Εορταστική βραδιά στο Μουσείο Μπενάκη για τους υποστηριζόμενους φορείς και αθλητές και για τους εκπροσώπους του Ασφαλιστικού Τύπου
Σε εορταστικό κλίμα η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, υποδέχτηκε τις ημέρες των Χριστουγέννων στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, εκπροσώπους φορέων και αθλητές που υπερήφανα υποστηρίζει για την προσφορά τους στην κοινωνία και τον αθλητισμό. Προσκεκλημένοι ήταν επίσης και εκπρόσωποι του Ασφαλιστικού Τύπου με τον οποίους η ΜΙΝΕΤΤΑ συμπορεύεται στα 51 χρόνια της δραστηριότητάς της.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η Εταιρία βράβευσε τιμητικά τον Παραολυμπιονίκη και Σημαιοφόρο της Ελληνικής Ομάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024, κ. Μανώλη Στεφανουδάκη, και τον προπονητή του, κ. Ιπποκράτη Σκαντζάκη, καθώς και τον μαραθωνοδρόμο με προβλήματα όρασης και αθλητή των Παραολυμπιακών Αγώνων το 2004 στην Αθήνα, κ. Στέργιο Σιούτη.
Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Διευθυντής Marketing & Επικοινωνίας της Εταιρίας κ. Νίκος Μόσχοβος, ενώ στο χαιρετισμό του ο κ. Κώστας Μπερτσιάς, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρίας, ανέφερε ότι η συνεισφορά της ΜΙΝΕΤΤΑ σε ανθρώπους που αποτελούν υγιή πρότυπα και προσφέρουν κοινωνικό έργο, συνάδει με την αλληλεγγύη που πρεσβεύει η ουσία της Ιδιωτικής Ασφάλισης, ενώ στάθηκε και στην μακροχρόνια εποικοδομητική συνεργασία της Εταιρίας με τους εκπροσώπους του ασφαλιστικού ρεπορτάζ για την ενημέρωση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και την ενημέρωση του κοινού για την αξία της Ιδιωτικής Ασφάλισης.
Στο πλαίσιο της βραδιάς, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία, να απολαύσουν την Έκθεση «ΓΚΙΚΑΣ. Ταξίδι από τη Δύση στην Ανατολή» με ξενάγηση της επιμελήτριας κ. Ιωάννας Μωραΐτη.
Η έκθεση – μεταξύ των χορηγών της οποίας συγκαταλέγεται και η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική – περιλαμβάνει πλούσιο υλικό από το συναρπαστικό ταξίδι του σπουδαίου Έλληνα εικαστικού Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, το μακρινό 1958, σε μέρη όπως Νέα Υόρκη, Μπάφαλο, Αριζόνα, Σαν Φρανσίσκο, Μεξικό, Χαβάη.
Λίγα λόγια για την έκθεση
Tο Μουσείο Μπενάκη, 30 χρόνια μετά το θάνατό του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη, Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, διοργανώνει μια έκθεση αφιερωμένη στο ταξίδι του, από τη Δύση στην Ανατολή, το 1958.
Το 1957 ο Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας λαμβάνει μια πρόσκληση συμμετοχής σε ένα διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανταλλαγής με χορηγία της αμερικανικής κυβέρνησης. Αποδεχόμενος την πρόσκληση ο Γκίκας φτάνει τον Απρίλιο του 1958 στην Ουάσινγκτον απ’ όπου θα ξεκινήσει ένα πολύμηνο ταξίδι, που θα αποτελέσει σταθμό στη ζωγραφική του.
Νέα Υόρκη, Μπάφαλο, Αριζόνα, Σαν Φρανσίσκο, Μεξικό, Χαβάη, είναι κάποιοι από τους προορισμούς του.
Εκπληρώνοντας ένα όνειρο ζωής αποφασίζει να επιστρέψει στην Ελλάδα μέσω της Ανατολής. Έτσι, ταξιδεύει στην Ιαπωνία, στο Χονγκ-Κονγκ, στη Μπανγκόγκ, στην Καμπότζη, σε αρκετές πόλεις της Ινδίας και στο Κάιρο και φτάνει τελικά στην Αθήνα μέσω του Λονδίνου.
Πρόκειται για ένα ταξίδι όχι μόνο κυριολεκτικό, αλλά και μεταφορικό.
Μέσα από σχέδια, αρχειακό υλικό, αντικείμενα και έργα τέχνης από τις μακρινές αυτές χώρες, το κοινό έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει πόσο ο Γκίκας είχε εντρυφήσει ήδη από τη δεκαετία του ’30 στην τέχνη, τη σκέψη και τη θρησκεία της Ανατολής, αναγνωρίζοντας τις ομοιότητες και τους δεσμούς ανάμεσα στην Ανατολή και στη Δύση.
Τέλος, πρόκειται και για ένα ταξίδι αγάπης του καλλιτέχνη και της μούσας του, της μετέπειτα συζύγου του, Barbara Warner, η οποία τον συνάντησε στη Νέα Ορλεάνη και μαζί του μοιράστηκε τη μοναδική αυτή εμπειρία.
Στην έκθεση προβάλλεται και μια διαδραστική οπτικοακουστική εφαρμογή με κεντρικούς χαρακτήρες τον καλλιτέχνη και τη γυναίκα του, οι οποίοι μας ξεναγούν μέσα από κείμενα και σχέδια στο συναρπαστικό αυτό ταξίδι.