Ο Mario Greco, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Zurich, δήλωσε στους Financial Times ότι ετοιμάζουν συνδικάτο στην αγορά των Lloyd’s ενόσω αναμένουν την απάντηση της Beazley στην τελευταία πρόταση εξαγοράς της.
Την περασμένη Δευτέρα η Zurich αποκάλυψε ότι υπέβαλε βελτιωμένη πρόταση 1.280 πένες σε μετρητά ανά μετοχή για την εξαγορά του 100% της εταιρείας εξειδικευμένων ασφαλίσεων με έδρα το Λονδίνο, μετά την απόρριψη προηγούμενων προτάσεων, καθώς το ΔΣ της Beazley έκρινε ότι αυτές την υποτιμούσαν σημαντικά.
Η Zurich, σύμφωνα με το Reinsurance News, πιστεύει ότι ο συνδυασμός των δραστηριοτήτων της με εκείνες της Beazley θα απέφερε ελκυστικές αποδόσεις στους μετόχους αμφοτέρων των εταιρειών και θα δημιουργούσε έναν παγκόσμιο ηγέτη στις εξειδικευμένες ασφαλίσεις, με μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα περίπου 15 δισ. δολαρίων.
Την Τετάρτη οι FT ανέφεραν ότι εντωμεταξύ η Zurich οριστικοποιεί πλάνο ίδρυσης του πρώτου συνδικάτου της στα Lloyd’s – ο Mario Greco δήλωσε μάλιστα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό ήδη από τις 2 Απριλίου 2026.
Το συνδικάτο θα έδινε στη Zurich μια εναλλακτική οδό εισόδου στην αγορά των Lloyd’s σε περίπτωση που η τελευταία προσφορά της προς την Beazley απορριφθεί. Δεν διευκρινίστηκε στους FT τι θα γίνει με το συνδικάτο αν η προσφορά γίνει δεκτή.
Η Beazley έχει εδραιωμένη και ισχυρή παρουσία στα Lloyd’s, διαχειριζόμενη πολυάριθμα συνδικάτα. Σύμφωνα με πηγή της εφημερίδας, το συνδικάτο της Zurich θα επιδίωκε να εγγράψει ετήσια ασφάλιστρα εκατοντάδων εκατομμυρίων λιρών, ενώ ο Greco δήλωσε ότι θα άνοιγε στον όμιλο ακόμη έναν δρόμο για να επεκτείνει τις παγκόσμιες δραστηριότητές του στις εξειδικευμένες ασφαλίσεις.
«Μπορείτε να κάνετε συμφωνίες στην πλατφόρμα των Lloyd’s όπου έχετε πρόσβαση σε ιδιωτικά κεφάλαια, κάτι που διαφέρει από τα κεφάλαια που προσφέρονται από τις αντασφαλιστικές εταιρείες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Greco στους FT.













