back to top
26.7 C
Athens
Τετάρτη 1 Ιουλίου 2026

Με 50.000 ευρώ ενισχύει το Ε.Ε.Α. τους πληγέντες Θεσσαλίας-Έβρου. Ένα σημαντικό κάλεσμα

Το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας “Daniel” από τη Θεσσαλία άφησε πίσω του θρήνο και καταστροφή.

Συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους, περιουσίες χάθηκαν στα λασπόνερα, σπίτια γκρεμίστηκαν, επιχειρήσεις καταστράφηκαν, μεγάλο μέρος του ζωικού κεφαλαίου πνίγηκε, σημαντικό κομμάτι κρίσιμων υποδομών έπαθε εκτεταμένες ζημιές, τεράστιες εκτάσεις του κάμπου πλημμύρισαν.

- Advertisement -

Λίγες ημέρες νωρίτερα μεγάλες φωτιές κατέκαψαν τον Έβρο προκαλώντας και εκεί τεράστιες καταστροφές.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών δεν μπορεί και δεν θα μείνει αμέτοχο μπροστά σε αυτό το δράμα που βιώνουν, τόσο οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας όσο και οι πυρόπληκτοι του Έβρου.

- Advertisement -

Ενισχύει άμεσα με 50.000 ευρώ (από 10.000 σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλο, Έβρο) προκειμένου να αγορασθούν είδη που έχουν ανάγκη οι πληγέντες και τα οποία θα υποδείξουν τα τοπικά Επιμελητήρια.

Ταυτόχρονα απευθύνει δημόσιο κάλεσμα για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας που περνούν δύσκολες ώρες και ξεκινά την συγκέντρωση βασικών αγαθών που θα καταλήξουν στις πληγείσες περιοχές.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν στο κτίριο του Ε.Ε.Α. προϊόντα ξηράς τροφής (μπισκότα, φρυγανιές, κρουασάν, κλπ.), ψωμί του τοστ, γάλα μακράς διαρκείας, εμφιαλωμένα νερά, κονσέρβες, είδη ατομικής υγιεινής (χαρτί υγείας, μωρομάντηλα, πάνες παιδικές και ενηλίκων, σαπούνια, αντισηπτικά μαντήλια, κλπ.), κλινοσκεπάσματα και πετσέτες.

Η συγκέντρωση των αγαθών θα γίνει στο ισόγειο του κτιρίου του Ε.Ε.Α. (Πανεπιστημίου 44), ξεκινά από τις 14 Σεπτεμβρίου 2023, θα διαρκέσει έως και τις 25 του μήνα και οι ώρες παραλαβής είναι από 09:00 έως 15:00.

Για την πρωτοβουλία του Ε.Ε.Α, ο Πρόεδρος του κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δηλώνει:

«Οι συνάνθρωποι μας στη Θεσσαλία και τον Έβρο αυτή την στιγμή ανεβαίνουν έναν Γολγοθά. Οφείλουμε να τους συμπαρασταθούμε με όσες δυνάμεις διαθέτει ο καθένας. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπως έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία. Ενισχύουμε λοιπόν άμεσα με το συνολικό ποσό των 50.000 ευρώ τους πληγέντες αυτών των περιοχών. Ταυτόχρονα προχωρούμε στην συγκέντρωση βασικών αγαθών για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας, κυρίως στη Θεσσαλία όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Και για το θέμα της προμήθειας των ειδών που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι αλλά και της μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας, θα είμαστε σε συνεχή επαφή με τα τοπικά Επιμελητήρια που έχουν αναλάβει και αυτά δράση για να στηρίξουν τα μέλη τους. Είναι μία ακόμα απτή απόδειξη της σπουδαιότητας του επιμελητηριακού θεσμού και του κοινωνικού ρόλου που μπορεί να αναλάβει. Προσωπικά δεσμεύομαι ότι ως Ε.Ε.Α. θα είμαστε δίπλα σε αυτούς που υποφέρουν, προσπαθώντας να συμβάλουμε στην ανακούφιση τους και να τους βοηθήσουμε να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Δεν είναι ώρα για λόγια αλλά για έργα. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωράμε».

