back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη 13 Μαΐου 2026

Μία ιδέα για τους εμπορικούς και βιομηχανικούς κινδύνους

της Ελενας Ερμείδου

Αν και οι εμπορικοί και βιομηχανικοί κίνδυνοι βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος, οι περισσότερες επιχειρήσεις  δεν γνωρίζουν τους κινδύνους ούτε από πού και αν απειλείται η επιχείρηση τους.

- Advertisement -

Από την άλλη οι ασφαλιστικές που τους ξέρουν τους κινδύνους ψάχνουν να βρουν πελάτες για να αυξήσουν τα έσοδα τους. Στην υγεία, το αυτοκίνητο και στην ζωή με μόνο τα unit linked να οδηγούν την ανάπτυξη του κλάδου δεν μπορούν να ποντάρουν.

Ας πούμε λοιπόν από αυτή την στήλη μία ιδέα, μήπως και πιάσει μια και τώρα γυρνά ο τροχός που ανοίγει η οικονομία και οι επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένου και των επιχειρήσεων του τουρισμού.

- Advertisement -

Η ιδέα έχει να κάνει με την δημιουργία ενός καναλιού ( ψηφιακής πλατφόρμας)  το οποίο κανάλι θα εστιάζει στους εμπορικούς και βιομηχανικούς κινδύνους και στις ανάγκες που έχουν για πληροφόρηση οι διαχειριστές κινδύνων που εργάζονται για πολυεθνικές, μικρές και μεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις, αλλά και ασφαλιστικές.

Η δημιουργία ενός τέτοιοι καναλιού ενημέρωσης σήμερα θα αποσαφηνίσει την έννοια των επιχειρηματικών κινδύνων, τον χαρακτήρα τους, το πώς απειλούνται οι επιχειρήσεις, ενώ θα βοηθήσει τους διαχειριστές κινδύνων να κατανοήσουν τα εξειδικευμένα ασφαλστικά και αντασφαλιστικά  προγραμματα. Θα μάθουν οι διαχειριστές κινδύνων τι νέο κυκλοφορεί στην αγορά και γιατί κυκλοφορεί.

Κεντρικό ρόλο στην ενημέρωση θα μπορούσε να έχει η ΕΑΕΕ σε συνεργασία με την αντίστοιχη Επιτροπή Εμπορικών και Βιομηχανικών κινδύνων παίρνοντας παραδείγματα και από άλλες Ενωσεις άλλων Ευρωπαϊκών χωρών όπως είναι της SVV και της GDV που εκπονούν μελέτες  και αναλύσεις για κλάδους  της οικονομίας συνδυάζοντας τις δυνατότητες που προσφέρει η ασφαλιστική αγορά.

Η αγορά αλλάζει και οι ανάγκες, οι μεγάλοι κίνδυνοι πρέπει να καλυφθούν. Αν δοθεί η γνώση και οι επιχειρήσεις καταλάβουν τις δυνατότητες που έχουν, σίγουρα η ασφαλιστική βάση θα διευρυνθεί, τα έσοδα των ασφαλιστικών θα αυξηθούν και η οικονομία θα αναπτύσσεται πιο σίγουρα.

Ότι ακριβώς ζητά ο κλάδος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΕΙΑΣ: Σεμινάριο Ασφαλίσεων Μεγάλων Εμπορικών και Βιομηχανικών Κινδύνων

Σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης, την Τρίτη 18 και την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2025

«Η Υγεία στο προσκήνιο, με γνώμονα τη διαφάνεια, την κοινωνική ευθύνη και τη βιωσιμότητα» το μήνυμα του 4ου Συνεδρίου της ΕΑΕ

Για την αναγκαία ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας και πρακτικές όπως τα DRGs μίλησε ο Α. Σαρρηγεωργίου

Στο +2,7% η παραγωγή ασφαλίστρων, αρνητικά οι ασφαλίσεις Ζωής, +9,5% οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών

Θετικό πρόσημο κατέγραψε η παραγωγή ασφαλίστρων το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2025, κυρίως χάρη στην αύξηση που παρουσίασε ο κλάδος κατά Ζημιών.

Συντάξεις: Πώς θα αυξήσετε τον αριθμό των ατόμων που αποταμιεύουν

Ο ρόλος των ασφαλιστών εκτείνεται πέρα από τις απλές προσφορές και πωλήσεις προϊόντων.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ι. Χατζηθεοδοσίου: Το Επικουρικό Κεφάλαιο προάγει τον ασφαλιστικό κλάδο

«Έδωσε αξιοπρέπεια και αξιοπιστία σε εμάς» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΕΕΑ μιλώντας στο επετειακό συνέδριο

Ι. Μελάς: Ο ΟΔ.Υ.Σ.Ε.ΑΣ. καλύπτει ένα μεγάλο θεσμικό κενό δεκαετιών

«50 χρόνια παρουσίας σημαίνουν 50 χρόνια ευθύνης, σημαίνουν 50 χρόνια στήριξης των πολιτών που βρέθηκαν σε δύσκολες στιγμές»

Γ. Βαλαής: Ορόσημο το πρώτο συνέδριο του Επικουρικού Κεφαλαίου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων συνεχούς προσφοράς στην ελληνική κοινωνία

Πώς η τεχνολογία αλλάζει την εμπειρία στην ασφάλιση αυτοκινήτου

Η EUROINS επενδύει διαρκώς στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της, με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των συνεργατών και των ασφαλισμένων της

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ασφαλισμένη οδήγηση στην πράξη: θεσμοί, έλεγχοι και προστασία των θυμάτων

Όσα ειπώθηκαν στο 2ο πάνελ του επετειακού συνεδρίου του Επικουρικού Κεφαλαίου

Φ. Ζέρβας: Το ΕΚ εγγυητής και αρωγός των συμπολιτών μας που επλήγησαν οικονομικά και σωματικά

Συνεντεύξεις πολιτών που αποζημιώθηκαν από το Επικουρικό Κεφάλαιο προβλήθηκαν στη σχετική ενότητα του επετειακού συνεδρίου

Η Eurolife FFH επεκτείνει το δίκτυο του My Health F1rst

Με την προσθήκη των νοσοκομείων του Ομίλου HHG η ασφαλιστική προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές και προνόμια στους ασφαλισμένους της

Αλ. Σαρρηγεωργίου: Γιορτάζουμε 50 χρόνια που βρίσκουν το Επικουρικό Κεφάλαιο στα καλύτερά του

«Πάνω στο υγιές ΕΚ να χτίσουμε την εμπιστοσύνη που απαιτείται για να μεγαλώσει η αγορά μας» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ στο επετειακό συνέδριο

Ηρ. Δασκαλόπουλος: Η επιτυχημένη μεταρρύθμιση του ΕΚ ανοίγει νέες προοπτικές

Μείωση εισφοράς και έμφαση στην πρόληψη εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής κατά την ομιλία του στο επετειακό συνέδριο