back to top
17 C
Athens
Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026

Μ. Μακρομάλλης, ΣΕΚΕΕ: Ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, ζητούμενο η εμπιστοσύνη

Σε μια περίοδο κατά την οποία ο χρηματοπιστωτικός τομέας συνεχίζει να βρίσκεται σε διαδικασία συνεχών αλλαγών, το 11th Digital Banking Forum ήρθε για να δώσει απαντήσεις στα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις του ευρύτερου κλάδου όσον αφορά τόσο την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών όσο και την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών. 

O κ. Μάνος Μακρομάλλης, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) ανέβηκε στο βήμα τονίζοντας ο Σύνδεσμος που παράγει τεχνολογία στηρίζει το banking forum.

- Advertisement -

“Στο κομμάτι των πληρωμών βλέπουμε ραγδαίες αλλαγές που χρειάζονταν μεγάλο χρόνο επώασης και ωρίμανσης. Τα τραπεζικά ιδρύματα ήταν τα τελευταία προπύργια. Πλέον όμως καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί. Εδώ και καιρό όλα γίνονται μέσω web και mobile. Βλέπουμε επίσης πολλές fintech που δραστηριοποιούνται σε όλη την ΕΕ. Αυτό όμως δημιουργεί μια νέα πρόκληση: η εμπιστοσύνη. Η τεχνολογία ενισχύει την εμπιστοσύνη. Το ΑΙ και άλλες τεχνολογίες συνδράμουν στις εξελίξεις. Το κομμάτι του ΑΙ περιλαμβάνει λύσεις από τους ίδιους τους προγραμματιστές. Στο κομμάτι των συναλλαγών όλα παρακολουθούνται μέσα από αλγόριθμους. Σε όλη την πυραμίδα των υπηρεσιών το ΑΙ είναι σημαντικό. 

Οι εταιρείες μας εξάγουν την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά. Είμαστε κοντά με τα ερευνητικά ιδρύματα και με την πολιτεία” τόνισε.

- Advertisement -

Photo Credits
©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το μέλλον στο Internet of Things

Περισσότερες από 70 ελληνικές εταιρείες στο Mobile World Congress

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΑΕΕ – TSB: Στο τραπέζι το insurance gap και η θωράκιση απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Το ασφαλιστικό κενό απέναντι στις φυσικές καταστροφές βρίσκεται πλέον στον πυρήνα των προκλήσεων για την ασφαλιστική αγορά

22 εκατ. ευρώ η ασφαλιστική απάτη σε δύο χρόνια – 13.024 υποθέσεις στο μικροσκόπιο

Περισσότερες από 13.000 περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης εντοπίστηκαν από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου

Κατά την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν 1.208.786.298,6 ευρώ σε 1.745.73 δικαιούχους

Τι λέει ο Νόμος 5327/2026 για την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης

Περισσότερες δυνατότητες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, διεύρυνση των επιλογών συμπληρωματικής συνταξιοδοτικής αποταμίευσης και άλλες διατάξεις.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΑΕΕ – TSB: Στο τραπέζι το insurance gap και η θωράκιση απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Το ασφαλιστικό κενό απέναντι στις φυσικές καταστροφές βρίσκεται πλέον στον πυρήνα των προκλήσεων για την ασφαλιστική αγορά

22 εκατ. ευρώ η ασφαλιστική απάτη σε δύο χρόνια – 13.024 υποθέσεις στο μικροσκόπιο

Περισσότερες από 13.000 περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης εντοπίστηκαν από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

ΜΙΝΕΤΤΑ: Κάλυψη υγείας και ζωής με τα προγράμματα Gen2

Συνδυασμό κάλυψης υγείας και βασικής ασφάλισης ζωής προσφέρουν τα προγράμματα Gen2 της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική

Νέα συζήτηση για την ασφάλιση απέναντι στις φυσικές καταστροφές στα μέσα του Οκτώβρη από την ΕΑΕΕ

Τη σχέση πρόληψης, ασφάλισης και ανθεκτικότητας απέναντι στις φυσικές καταστροφές αναδεικνύει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

«Γ. Χατζηθεοδοσίου στον Αλ. Τσίπρα: Όταν ο πολίτης δεν μπορεί να καταναλώσει, ο μικρομεσαίος δεν μπορεί να επιβιώσει

Για την κατάσταση στην αγορά και την πραγματική οικονομία αλλά και για τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα