back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026

Να πάμε καλά μέσα, αλλά να πάμε καλά και έξω! 

O καταλυτικός ρόλος στην εκπλήρωση της πλήρους δυναμικότητας της εξωστρέφειας της οικονομίας που θα έχει η νέα Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων, η Export Credit Greece (ECG), η οποία διαδέχτηκε τον ΟΑΕΠ –βάσει νομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 31 Μαρτίου 2022–, ολοκληρώνεται το 2024.

Πίσω από αυτές τις πολύ σημαντικές στρατηγικές επιλογές βρίσκεται ο κ. Γρηγόρης Σταματόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Εξαγωγικών Πιστώσεων ΑΕ (Export Credit Greece), τον οποίο φιλοξενούμε στην κεντρική μας συνέντευξη, προκειμένου να αναλύσουμε μαζί του τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου Οργανισμού, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς αυτές, όπως είπε, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη υποστήριξης στην προσπάθεια διεθνοποίησής τους σε σχέση με τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις.

- Advertisement -

Η Export Credit Greece συνεισφέρει στο ελληνικό οικοσύστημα εξαγωγών υποστηρίζοντας τον επιχειρηματία, διασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα του θα είναι ασφαλή σε κάθε γωνιά του κόσμου. 

Όπως εξηγεί ο κ. Σταματόπουλος, στόχος τους είναι, και παραμένει, η ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών και φιλοδοξία τους να αποτελέσουν τον επιχειρησιακό βραχίονα για την υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης και του εξωτερικού εμπορίου, μαζί με τους άλλους φορείς του Υπουργείου Εξωτερικών.

- Advertisement -

Η φιλοσοφία τους ακουμπά κάθε ελληνική επιχείρηση που θέλει να εξάγει, να έχει τη δυνατότητα να το κάνει, και η επιδίωξή τους είναι η επιτυχία των Ελλήνων επιχειρηματιών στον παγκόσμιο χάρτη.

Μάλιστα, σύντομα θα είναι έτοιμοι για την κυκλοφορία των νέων προϊόντων, που έχουν στόχο την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, δημιουργώντας εξατομικευμένες λύσεις ασφάλισης, εγγύησης και χρηματοδότησης. Νέα προϊόντα στον τομέα της εγγύησης, της ασφάλισης και της χρηματοδότησης, καλύπτοντας τις ανάγκες τόσο των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων όσο και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που εμπλέκονται στις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές. Μ’ άλλα λόγια, θα διαθέτει ίδια κεφάλαια, δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ή το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και δεν θα επιχορηγείται από το κράτος.

Όπως μας εξηγεί, θέλουν, περισσότερο από ποτέ, να σταθούν δίπλα στον μικρό και τον μεσαίο εξαγωγέα και όχι μόνο να του δώσουν τα προϊόντα που θα έπρεπε να ξέρει ότι υπάρχουν και θα έπρεπε να τα αναζητήσει, αλλά και να τον εκπαιδεύσουν στον τρόπο που πρέπει να λειτουργήσει σε ό,τι αφορά την ασφάλιση των πιστωτικών του εξαγωγικών κινδύνων. 

Άλλωστε, το 2023 αποτέλεσε μια χρονιά ορόσημο για την Export Credit Greece, καθώς η μεταρρύθμιση έγινε πράξη και πλέον η ECG έχει δημιουργήσει συγκεκριμένο οργανόγραμμα, προκειμένου να λειτουργεί με διαφάνεια για όλες τις διαδικασίες της εταιρείας, πάντοτε σε συμμόρφωση με τις διεθνείς, ευρωπαϊκές και εθνικές υποχρεώσεις της χώρας μας.

Στόχος του κ. Σταματόπουλου και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών είναι να πάμε καλά όχι μόνο μέσα, αλλά και έξω, κι εμείς τους το ευχόμαστε ολόψυχα!

Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και ευημερία! 

Aπό το περιοδικό Ιnsurance World

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σχέσεις ασφαλιστικών – ασφαλισμένων: Ο ρόλος της ΔΕΙΑ και του Συνηγόρου του Καταναλωτή

Την Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης έχουν επικαλεστεί αμέτρητες φορές οι ασφαλιστές όταν ισχυρίζονται ότι ορισμένες ενέργειες

Συζητήσεις για νέα ασφαλιστικό σχήματα υπό την καθοδήγηση του Πούτιν

Την ίδρυση νέου μηχανισμού ασφάλισης πρότεινε , ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην 18ο Σύνοδο των BRICS στο Νέο Δελχί που στόχο

Εξαγωγές και ασφάλιση πιστώσεων στο επίκεντρο της 90ής ΔΕΘ

Tο Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση της ESG, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της, επιχειρήσεων και τραπεζών

Η Export Credit Greece στη ΔΕΘ

Καθώς η ελληνική οικονομία αναζητά ολοένα και περισσότερο τον δρόμο προς τις διεθνείς αγορές

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Executive Cyber Protection & Management Liability: Η Διπλή Ασπίδα της Διοίκησης υπό την Οδηγία NIS2

Στο σύγχρονο ψηφιακό οικοσύστημα, οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν μετατοπιστεί από το πεδίο των τεχνικών δυσλειτουργιών του τμήματος πληροφορικής

Οι φωτιές σβήνουν, το ασφαλιστικό κενό μένει

Οι δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού άφησαν πίσω τους ζημιές που αποτιμώνται σε 6,41 εκατ. ευρώ από την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Πώς να μη χαθεί η φιλοδοξία των νέων εργαζομένων

Η φιλοδοξία χωρίς εμπειρία μπορεί να οδηγήσει σε λάθη. Η εμπειρία, όμως, δεν αποκτάται χωρίς προσπάθεια, πρωτοβουλία και δοκιμές.

Αναρριπίζει ο αέρας πάνω από τις ασφαλιστικές

Από τα χρειώδη στον κόσμο μας, καλές οι ασφαλιστικές και η πολιτική για εκείνον που στις ιστοσελίδες ενημέρωσης, αναζητεί, και την βλέπει ωσάν άγος ο λαός.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

AIG: Ο κυβερνοκίνδυνος εξελίσσεται σε επιχειρηματική απειλή για τις επιχειρήσεις

Ο κυβερνοκίνδυνος δεν αποτελεί πλέον αποκλειστικά ζήτημα πληροφορικής, αλλά έναν επιχειρηματικό κίνδυνο που επηρεάζει

Ατλαντική Ένωση: Online επιλογή προγράμματος ασφάλισης αυτοκινήτου

Η Ατλαντική Ένωση δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να αναζητήσουν online το πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου

H Εθνική Ασφαλιστική υποδέχθηκε τον Νίκο Γκάλη 

Μια διαφορετική εμπειρία για τους ανθρώπους της Εθνικής Ασφαλιστικής

Υπόθεση Ασπίς Πρόνοια: Πρωτοβουλία του ΕΕΑ για κοινή δράση φορέων με στόχο την αποκατάσταση ζημιωθέντων μετά από 17 χρόνια

Ενώνοντας δυνάμεις με την ΕΑΔΕ, την ΠΟΑΔ αλλά και τον Σύλλογο Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια αποφασίσθηκε να υπάρξει κοινή δράση με στόχο να βρεθεί λύση

Executive Cyber Protection & Management Liability: Η Διπλή Ασπίδα της Διοίκησης υπό την Οδηγία NIS2

Στο σύγχρονο ψηφιακό οικοσύστημα, οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν μετατοπιστεί από το πεδίο των τεχνικών δυσλειτουργιών του τμήματος πληροφορικής