back to top
28.8 C
Athens
Τρίτη 12 Μαΐου 2026

Mεγάλη απήχηση του ΣΕΣΑΕ στην Ημερίδα ESG

Με μεγάλο ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στην πρόσκληση του ΣΕΣΑΕ για την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Περιβαλλοντική Διαχείριση και Αειφόρος Ανάπτυξη” που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Μαΐου στις 5:30 το απόγευμα, στην ιστορική αίθουσα του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος. 

Ο Σύνδεσμός με αφορμή τα 90 χρόνια πορείας από την ίδρυσή του και στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί με στόχο την ενημέρωση σε θέματα ESG (Environmental, Social and Governance),  διοργάνωσε αυτή την ημερίδα, αναγνωρίζοντας ότι η ενσωμάτωση των ποιοτικών δεδομένων ESG στη στρατηγική μιας επιχείρησης αποτελεί κομβικό παράγοντα για την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης επιτυχίας. 

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος του ΣΕΣΑΕ κ. Γιάννης Βασιλάτος, καλωσόρισε τους εκλεκτούς καλεσμένους και κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης, αφού προηγουμένως αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη ευθυγράμμισης των ασφαλιστικών εταιριών στην Ελλάδα σε θέματα ESG ώστε να είναι προετοιμασμένες για τις προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον.

Κατόπιν, τον λόγο πήραν οι διακεκριμένοι ομιλητές της εκδήλωσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως η κα Maryam Golnaraghi, Director Climate Change & Environment της Geneva Association, η κα Κατερίνα Κατσούλη, ESG & Sustainability Director της Grant Thornton Ελλάδος και ο κος Αντώνης Σπανός, Πιστοποιημένος Αξιολογητής Αειφορίας, Σύμβουλος, Εκπαιδευτής EFQM., GRI and ESG Competent, οι οποίοι ανέδειξαν, ο καθένας από τη δική του πλευρά, την αναγκαιότητα εφαρμογής και ενσωμάτωσης των κριτηρίων ESG, δεδομένου ότι ήδη στο εξωτερικό έχουν μπει στο επίκεντρο των επενδύσεων και της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και αυτό θα γίνει ακόμα πιο εμφανές τους προσεχείς μήνες, καλώντας τους παρευρισκόμενους να σκεφθούν σοβαρά το μετασχηματισμό του επιχειρηματικού τους μοντέλου.

- Advertisement -

Τον συντονισμό της Ημερίδας ανέλαβε ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της ad hoc Επιτροπής των 90 χρόνων του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών, ο οποίος με τις εύστοχες παρατηρήσεις του κατά την διάρκεια των επιμέρους ομιλιών ανέδειξε ακόμα περισσότερο την ανάγκη για μετάβαση στην νέα εποχή.

Σε κλίμα αισιοδοξίας και θετικής διάθεσης, οι συμμετέχοντες από όλη την ασφαλιστική αγορά απόλαυσαν στη λήξη της εκδήλωσης το ποτό τους με φόντο την ειδυλλιακή θέα του Μικρολίμανου και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν να συνδράμουν τον ΣΕΣΑΕ σε κάθε εγχείρημα που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εκδήλωση ΣΕΣΑΕ: «Μικροεκφράσεις προσώπου: Αναγνώρισε, Εφάρμοσε, Ωφελήσου»

Την Τρίτη 26/5 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Εθνικής Ασφαλιστικής

Από το ρίσκο στην απόδοση: Ο broker ως επιταχυντής καινοτομίας και ανθεκτικότητας

Στον μεταβαλλόμενο κόσμο της επιχειρηματικότητας πρωταγωνιστούν όσοι κατανοούν πως το ρίσκο δεν είναι εμπόδιο, αλλά πηγή εξέλιξης

EIOPA, Solvency II: Δημοσίευση Risk Dashboard για το γ΄ τρίμηνο 2025

Στόχος η τακτική καταγραφή των κυριότερων κινδύνων και ευπαθειών στον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό τομέα βάσει συγκεκριμένων δεικτών

ΔΥΝΑΜΙΣ: Όταν ασφάλιση σημαίνει άνθρωποι και λύσεις

«Η ΤΝ και ο αυτοματισμός βοηθούν, αλλά το αίσθημα δικαιοσύνης και η ανθρώπινη παρουσία είναι αυτά που χτίζουν εμπιστοσύνη»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ηρ. Δασκαλόπουλος: Η επιτυχημένη μεταρρύθμιση του ΕΚ ανοίγει νέες προοπτικές

Μείωση εισφοράς και έμφαση στην πρόληψη εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΕΚ κατά την ομιλία του στο επετειακό συνέδριο

Η Εθνική Ασφαλιστική εκσυγχρονίζει τα κεντρικά της συστήματα σε συνεργασία με την Kyndryl

Η εταιρεία βελτίωσε την απόδοση και την ευελιξία κρίσιμων συστημάτων, μειώνοντας παράλληλα το λειτουργικό ρίσκο

Γ. Βαλαής, ΕΚ: Ορόσημο το πρώτο συνέδριο του Επικουρικού Κεφαλαίου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων συνεχούς προσφοράς στην ελληνική κοινωνία, το επετειακό συνέδριο του Επικουρικού Κεφαλαίου

Η ΕΑΕΕ στηρίζει τη νέα γενιά επιστημόνων μέσα από υποτροφίες του ΟΠΑ

Στρατηγικό ρόλο αποδίδει η Ένωση στη σύνδεση της στατιστικής επιστήμης με τον ασφαλιστικό κλάδο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ηρ. Δασκαλόπουλος: Η επιτυχημένη μεταρρύθμιση του ΕΚ ανοίγει νέες προοπτικές

Μείωση εισφοράς και έμφαση στην πρόληψη εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΕΚ κατά την ομιλία του στο επετειακό συνέδριο

Οδική ασφάλεια στην Ελλάδα: πολιτικές, δεδομένα και νέες προκλήσεις

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε το πάνελ: «Οδική ασφάλεια στην Ελλάδα: πολιτικές, δεδομένα και νέες προκλήσεις» με συντονιστή τον κ. Στάθη Τσαούση

Ι. Τσικριπής, ΤτΕ: Το ΕΚ θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις της επόμενης ημέρας με συνέπεια.

Πέραν από τις προκλήσεις του παρελθόντος που αντιμετώπισε με επιτυχία το Επικουρικό Κεφάλαιο, απαιτείται μια ολιστική προσέγγιση της αντιμετώπισης των διαχρονικών προκλήσεων

Η Εθνική Ασφαλιστική εκσυγχρονίζει τα κεντρικά της συστήματα σε συνεργασία με την Kyndryl

Η εταιρεία βελτίωσε την απόδοση και την ευελιξία κρίσιμων συστημάτων, μειώνοντας παράλληλα το λειτουργικό ρίσκο

Ι. Χατζηθεοδοσίου: Το Επικουρικό Κεφάλαιο προάγει τον ασφαλιστικό κλάδο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων συνεχούς προσφοράς στην...