back to top
25.5 C
Athens
Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026

Νέες εξαγορές, συνεργασίες γραφείων στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Ελενα Ερμείδου

Σε νέες εξαγορές και συγχωνεύσεις προσβλέπει η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα ή συνεργασίες γραφείων σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του κλάδου με στόχο την δημιουργία οικονομίας κλίμακας στο προσεχές μέλλον. Ωστόσο το τελευταίο εξάμηνο του 2024, αν δόθηκαν σημαντικά κίνητρα ιδιαίτερα στην Ευρώπη, οι δραστηριότητες των εξαγορών και συγχωνεύσεων σύμφωνα Clyde & Co κατέγραψαν σημαντική υποχώρηση, αγγίζοντας τα ιστορικά χαμηλά της τελευταίας δεκαπενταετίας στον κόσμο.

- Advertisement -

Σε χαμηλά επίπεδα η Ευρώπη, η Ασία, ο Ειρηνικός και η Αφρικανική Ηπειρος, ωστόσο οι δραστηριότητες των εξαγορών και συγχωνεύσεων εκτιμάται ότι θα πάρουν μπρος το 2025.

Εκατόν τρείς συμφωνίες έκλεισαν το πρώτο εξάμηνο του 2024 έναντι των 171 συμφωνιών που έκλεισαν το πρώτο εξάμηνο του 2023. Πρόκειται για μία πτώση που αγγίζει το 40% τα αίτιας της οποίας σύμφωνα με την Clyde & Co εδράζονται στον υψηλό πληθωρισμό, στις υψηλές τιμές πώλησης, καθώς και στο υψηλό κόστος που απαιτείται για την ενσωμάτωση της νέας ψηφιακής τεχνολογίας. Η ενσωμάτωση της νέας τεχνολογία αναφέρει η Clyde & Co έχει εκτινάξει τα κόστη λειτουργίας.  Μία, επίσης ακόμα αιτία είναι ότι οι επενδυτές αυτό το διάστημα προτίμησαν να διατηρήσουν τα κεφάλαια τους με στόχο να λάβουν υψηλότερες αποδόσεις λόγω της αύξησης των επιτοκίων.

- Advertisement -
Τι συνέβη σε ΗΠΑ, Μέση Ανατολή, Ιαπωνία

ΗΠΑ και Καναδάς βρέθηκαν πρώτοι στην λίστα των εξαγορών και συγχωνεύσεων ωστόσο με αριθμό μειωμένο σε σχέση με το 2023 και των προηγούμενων ετών. Στην Μέση Ανατολή ολοκληρώθηκαν 5 συναλλαγές σε τοπικό επίπεδο ενώ ξένες αντασφαλιστικές βρίσκονται σε συνομιλίες για να επενδύσουν στο Ντουμπάι και το Αμπού Ντάμπι.

Ο ρυθμός των εξαγορών και συγχωνεύσεων εξαιρετικά μειωμένος στην περιοχή του Ειρηνικού με μόνο τις ιαπωνικές ασφαλιστικές να κάνουν κινήσεις σε τοπικό και διασυνοριακό επίπεδο, φρενάροντας την πτώση που σημειώθηκε στην περιοχή.

Προβλέψεις για την Ευρώπη, καταλύτης στις ΗΠΑ οι εκλογές

Στην Ευρώπη αναμένεται να υπάρξουν κάποιες εξαγορές μεγάλου βεληνεκούς με τις επιχειρήσεις αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες να έχουν παρουσία μέχρι και σε δέκα χώρες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπήρξαν σημαντικές δραστηριότητες ωστόσο υπάρχουν συζητήσεις για νέες συμφωνίες. Καταλύτης των διαδικασιών αυτών στις ΗΠΑ θα είναι οι επερχόμενες εκλογές.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

SOS για τη δημόσια υγεία στο Λασίθι: Στοιχεία-σοκ για την κατάρρευση των νοσοκομείων

Με τεκμηριωμένα στοιχεία, ο Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου παρουσίασε την εικόνα αποσύνθεσης του δημόσιου συστήματος υγείας στην ανατολική Κρήτη

Η νέα εποχή της ΕΥΡΩΠΗ Holdings

Αποτέλεσμα της στρατηγικής απόφασης της εταιρείας να επενδύσει σε εξαγορές και συνεργασίες στον ασφαλιστικό κλάδο

Νέες ασφαλιστικές συμφωνίες, ο τροχός της τύχης γυρνά

Ο Ανασφάλιστος βλέπει έντονο αναβρασμό, με συζητήσεις και ψιθύρους, σε ασφαλιστικές και διαμεσολάβηση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νέα, ισχυρή αύξηση εσόδων καταγράφει ο Όμιλος ARAG

«Ο στόχος μας για έσοδα από ασφάλιστρα έχει ήδη ξεπεραστεί, 5 χρόνια νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό» τονίζει ο Πρόεδρος ΔΣ, Δρ. Renko Dirksen

Σταθερή η αναπτυξιακή πορεία της Eurohold το πρώτο τρίμηνο του 2026

Στον ασφαλιστικό τομέα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 13,3%, στα 78,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA υπερτετραπλασιάστηκαν

GDV: Η μεταφορά δεν λύνει το πρόβλημα, πώς ασφαλίζονται οι κίνδυνοι

Για τους Γερμανούς ασφαλιστές, οι αυξανόμενοι κίνδυνοι απαιτούν μια συνολική αντίληψη που να εμπεριέχει την πρόληψη και την κυβερνητική ευθύνη

Με άξονα την ανθεκτικότητα της Ευρώπης το 16ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Ο Αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Αλ. Σαρρηγεωργίου συμμετείχε στις εργασίες και συντόνισε το πάνελ «Europe on the global stage: Influence or irrelevance?»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εκδήλωση ΠΣΑΣ-ΕΕΑ: «Το επάγγελμά μας: Μία προβολή στο μέλλον»

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 στο Μουσείο «Ελλάδα σε Μικρογραφία»

Η INTERAMERICAN υπενθυμίζει την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου – Έμφαση στην πρόληψη και στην προστασία

«Ενημερωνόμαστε, προλαμβάνουμε, προστατεύουμε τη φύση και όσα έχουν αξία»

«αν ήξερες!»: Τι πραγματικά καλύπτει η ασφάλεια του αυτοκινήτου σου

O Βασίλης Μπόκας της Altius Insurance εξηγεί, μεταξύ άλλων, ποιες είναι οι πραγματικά σημαντικές καλύψεις και τι μένει συχνά εκτός ασφαλιστηρίου χωρίς να το γνωρίζουμε

ERGO Ασφαλιστική: Νέες προοπτικές εξέλιξης για τους νέους στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας

Σταθερά παρούσα η εταιρεία σε πρωτοβουλίες που φέρνουν τους νέους πιο κοντά στις σύγχρονες επαγγελματικές ευκαιρίες και στις δεξιότητες που απαιτεί το μέλλον

Ατλαντική Ένωση: Ομαδική ασφάλιση για επιχειρήσεις, σχολεία και αθλητικές ακαδημίες

Η εταιρεία παρέχει επίσης προγράμματα για οργανωμένες κατασκηνώσεις και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, συνδυάζοντας υψηλές παροχές με προσιτό κόστος