροντας την πτώση που σημειώθηκε στην περιοχή.

Προβλέψεις για την Ευρώπη, καταλύτης στις ΗΠΑ οι εκλογές

Στην Ευρώπη αναμένεται να υπάρξουν κάποιες εξαγορές μεγάλου βεληνεκούς με τις επιχειρήσεις αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες να έχουν παρουσία μέχρι και σε δέκα χώρες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπήρξαν σημαντικές δραστηριότητες ωστόσο υπάρχουν συζητήσεις για νέες συμφωνίες. Καταλύτης των διαδικασιών αυτών στις ΗΠΑ θα είναι οι επερχόμενες εκλογές.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

SOS για τη δημόσια υγεία στο Λασίθι: Στοιχεία-σοκ για την κατάρρευση των νοσοκομείων

Με τεκμηριωμένα στοιχεία, ο Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου παρουσίασε την εικόνα αποσύνθεσης του δημόσιου συστήματος υγείας στην ανατολική Κρήτη

Η νέα εποχή της ΕΥΡΩΠΗ Holdings

Αποτέλεσμα της στρατηγικής απόφασης της εταιρείας να επενδύσει σε εξαγορές και συνεργασίες στον ασφαλιστικό κλάδο

Νέες ασφαλιστικές συμφωνίες, ο τροχός της τύχης γυρνά

Ο Ανασφάλιστος βλέπει έντονο αναβρασμό, με συζητήσεις και ψιθύρους, σε ασφαλιστικές και διαμεσολάβηση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Anytime: Δυναμική είσοδος στη Ρουμανία με αιχμή το «no-surprise insurance»

Το «Insurance World» βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της εταιρείας στο Βουκουρέστι

Δύο νέα προϊόντα από τnν Coface στην Ελλάδα και η εισαγωγή του Business Information

Η Γερμανία, σύμφωνα με την εταιρεία, εγκυμονεί κινδύνους εξάπλωσης των αφερεγγυοτήτων στην Ευρώπη αν η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί

Αllianz Trade: Πόσο θα αυξήσει η κρίση στη Μ. Ανατολή τον κίνδυνο μη πληρωμής για τις επιχειρήσεις;

Επικαιροποιημένες προβλέψεις για τα έτη 2026 και 2027 δημοσιεύει η ασφαλιστική πιστώσεων στην τελευταία της «Έκθεση Αφερεγγυότητας»

Aon: Η κλιματική μεταβλητότητα επηρεάζει ολοένα περισσότερο τα μοντέλα των ασφαλιστών

Τα ευρήματα της έκθεσης CCI υπογραμμίζουν την κλίμακα των κενών προστασίας και τη σημασία της επανεξέτασης των στρατηγικών ανθεκτικότητας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Anytime: Δυναμική είσοδος στη Ρουμανία με αιχμή το «no-surprise insurance»

Το «Insurance World» βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της εταιρείας στο Βουκουρέστι

Η Επιθεώρηση Χρυσολόγου σε μόνιμη, δυναμική τροχιά επιτυχίας

Η αναπτυξιακή πορεία της Επιθεώρησης, παράδειγμα επιτυχίας για όλη την εταιρεία, σύμφωνα με τα στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής

6 οικονομικοί προορισμοί για last-minute τριήμερο Πρωτομαγιάς

Προτάσεις και συμβουλές από το Pricefox για μια απροβλημάτιστη απόδραση

Η Interamerican AI-Marketing Brand της Χρονιάς

Στ. Φαλκονάκης: «Για εμάς, το ΑΙ δεν είναι μια εφήμερη τάση, αλλά ο καταλύτης που μετασχηματίζει ριζικά την εμπειρία του πελάτη»

Νέα έδρα για το insurancemarket, ίδια υπόσχεση

Τα καινούρια γραφεία σχεδιάστηκαν ώστε να υποστηρίζουν την αποστολή της πλατφόρμας: να μετατρέπει την περίπλοκη απόφαση σε σίγουρη