back to top
24 C
Athens
Κυριακή 17 Μαΐου 2026

Μεγάλη συμμετοχή στον 2ο κύκλο του προγράμματος e-Learning για εκπαιδευτικούς «Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός και Αποταμίευση»

Με ιδιαίτερα υψηλή συμμετοχή και ουσιαστικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος του πρωτοποριακού προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης «Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός και Αποταμίευση», που απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλη τη χώρα, με τη στήριξη και ευγενική χορηγία της Eurobank.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Χρηματοοικονομικής και Πρόεδρο του Hellenic Financial Literacy Institute Νικόλαο Φίλιππα, και στόχευσε στην ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών σε ζητήματα οικονομικής διαχείρισης, αποταμίευσης και χρηματοοικονομικής υπευθυνότητας.

- Advertisement -

Ισχυρό ενδιαφέρον από την εκπαιδευτική κοινότητα

Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς καταγράφηκαν περισσότερες από 300 αιτήσεις συμμετοχής, στοιχείο που καταδεικνύει τη crescente ανάγκη για συστηματική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα χρηματοοικονομικής παιδείας.

- Advertisement -

Μετά από αξιολόγηση και με στόχο τη γεωγραφική εκπροσώπηση όλης της χώρας, επιλέχθηκαν 150 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι παρακολούθησαν το πρόγραμμα μέσω ειδικά σχεδιασμένης ψηφιακής πλατφόρμας, κατά το διάστημα 16 Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου 2025.

Από τους συμμετέχοντες, 82 εκπαιδευτικοί ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα, ενώ 42 παρουσίασαν ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο εμπλοκής και επίδοσης, γεγονός που, σύμφωνα με τους διοργανωτές, επιβεβαιώνει τόσο την ποιότητα του περιεχομένου όσο και τη δέσμευση των εκπαιδευτικών.

Η πρωτοβουλία αναδεικνύει τον ρόλο των δασκάλων ως πολλαπλασιαστών γνώσης, καθώς οι ίδιοι μεταφέρουν βασικές αρχές οικονομικής παιδείας στη σχολική κοινότητα, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση οικονομικά συνειδητοποιημένων πολιτών από νεαρή ηλικία.

Η επιτυχία του προγράμματος αποδίδεται και στη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πειραιώς με την Eurobank, η οποία στήριξε χορηγικά την υλοποίηση, αναδεικνύοντας τη σημασία των συμπράξεων μεταξύ πανεπιστημίων και ιδιωτικού τομέα για δράσεις με κοινωνικό αποτύπωμα.

Όπως επισημαίνεται, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες ενισχύουν τη χρηματοοικονομική παιδεία στη βάση του εκπαιδευτικού συστήματος και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια νέα γενιά πολιτών με μεγαλύτερη οικονομική υπευθυνότητα και αυτονομία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γιορτή της Μητέρας: Η δύναμη της CYPRIALIFE Ελλάδος στο πλευρό κάθε γυναίκας

Tο ασφαλιστικό πρόγραμμα Bonjour Woman’s Care, σε προνομιακή τιμή, γίνεται το ιδανικό δώρο για αυτή την ημέρα «Προσφοράς, Ασφάλειας και Αγάπης»

Νέα δωρεά 100 εκατ. ευρώ από τις 4 συστημικές τράπεζες για την αναβάθμιση σχολικών υποδομών

Τον 2ο κύκλο χορηγίας στο Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» ενεργοποίησαν οι Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς

Eurobank: Υπεγράφη οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Eurolife Life

Η δε ανακοινωθείσα συναλλαγή σχετικά με την πώληση ποσοστού 45% στην ERB Asfalistiki (Κύπρου) θα υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Έξυπνες διαβάσεις: τι είναι, τι ισχύει και τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί;

Ένας αναλυτικός, χρηστικός οδηγός από την πλατφόρμα Pricefox

Πού επενδύει σήμερα ο μέσος Έλληνας;

Η μελέτη του ΙΟΒΕ «Αποταμιευτικοί λογαριασμοί νοικοκυριών για επενδύσεις στην κεφαλαιαγορά» παρουσιάστηκε σε κοινή εκδήλωση με τη Euronext Athens

Στο +3,5% η παραγωγή ασφαλίσεων ζωής και υγείας το 2025

Μείωση 9,5% των νέων εργασιών στις ατομικές ασφαλίσεις και αύξηση 30,7% στις ομαδικές

ΕΚΠΟΙΖΩ: Συνέχεια στην αντιπαράθεση με την Εθνική Τράπεζα

Με νέα, αιχμηρή ανακοίνωση και κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση επανέρχεται η ΕΚΠΟΙΖΩ στο ζήτημα της μηνιαίας χρέωσης λογαριασμών καταθέσεων

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Σοβαροί κίνδυνοι για τους ψηφιακούς καταναλωτές από το νέο ν/σ για την αυτοματοποιημένη ανταλλαγή δικαιολογητικών – Ποιες λύσεις προτείνει το ΙΝΚΑ

Με το πρόσχημα της ψηφιακής «απλούστευσης», τονίζει το ΙΝΚΑ, οι πολίτες εκτίθενται σε πρωτοφανείς κινδύνους υποκλοπής ταυτότητας και οικονομικής εξαπάτησης

Έξυπνες διαβάσεις: τι είναι, τι ισχύει και τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί;

Ένας αναλυτικός, χρηστικός οδηγός από την πλατφόρμα Pricefox

Hackathon Reimagining eHealth in Crete: Οι ομάδες που διακρίθηκαν και οι λύσεις που παρουσίασαν

Ο διαγωνισμός ανέδειξε προτάσεις που συνδυάζουν τεχνολογία, καινοτομία και κοινωνικό αντίκτυπο

Πού επενδύει σήμερα ο μέσος Έλληνας;

Η μελέτη του ΙΟΒΕ «Αποταμιευτικοί λογαριασμοί νοικοκυριών για επενδύσεις στην κεφαλαιαγορά» παρουσιάστηκε σε κοινή εκδήλωση με τη Euronext Athens