back to top
12.2 C
Athens
Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2025

Μεγάλη επένδυση του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Κύπρο

Ανοίγει το πρώτο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο στη Λευκωσία

Έπειτα από τρία χρόνια επιτυχούς παρουσίας στην Κύπρο, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ προχωρά στο επόμενο επενδυτικό βήμα, εγκαινιάζοντας το πρώτο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο. 

- Advertisement -

«Στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, εδώ και 39 χρόνια υπηρετούμε την προαγωγή της Υγείας. Το πρώτο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο στην Κύπρο είναι μια ακόμη επιχειρηματική κίνηση προς την κατεύθυνση της παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς όλους. Προς την κατεύθυνση, δηλαδή, στην οποία είμαστε προσηλωμένοι από την πρώτη μέρα στον Όμιλο. Ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία, είμαστε και πρέπει να παραμείνουμε σε ηγετική θέση στην παροχή υπηρεσιών Υγείας. Και αυτό το επιτυγχάνουμε με καθημερινή συλλογική προσπάθεια», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Γεώργιος Ε. Σπανός.      

Το νέο Κέντρο λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες στη Λευκωσία, συνδυάζει τις υπηρεσίες του Χημείου Γιαννουκά και του ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ (ο Όμιλος κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του πρώτου και έχει εξαγοράσει πλήρως το δεύτερο), παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες, με εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις, στα πρότυπα με τα οποία λειτουργούν τα Διαγνωστικά Κέντρα ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Ελλάδα.   

- Advertisement -

Η έναρξη λειτουργίας του Κέντρου είναι απόρροια μιας εξελισσόμενης μεγάλης επένδυσης σε ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει ο μαγνητικός τομογράφος 3 Tesla με τεχνητή νοημοσύνη – ο πρώτος σε Ελλάδα και Κύπρο και μόλις ο τρίτος που έχει εγκαταστήσει η Siemens στην Ευρώπη – ο οποίος έχει δυνατότητα διασύνδεσης με διεθνή βάση δεδομένων.  Επιπλέον, έχουν εγκατασταθεί νέα και σύγχρονα ακτινολογικά μηχανήματα όπως ψηφιακός μαστογράφος, μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας (DEXA), υπέρηχοι και X-RAY.

Στο Πολυδύναμο της Κύπρου έχει δρομολογηθεί μια ακόμη καινοτομία: οι προσερχόμενοι θα έχουν πλήρη οπτική επαφή με το Εργαστήριο, θα βλέπουν σε σε πραγματικό χρόνο όλες τις επιμέρους δραστηριότητες ενός πλήρως αυτοματοποιημένου σύγχρονου εργαστηρίου, με ρομποτική διαχείριση των δειγμάτων και ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.

Το εργαστήριο αυτό θα αποτελέσει το Κεντρικό Εργαστήριο του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Κύπρο. Σε αυτό θα συγκεντρώνονται τα δείγματα από όλα τα δειγματοληπτικά κέντρα, ώστε να αναλύονται ταχύτατα, με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας.

Η δημιουργία του νέου Πολυδύναμου Διαγνωστικού Κέντρου εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης ενός πολυδιάστατου αναπτυξιακού σχεδίου του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, που περιλαμβάνει μεγάλες επενδύσεις για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη χρήση καινοτόμων εργαλείων και με γνώμονα τις εύκολα προσβάσιμες από όλους υπηρεσίες.

Η δραστηριότητα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Κύπρο ξεκίνησε στα μέσα του 2017 με την εγκατάσταση του πρώτου εργαστηρίου στη Λεμεσό. Σήμερα ο Όμιλος έχει παγκύπρια παρουσία, με 2 πλήρως αυτοματοποιημένα κεντρικά εργαστήρια σε Λεμεσό και Λευκωσία, ένα κλινικό εργαστήριο (ΧΗΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ), ένα ακτινοδιαγνωστικό κέντρο (ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ), ένα πολυδύναμο κέντρο στη Λευκωσία και 14 συνολικά δειγματοληπτικά κέντρα.

Στην Ελλάδα, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ίδρυσε το πρώτο Διαγνωστικό Κέντρο το 1986. Σήμερα διαθέτει 50 Διαγνωστικά Κέντρα, 3 κλινικές, ένα Κέντρο Διεθνών Ασθενών και 7 Οδοντιατρικές Μονάδες. 

