back to top
18.1 C
Athens
Παρασκευή 15 Μαΐου 2026

Μπαράζ ασφαλιστικών μέτρων κατά της Folli – Follie

Με απόφαση που έλαβε το Μονομελές Πρωτοδικείο, παρατείνεται η απαγόρευση μεταβολής των περιουσιακών στοιχείων των εκπροσώπων της Folli-Follie αλλά και των εμπλεκόμενων ορκωτών λογιστών.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση που είχαν καταθέσει στις 15 Νοεμβρίου, μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, ζητώντας την παράταση της απόφασης για μη μεταβολή στο περιουσιακό καθεστώς των ιδιοκτητών της εταιρίας, μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου, των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας αλλά και ορκωτών ελεγκτών που υπέγραψαν πρόσφατους ισολογισμούς της.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, τους οποίους ανέπτυξε στο δικαστήριο ο ταμίας της, Αλέξανδρος Νοδαράκης, η ζημιά των επενδυτών της εταιρίας, είναι ολοκληρωτική.

Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών κατέφυγε στο δικαστήριο διεκδικώντας παράταση της «μη μεταβολής», καθώς ήδη έχει ζητήσει με αίτηση της την συντηρητική κατάσχεση περιουσίας της εταιρίας μέχρι του ποσού των περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, αίτημα για το οποίο αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να αποφασίσει το δικαστήριο.

- Advertisement -

Παράλληλα οι επενδυτές έχουν ζητήσει την ανακοπή του πλειστηριασμού για το μερίδιο της Folli-Follie στο «Άττικα», προσφυγή που έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 29 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, η ενεχυρίαση της μετοχικής θέσης που έχει η Folli-Follie στο «Άττικα», έγινε μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της και επομένως η ενεχυρίαση έχει καταδολιευτικά στοιχεία που στρέφονται κατά των δικαιωμάτων των μετόχων.

Για το ίδιο θέμα έχουν καταθέσει και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 6 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Επενδυτών, δικηγόρο Ιωάννη Κυριακόπουλο, επίκειται η κατάθεση αγωγής αποζημίωσης από περίπου 300 επενδυτές κατά της Folli-Follie, μελών του ΔΣ της εταιρείας, ορκωτών ελεγκτών αλλά και αναδόχων των ξένων τραπεζών.

Η Folli Follie εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία παρείχε διευκρινίσεις:

Συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η από 8.11.2018 αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 56 επενδυτών με αίτημα την συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της Εταιρείας (μεταξύ άλλων) μέχρι του ποσού 2,3 εκ. ευρώ. Επί της εν λόγω αιτήσεως είχε ήδη χορηγηθεί προσωρινή διαταγή απαγόρευσης της μεταβολής της πραγματικής και νομικής κατάστασης των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας μέχρι το εν λόγω ποσό, κατά τα αναφερόμενα στην από 22.11.2018 ανακοίνωση της Εταιρείας μας.

Μετά το πέρας της συζήτησης, η Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου διατήρησε την ισχύ της ως άνω προσωρινής διαταγής μέχρι την έκδοση απόφασης – όπως συνήθως γίνεται – και δεν εξέδωσε απόφαση επί της προαναφερθείσας αίτησης, όπως ανακριβώς αναφέρεται από μερίδα του Τύπου.

Η Εταιρεία θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση με την έκδοση της απόφασης επί της εν λόγω αίτησης, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Έρχονται αγωγές από γιατρούς του ΠΕΔΥ!

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες μπαίνει η Αριστοτέλους λόγω της εμμονής της να εκδιώξει από το ΠΕΔΥ εκατοντάδες γιατρούς, οι οποίοι υπηρετούν είτε με ασφαλιστικά μέτρα είτε με προσωρινές εντολές

H Folli Follie, o mr Fosun και κάποιες κρίσιμες λεπτομέρειες

Με αφορμή το σχόλιο ενός φίλου αναγνώστη στις αναφορές μου για τα Folli Follie, εάν θεωρώ ότι ο Γκουανγτσάνγκ ο οποίος μέσω της Fosun επενδύει δικά του χρήματα

ΕΥ: «Επιχειρηματίας της χρονιάς» ο Γ. Κουτσολιούτσος της Folli Follie

Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διεθνές σκέλος του διαγωνισμού τον Ιούνιο του 2016 στο Μόντε Κάρλο − Βραβεύθηκαν επίσης οι επιχειρηματίες Ε. Πολυχρονοπούλου, Ν. Γουλής, Ι. Τσερέπας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΚΠΟΙΖΩ: Συνέχεια στην αντιπαράθεση με την Εθνική Τράπεζα

Με νέα, αιχμηρή ανακοίνωση και κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση επανέρχεται η ΕΚΠΟΙΖΩ στο ζήτημα της μηνιαίας χρέωσης λογαριασμών καταθέσεων

ΕΤΕ: Απάντηση στην ΕΚΠΟΙΖΩ για τη μηνιαία χρέωση λογαριασμών

Η τράπεζα κάνει λόγο για διαστρέβλωση της δικαστικής απόφασης και σκοπεύει να ασκήσει έφεση ως προς επιμέρους σκέλη της

ΥΠΕΚΑ: Σύσκεψη με τους κοινωνικούς εταίρους για την ισότητα αμοιβών

Πάνω από 50 προτάσεις τους έχουν ενσωματωθεί στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για την ισότητα αμοιβών

Optima bank: Kέρδη +22%, όλα τα μεγέθη πάνω από +34%

Η απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RoTE) στο 25% παραμένει με διαφορά η υψηλότερη στην ελληνική αγορά αλλά και από τις υψηλότερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Ένα επετειακό συνέδριο για τον θεσμό, την οδική ασφάλεια και τη νέα εποχή της πρόληψης

Κοινός παρονομαστής όλων των παρεμβάσεων ήταν η ανάγκη για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, ενίσχυση της πρόληψης και περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό

Πάρτι στον κήπο γεμάτο εκπλήξεις, με τον τρόπο της Hellas Direct

Το «ευχαριστώ» στους συνεργάτες της δόθηκε με... μπέργκερ, κοκτέιλ, VR παιχνίδι και ζωντανή μουσική

Πρώτο Ιατρείο Πόνου για άτομα με αυτισμό και νευροδιαφορετικότητα στο Λαϊκό Νοσοκομείο από το καλοκαίρι

Το Ιατρείο θα λειτουργήσει πιλοτικά με στόχο να αποτελέσει μοντέλο για αντίστοιχες δομές σε όλη τη χώρα – Η συμβολή του Συλλόγου 95 για Σπάνια Νοσήματα

Αυξάνονται οι απάτες με στόχο ταξιδιώτες του Μουντιάλ 2026

Οι ειδικοί της Kaspersky εξηγούν ποιες διαδικτυακές προσφορές πρέπει να προσέχουν οι φίλαθλοι

ΣΕΒΕ – ΕΑΕΕ: Ενημερωτική εκδήλωση για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων έναντι φυσικών καταστροφών

Με αφορμή την αυξανόμενη συχνότητα και ένταση των φαινομένων λόγω κλιματικής κρίσης, καθώς και το νέο νομοθετικό πλαίσιο