14.3 C
Athens
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025

MDRT Greece: Αυστηρή υπενθύμιση για τη νόμιμη χρήση του τίτλου «MDRT Member»

Η Επιτροπή Επικοινωνίας του MDRT Hellas απέστειλε πρόσφατα επιστολή προς τους επαγγελματίες του ασφαλιστικού και χρηματοοικονομικού κλάδου, με αφορμή αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου γινόταν χρήση ή αναφορά στον τίτλο «MDRT Member» από άτομα που, σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία του οργανισμού Million Dollar Round Table (MDRT), δεν διαθέτουν ενεργή ιδιότητα μέλους για το τρέχον έτος.

Η ανακοίνωση, όπως εστάλη από την Κατερίνα Χαραλαμπίδου, CEO & Partner της wedo.insure και MDRT Country Chair Greece, έχει ως εξής:

- Advertisement -

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

- Advertisement -

Η παρούσα επιστολή αποστέλλεται εκ μέρους της Επιτροπής Επικοινωνίας του MDRT Hellas, με αφορμή πρόσφατες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες γίνεται χρήση ή αναφορά του τίτλου και της ιδιότητας “MDRT Member” από πρόσωπα που, σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία του οργανισμού Million Dollar Round Table (MDRT), δεν διαθέτουν ενεργή ιδιότητα μέλους για το τρέχον έτος.

Με απόλυτο σεβασμό προς όλους τους επαγγελματίες του κλάδου και στο πλαίσιο διαφύλαξης της δεοντολογίας και της αξιοπιστίας του θεσμού, υπενθυμίζεται ότι:

Η χρήση του τίτλου, των διακριτικών γνωρισμάτων και κάθε σχετικής ονομασίας του MDRT (ενδεικτικά: λογότυπο, χαρακτηρισμοί “Member”, “MDRT Qualifier”, “MDRT Life Member”, κ.λπ.) επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε πρόσωπα που διαθέτουν ενεργή, εγκεκριμένη και σε ισχύ ιδιότητα μέλους για το συγκεκριμένο έτος.

Η αναφορά ή χρήση των ανωτέρω στοιχείων χωρίς την αντίστοιχη ενεργή ιδιότητα ενδέχεται να προκαλέσει παραπλανητικές εντυπώσεις στο κοινό και να συνιστά παράβαση των κανονισμών και των κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας του MDRT.

Ως εκ τούτου, παρακαλείστε να προβείτε άμεσα στην αφαίρεση οποιασδήποτε αναφοράς, χαρακτηρισμού ή λογοτύπου του MDRT από τα προσωπικά ή επαγγελματικά σας προφίλ, καθώς και από οποιοδήποτε άλλο δημόσιο ή διαδικτυακό μέσο, εφόσον δεν διαθέτετε ενεργή ιδιότητα μέλους για το τρέχον έτος.

Εφόσον έχετε υπάρξει μέλη του MDRT σε προηγούμενα έτη, δύνασθε να το αναφέρετε, υπό την προϋπόθεση ότι η αναφορά συνοδεύεται από την αντίστοιχη χρονολογία συμμετοχής (π.χ. MDRT Member 2022). Η συγκεκριμένη διατύπωση είναι πλήρως συμβατή με τους κανόνες και τις οδηγίες του οργανισμού.

Ο θεσμός του MDRT εκπροσωπεί ήθος, επαγγελματισμό και διαφάνεια, αξίες που διαφυλάσσονται μέσα από τη συνεπή και υπεύθυνη στάση όλων των μελών και συνεργατών του. Με την τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων, συνδράμουμε όλοι στη διατήρηση του κύρους και της αξιοπιστίας που χαρακτηρίζουν το MDRT.

Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι εκτιμούμε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον και την επιθυμία συναδέλφων να συνδεθούν με τον θεσμό και να αναγνωρίσουν τη σημασία του. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τα κριτήρια, τη διαδικασία ή τα οφέλη της ιδιότητας μέλους, η Επιτροπή Επικοινωνίας του MDRT Hellas παραμένει στη διάθεσή σας για καθοδήγηση και υποστήριξη.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση, τη συνεργασία και τον σεβασμό στους κανόνες που διέπουν την κοινότητά μας.

