back to top
24.8 C
Athens
Σάββατο 29 Αυγούστου 2026

Μεγάλη συμμετοχή στον 2ο κύκλο του προγράμματος e-Learning για εκπαιδευτικούς «Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός και Αποταμίευση»

Με ιδιαίτερα υψηλή συμμετοχή και ουσιαστικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος του πρωτοποριακού προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης «Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός και Αποταμίευση», που απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλη τη χώρα, με τη στήριξη και ευγενική χορηγία της Eurobank.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Χρηματοοικονομικής και Πρόεδρο του Hellenic Financial Literacy Institute Νικόλαο Φίλιππα, και στόχευσε στην ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών σε ζητήματα οικονομικής διαχείρισης, αποταμίευσης και χρηματοοικονομικής υπευθυνότητας.

- Advertisement -

Ισχυρό ενδιαφέρον από την εκπαιδευτική κοινότητα

Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς καταγράφηκαν περισσότερες από 300 αιτήσεις συμμετοχής, στοιχείο που καταδεικνύει τη crescente ανάγκη για συστηματική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα χρηματοοικονομικής παιδείας.

- Advertisement -

Μετά από αξιολόγηση και με στόχο τη γεωγραφική εκπροσώπηση όλης της χώρας, επιλέχθηκαν 150 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι παρακολούθησαν το πρόγραμμα μέσω ειδικά σχεδιασμένης ψηφιακής πλατφόρμας, κατά το διάστημα 16 Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου 2025.

Από τους συμμετέχοντες, 82 εκπαιδευτικοί ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα, ενώ 42 παρουσίασαν ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο εμπλοκής και επίδοσης, γεγονός που, σύμφωνα με τους διοργανωτές, επιβεβαιώνει τόσο την ποιότητα του περιεχομένου όσο και τη δέσμευση των εκπαιδευτικών.

Η πρωτοβουλία αναδεικνύει τον ρόλο των δασκάλων ως πολλαπλασιαστών γνώσης, καθώς οι ίδιοι μεταφέρουν βασικές αρχές οικονομικής παιδείας στη σχολική κοινότητα, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση οικονομικά συνειδητοποιημένων πολιτών από νεαρή ηλικία.

Η επιτυχία του προγράμματος αποδίδεται και στη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πειραιώς με την Eurobank, η οποία στήριξε χορηγικά την υλοποίηση, αναδεικνύοντας τη σημασία των συμπράξεων μεταξύ πανεπιστημίων και ιδιωτικού τομέα για δράσεις με κοινωνικό αποτύπωμα.

Όπως επισημαίνεται, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες ενισχύουν τη χρηματοοικονομική παιδεία στη βάση του εκπαιδευτικού συστήματος και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια νέα γενιά πολιτών με μεγαλύτερη οικονομική υπευθυνότητα και αυτονομία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα

Εξ αποστάσεως για 30 διδακτικές ώρες, από την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2026

Με την υπογραφή της Κομισιόν, η εξαγορά της Eurolife ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο

Η Eurobank εξαγοράζει κερδοφορία που σε μεγάλο βαθμό παράγει ήδη το δικό της δίκτυο, αλλά μέχρι σήμερα ενοποιούσε μόνο κατά 20%

Ο μύθος του «ενός καφέ την ημέρα»: Γιατί η οικονομική ανεξαρτησία χτίζεται με στρατηγική, όχι με στερήσεις

Ο σωστός Financial Planner δεν κάθεται απέναντί σας για να κάνει τον αυστηρό λογιστή των μικροεξόδων σας

Νέες φήμες για συνεργασία ασφαλιστικής με την Credia

Για τη διανομή των ασφαλιστικών προϊόντων ζωής και υγείας – Ρευστό παραμένει το ευρύτερο τοπίο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

IUMI: Υψηλού επιπέδου σεμινάρια για την ασφάλιση μεταφερόμενων εμπορευμάτων και σκαφών

Θα πραγματοποιηθούν παράλληλα στο Λονδίνο από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου 2026

Υποτροφία της Interamerican για νέους από περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Μια πρωτοβουλία που συνδέει την εκπαίδευση με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική στήριξη υλοποιεί για 2η χρονιά ο Όμιλος, σε συνεργασία με το ΠΑΠΕΙ

Υπεγράφη η πρώτη ενιαία ΕΣΣΕ της CrediaBank

Η πρώτη ενιαία Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση μετά τη συνένωση δημιουργεί κοινό πλαίσιο αμοιβών και παροχών για το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού

Ευ. Τουρνάς: Επένδυση στην πρόληψη, στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και στην αποκατάσταση

Η λογική του νέου μοντέλου είναι διπλή: ταχύτερη κρατική παρέμβαση, αλλά ταυτόχρονα αυστηρότεροι έλεγχοι

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΤτΕ: Νέα στοιχεία επικοινωνίας με την Dallbogg

Δείτε τα στις Ερωτήσεις & Απαντήσεις για ενημέρωση των καταναλωτών

Matthias Trüstedt, Allianz: Πώς μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην αυτόνομη οδήγηση

Ο Head of Global P&C εξηγεί γιατί τα σαφή πρότυπα, τα δεδομένα και η ασφάλιση αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στην αυτόνομη κινητικότητα

Ο Σεπτέμβριος φέρνει ξανά στο προσκήνιο την ασφάλιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Το μήνυμα της AIG αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια αγορά όπου οι ΜμΕ καλούνται να διαχειριστούν ένα ολοένα πιο σύνθετο περιβάλλον κινδύνων

IUMI: Υψηλού επιπέδου σεμινάρια για την ασφάλιση μεταφερόμενων εμπορευμάτων και σκαφών

Θα πραγματοποιηθούν παράλληλα στο Λονδίνο από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου 2026

Υποτροφία της Interamerican για νέους από περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Μια πρωτοβουλία που συνδέει την εκπαίδευση με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική στήριξη υλοποιεί για 2η χρονιά ο Όμιλος, σε συνεργασία με το ΠΑΠΕΙ