back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025

Μπορεί να είναι μία ασφάλιση βιώσιμη; Δείτε τον τρόπο

της Ελενας Ερμείδου

Η αλήθεια είναι ότι οι ασφαλιστές και οι ασφαλιστικές έχουν μάθει να πωλούν συγκεκριμένα προϊόντα, όμως τα πάντα αλλάζουν και ναι μεν, δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον, αλλά μπορούμε να παρατηρούμε τις τάσεις, διεμήνυσε από το Costa Navarino o Διευθυντής του Κλάδου Ασφαλειών για την Ελλάδα στην PwC κος Νίκος Χοστελίδης.

- Advertisement -

Οι πόλεις πρέπει να αλλάξουν, οι αλλαγές των πόλεων, των δημογραφικών θα δημιουργήσουν νέες αλληλεπιδράσεις, θα προκύψουν νέοι κίνδυνοι πάνω στους οποίους ο κλάδος θα πρέπει να προσαρμοστεί. Η μετακύλιση των δυνάμεων θα είναι σημαντική στην πορεία της οικονομίας και στην τεχνολογία, η οποία τεχνολογία θα ανατροφοδοτεί και θα ανατροφοδοτείται.

Ασφαλιστικές και ασφαλιστές, δίκτυα, μεσίτες  καλούνται να κατανοήσουν τις αλλαγές, να προσαρμοστούν στις προσκλήσεις ώστε να αποκτήσουν πιο εύκολα πρόσβαση στους νέους πόρους η αξιοποιήση των οποίων φέρνει την βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου.

- Advertisement -

Η χαμηλή δίεισδυση των ασφαλειών αφήνει πολλά περιθώρια, ωστόσο όπως παρατήρησε ο Rohit Talwar, CEO, Fast Future Research “δεν αντιμετωπίζουμε σωστά τους πελάτες μας”….”ξοδεύουμε για τεχνογνωσία δεν δαπανούμε για τους ανθρώπους”.

Στις ασφάλειες, προσέθεσε, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω δεδομένα ο κλάδος πρέπει να βρει τους “τομείς που εφάπτονται”, να αναζητήσει τις ευκαιρίες. Τόνισε μεταξύ άλλων “να ζούμε με ταχύτητα αλλά να κάνουμε και στάσεις….να καταλάβουμε πως αλλάζει η ζωή των πελατών μας … και να προσπαθήσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες τους”.

Δεν παρέλειψε τέλος να ενημερώσει για τους ψηφιακούς παίκτες που έρχονται στην αγορά και που είναι οι : Apple, Amazon, Google, Facebook, Microsoft υπογραμμίζοντας ότι όλες οι δραστηριότητες βασίζονται σε αυτές τις επιχειρήσεις.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο Adam Clifford επιστρέφει στην AIG ως CEO, International Commercial Insurance

Με το νέο έτος, το πολύπειρο στέλεχος θα ασκεί τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου Διεθνών Εμπορικών Ασφαλίσεων από το Λονδίνο

Αμερικάνικο Κολλέγιο και PwC: Μνημόνιο Συνεργασίας για ενδυνάμωση της νέας γενιάς ψηφιακών ηγετών

Η στρατηγική συνεργασία έχει στόχο να συνδέσει εκπαίδευση και αγορά εργασίας μέσα από καινοτομία, τεχνολογία και βιωματική μάθηση

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Ομίλου της Ευρωκλινικής από την Generali Hellas

Π. Δημητρίου: «Δημιουργούμε ένα ισχυρότερο, πιο ευέλικτο και σύγχρονο μοντέλο υγείας, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας»

Ο Νίκος Χαλκιόπουλος νέος CEO της ΔΥΝΑΜΙΣ ΑΕΓΑ

Με πολυετή εμπειρία σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις στον κλάδο, ο κ. Χαλκιόπουλος αποτελεί σημαντική προσθήκη στο ηγετικό δυναμικό της εταιρείας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ICAP CRIF: Αυτοί είναι οι TRUE LEADERS του 2024

Στους 115 νικητές της λαμπρής διοργάνωσης συγκαταλέγονται οι Allianz, Interamerican και Ιατρόπολις

Ασφαλιστικό «παρών» στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου HeDA

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γ. Καντώρος και μέλη του ΔΣ, όπως οι Φ. Μιχάλη, Γ. Κώτσαλος, Κ. Παπαναστασόπουλος

ΕΑΣΕ και ΣΕΣΜΑ άνοιξαν τον διάλογο για μια Ελλάδα που παράγει αξία

Όσα ανέδειξε η κοινή εκδήλωση με θέμα «Νέο παραγωγικό μοντέλο: Η Ελλάδα παράγει – Οι πολίτες ευημερούν»

Η Allianz κάνει την ασφάλιση παιχνίδι και βίωμα για τα παιδιά

Η ασφαλιστική συμβάλλει ενεργά αλλά και διασκεδαστικά στο θεματικό πάρκο Chocolate & Ice Cream Experience

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου στην Εθνική Ασφαλιστική ο Γ. Κώτσαλος

Ποιος φέρεται να αποχωρεί από το υφιστάμενο ΔΣ της εταιρείας, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες του «IW»

Πολιτική συμφωνία για τη Retail Investment Strategy

Thea Utoft Høj Jensen, Insurance Europe: «Συμφωνία ορόσημο για την SIU, αλλά όχι το τέλος της διαδικασίας»

Χακαρίστηκε η σελίδα του ΠΣΑΣ στο Fb – Άμεση επαναφορά με νέα παρουσία στα social media

Με την αντίδρασή του ο ΠΣΑΣ έστειλε το μήνυμα ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν επηρεάζουν ούτε τη λειτουργία ούτε τη θεσμική του παρουσία

Φ. Μιχάλη: Η συμπεριληπτική ηγεσία ως πυλώνας σύγχρονης εταιρικής διακυβέρνησης – Παρεμβάσεις ΣΕΒ για ισότητα στην εργασία

Η Chairwoman & CEO της NN εξηγεί ότι η ηγεσία χωρίς αποκλεισμούς δεν αποτελεί επικοινωνιακή προσέγγιση, αλλά στρατηγική επιλογή για τη εταιρική λειτουργία

Στον αέρα το νέο website της ΕΑΔΕ

Ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για την αναβάθμιση της επικοινωνίας και της ψηφιακής παρουσίας της Ένωσης