Με εκτίμηση,

Η Επιτροπή Επικοινωνίας του MDRT Greece

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ΕΑΔΕ ζητά παρέμβαση της ΔΕΕΙΑ για συνεχιζόμενες αθέμιτες πρακτικές στον κλάδο

Η Ένωση επισημαίνει ότι η απάντηση της εταιρείας παραγνωρίζει προκλητικά την παραβίαση της ελληνικής και κοινοτικής νομοθεσίας

Εθνική Ασφαλιστική για την εξαγορά: «Η νέα εποχή ξεκινά με σιγουριά και προοπτική»

«Η ολοκλήρωση της εξαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς φέρνει ανάπτυξη, σταθερότητα και νέες ευκαιρίες για όλους»

Ανακοίνωση ΣΠΑΤΕ για την επιβολή δικαιώματος συμβολαίου σε υφιστάμενα προγράμματα υγείας

Για κάθε νόμιμη ενέργεια επιφυλάσσεται ο Σύλλογος, δεδομένης της απουσίας κρατικού ελέγχου και αντικειμενικού προσδιορισμού της χρέωσης

ΕΑΔΕ: Παρέμβαση για εγκύκλιο της Εθνικής σχετικά με το δικαίωμα συμβολαίου

Άμεση ανάκληση ζητά η ΕΑΔΕ, κάνοντας λόγο για «όχημα με στόχο την τροποποίηση υφιστάμενων ασφαλιστικών συμβάσεων»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Μ. Παπαζαρκάδα: «Θέλουμε να είμαστε ο πρώτος συνεργάτης που σκέφτεται κάθε επιχειρηματίας όταν χρειάζεται ασφάλεια και αξιοπιστία» 

Η Country Manager της Coface στην Ελλάδα μιλά στο Insurance World και στον Λάμπρο Ρόδη για τη φιλοσοφία, τη στρατηγική και το όραμα της εταιρείας

EIOPA: Νέο εργαλείο εκτίμησης κινδύνου φυσικών καταστροφών για ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων

Η ανάπτυξη μιας πανευρωπαϊκής πλατφόρμας ενημέρωσης θεωρείται κρίσιμο βήμα προς τη βελτίωση της κλιματικής ανθεκτικότητας

Αυτό είναι το νέο ΔΣ του ΣΠΑΤΕ – Επικεφαλής ο Γ. Χατζηγεωργάκης

Πρόεδρος για τη θητεία διοίκησης 2025-2027 αναλαμβάνει ο πλειοψηφών σύμβουλος Γεώργιος Χατζηγεωργάκης – Νέες παρουσίες στο ΔΣ

H Eurolife FFH στηρίζει το ΕΕΑ για την παροχή δωρεάν επαναπιστοποιήσεων στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Η Eurolife FFH επενδύει διαχρονικά στη γνώση και στην εξέλιξη των στελεχών του ασφαλιστικού κλάδου

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Μ. Παπαζαρκάδα: «Θέλουμε να είμαστε ο πρώτος συνεργάτης που σκέφτεται κάθε επιχειρηματίας όταν χρειάζεται ασφάλεια και αξιοπιστία» 

Η Country Manager της Coface στην Ελλάδα μιλά στο Insurance World και στον Λάμπρο Ρόδη για τη φιλοσοφία, τη στρατηγική και το όραμα της εταιρείας

EIOPA: Νέο εργαλείο εκτίμησης κινδύνου φυσικών καταστροφών για ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων

Η ανάπτυξη μιας πανευρωπαϊκής πλατφόρμας ενημέρωσης θεωρείται κρίσιμο βήμα προς τη βελτίωση της κλιματικής ανθεκτικότητας

ΥΕΚΑ: Σύσταση για τη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων εξαιτίας της κακοκαιρίας

Τα μέτρα που οφείλουν να λαμβάνουν οι εργοδότες για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο

Αυτό είναι το νέο ΔΣ του ΣΠΑΤΕ – Επικεφαλής ο Γ. Χατζηγεωργάκης

Πρόεδρος για τη θητεία διοίκησης 2025-2027 αναλαμβάνει ο πλειοψηφών σύμβουλος Γεώργιος Χατζηγεωργάκης – Νέες παρουσίες στο ΔΣ

H Eurolife FFH στηρίζει το ΕΕΑ για την παροχή δωρεάν επαναπιστοποιήσεων στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Η Eurolife FFH επενδύει διαχρονικά στη γνώση και στην εξέλιξη των στελεχών του ασφαλιστικού κλάδου