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνα επικοινωνίας: 

210-3380206 και 210-3380258

Σχετικές δημοσιεύσεις

Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας: Διευρύνει τη συνεργασία της με την Αναπτυξιακή Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η νέα χρηματοδότηση αφορά πολύ μικρές επιχειρήσεις και φορείς της κοινωνικής οικονομίας, ιδίως σε υποεξυπηρετούμενες αγροτικές περιοχές

Εντάσσονται και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στο «Ξεκινώ Επιχειρηματικά», μετά την παρέμβαση του ΕΕΑ

Τη διαβεβαίωση έλαβε ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου από τον Αν. Υπουργό Ν. Παπαθανάση – Οι κινήσεις που προηγήθηκαν και το ειδικό webinar που ετοιμάζεται

Aon: Η κλιματική μεταβλητότητα επηρεάζει ολοένα περισσότερο τα μοντέλα των ασφαλιστών

Τα ευρήματα της έκθεσης CCI υπογραμμίζουν την κλίμακα των κενών προστασίας και τη σημασία της επανεξέτασης των στρατηγικών ανθεκτικότητας

Παπασπυροπούλου από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: «Οι φυσικές καταστροφές δεν αντιμετωπίζονται μόνο από το κράτος ή την ασφαλιστική αγορά»

Στην ψηφιακή εκδήλωση, η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ ανέδειξε την ευπάθεια της χώρας και το σημαντικό κενό προστασίας απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Τελικά, πόσo καύσιμo καίει το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο;

Μύθοι, αλήθειες και τρόποι εξοικονόμησης, από το Pricefox

Η MEGA BROKERS συνέβαλε στον καθαρισμό του λιμανιού της Παλαιάς Φώκαιας

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Στηρίζουμε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην προστασία του περιβάλλοντος για τις επόμενες γενιές»

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Χορηγός της συμμετοχής «Flandy»-Στεφανή στο 70ό Ράλλυ Ακρόπολις!

Όπως επισήμανε ο CEO Ν. Μακρόπουλος, η εταιρεία στηρίζει ενεργά δράσεις που προάγουν το πνεύμα της προσπάθειας, των υψηλών επιδόσεων και της αριστείας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική ασφάλιση και απαγόρευση στους κάτω των 17 φέρνει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο

Γ. Κώτσηρας: Στόχος μας, να ενισχύσουμε την ασφάλεια στους δρόμους, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα – Σώοι οι ένοικοι, 5 προσαγωγές

Μεταξύ άλλων εξετάζεται αν υπήρχαν οι απαραίτητες άδειες για τις εργασίες που ήταν σε εξέλιξη σε όμορο οικόπεδο

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας δημιουργεί ψηφιακή πλατφόρμα διαλόγου για συλλόγους ασθενών

Η πρωτοβουλία φιλοδοξεί να μετατρέψει τις διάσπαρτες εμπειρίες σε οργανωμένη γνώση που θα τροφοδοτεί τον δημόσιο διάλογο και τον σχεδιασμό πολιτικών

Ξεκίνησε η 2η διαβούλευση για τους καταλόγους ICD‑10‑GrM και ΕΤΙΠ από το ΚΕΤΕΚΝΥ

Η διαδικασία πραγματοποιείται στοχεύει στη βελτίωση και επικαιροποίηση των κωδικοποιήσεων του ελληνικού συστήματος υγείας

Δυναμική παρουσία της Carglass® Ελλάδος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Best of Belron® 2026

O Αλ. Κιάσσος, μετά την κατάκτηση του τίτλου «Best of Belron Greece», βρέθηκε ανάμεσα στους 30 κορυφαίους τεχνικούς του Ομίλου Belron® παγκοσμίως