Όλα τα νέα του Ομίλου στο https://bioiatriki.gr/ στο Facebook και στο Instagram.  

Σχετικές δημοσιεύσεις

Επένδυση 50 εκατ. ευρώ για νέο ιατρικό εξοπλισμό σε 27 νοσοκομεία της Αττικής από την Περιφέρεια

Η χρηματοδότηση προέρχεται από ευρωπαϊκούς πόρους και αφορά την απόκτηση 314 νέων μηχανημάτων και εργαλείων υψηλής τεχνολογίας

Στρατηγική συνεργασία της Diaverum με τον Όμιλο Βιοιατρική

Η Diaverum, που δραστηριοποιείται στον τομέα της νεφρικής φροντίδας, ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη στρατηγική της συνεργασία

Allianz: Ταξίδι επιβράβευσης στην Κύπρο για το Δίκτυο Πωλήσεων Αποκλειστικής Συνεργασίας

Για ακόμη μια φορά, η Allianz επιβραβεύει τους κορυφαίους συνεργάτες του Δικτύου Πωλήσεων Αποκλειστικής Συνεργασίας, διοργανώνοντας ένα ταξίδι τριών ημερών στην Κύπρο.

Αποστολή βοήθειας από τη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην πληγείσα Θεσσαλία

Κατέφθασε στη Λάρισα η βοήθεια που προφέρει ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία. 

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Μ. Θεμιστοκλέους και Π. Δημητρίου συζήτησαν για τις συνέργειες δημόσιου-ιδιωτικού τομέα σε υγεία και ασφάλιση

Παρακολουθήστε το βίντεο της συζήτησης που διεξήχθη στο πλαίσιο του Fortune Greece CEO Initiative Forum 2025

Eurolife FFH: Χρυσό βραβείο καινοτομίας απέσπασε το My Health F1rst

Όραμα της εταιρείας, να σχεδιάζει προϊόντα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και ενισχύουν την εμπιστοσύνη στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας

Ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά αιτήματα Καρδιοπαθών προς το Υπουργείο Εργασίας

Μεταξύ αυτών, η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από 1/1/2026 για όλες τις συντάξεις αναπηρίας

Καμπανάκι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αυτόματη ένταξη των εργαζομένων στα Επαγγελματικά Ταμεία

Στο επίκεντρο, η ανάγκη για συμπλήρωση των κρατικών συντάξεων και η ενίσχυση της οικονομικής ασφάλειας των πολιτών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

100 χρόνια ΕΕΑ: Οι στιγμές της μεγάλης γιορτής στο Μέγαρο Μουσικής

Η ιστορική βραδιά ανέδειξε τη σημασία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της συλλογικής προσπάθειας - Στις τιμώμενες επιχειρήσεις, οι Ασφάλειες Ραφαηλίδη

Άμεση αντίδραση ΔΕΕΙΑ στην επιστολή του ΕΕΑ για αθέμιτες πρακτικές – Αναμένονται οι κυρώσεις

Την ανάγκη επιβολής προστίμων και αναίρεσης μη σύννομων πρακτικών που πλήττουν τους επαγγελματίες επισημαίνει σε νέα ανακοίνωση το Επιμελητήριο

Μ. Θεμιστοκλέους και Π. Δημητρίου συζήτησαν για τις συνέργειες δημόσιου-ιδιωτικού τομέα σε υγεία και ασφάλιση

Παρακολουθήστε το βίντεο της συζήτησης που διεξήχθη στο πλαίσιο του Fortune Greece CEO Initiative Forum 2025

Eurolife FFH: Χρυσό βραβείο καινοτομίας απέσπασε το My Health F1rst

Όραμα της εταιρείας, να σχεδιάζει προϊόντα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και ενισχύουν την εμπιστοσύνη στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας

Νέα προσθήκη στην ομάδα της Allianz Trade στην Ελλάδα – Η Μαρία Αλυμάρα αναλαμβάνει ως Account Manager

Η εταιρεία προσβλέπει σε ενίσχυση της πελατοκεντρικής προσέγγισης και αριστεία στις επιχειρηματικές συνεργασίες