back to top
10.1 C
Athens
Κυριακή Ιανουάριος 19 2025

Μ. Αντωνάκη: Υιοθετήσαμε ένα αποτελεσματικό μοντέλο εργασίας

Στο νέο μοντέλο εργασίας που επιβλήθηκε στον ασφαλιστικό κλάδο αναφέρεται η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ κα Μαργαρίτα Αντωνάκη σε μήνυμά της με αφορμή την νέα ετήσια έκθεση της Ένωσης.

Ο ασφαλιστικός κλάδος επέδειξε ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η έξαρση της πανδημίας.

- Advertisement -

“Η ΕΑΕΕ παρά τις δύσκολες συνθήκες συνέχισε να αποτελεί φόρουμ διαλόγου και επικοινωνίας για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και ευελπιστούμε ότι τα μέλη μας συνέχισαν να λαμβάνουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών” επισημαίνει η κα Αντωνάκη.

Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμά της:

- Advertisement -

Μία από τις καθοριστικές αλλαγές που έφερε η πανδημία του Covid-19 ήταν στον τρόπο που εργαζόμαστε με την εφαρμογή της τηλεργασίας σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Και η ΕΑΕΕ φυσικά δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Οι συνθήκες μας οδήγησαν να αλλάξουμε πολύ σύντομα τον τρόπο λειτουργίας μας. Με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία του ανθρώπινου δυναμικού μας και βασικό στόχο να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την εξυπηρέτηση των μελών μας και την προώθηση των στόχων μας, ήδη από το πρώτο διάστημα περάσαμε σε καθεστώς τηλεργασίας και χρησιμοποιήσαμε τις δυνατότητες και τα εργαλεία που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία για να συνεχίσουμε κανονικά το έργο μας.

Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών και την εδραίωση νέων καναλιών επικοινωνίας περάσαμε σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας που λειτούργησε εξίσου αποτελεσματικά. Η ΕΑΕΕ παρά τις δύσκολες συνθήκες συνέχισε να αποτελεί φόρουμ διαλόγου και επικοινωνίας για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και ευελπιστούμε ότι τα μέλη μας συνέχισαν να λαμβάνουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών.

Το online περιβάλλον κυριάρχησε το 2020. Ατέλειωτες ώρες τηλεδιασκέψεων και συνεχής επικοινωνία με τα μέλη μας και εγχώριους φορείς με όλους του πιθανούς online τρόπους ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του έτους.

Και βέβαια διαρκής επαφή με την ομοσπονδία των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών ενώσεων, την Insurance Europe όπου βασικό θέμα ήταν η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ευρωπαϊκών αγορών για τη διαχείριση της πανδημίας και βέβαια όλες οι τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις. Στις επόμενες σελίδες ο αναγνώστης μπορεί να ενημερωθεί και το έργο της Ένωσης και τα βασικά θέματα που μας απασχόλησαν το 2020.

Ενδεικτικά και όχι εξαντλητικά: η διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας, εργασιακά θέματα, φορολογία, εποπτικά ζητήματα, ο ρόλος της Ιδιωτικής Ασφάλισης σε βασικούς τομείς όπως οι συντάξεις, η υγεία και οι φυσικές καταστροφές, η χρηματοοικονομική εκπαίδευση, η προώθηση της ασφαλιστικής συνείδησης με καμπάνιες, προγράμματα χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης, webinars και πολλά άλλα. Και βέβαια αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με το έργο και τις δράσεις της ΕΑΕΕ είναι πάντα διαθέσιμη στον ιστοχώρο μας www.eaee.gr ο οποίος ενημερώνεται τακτικά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ετήσια έκθεση της ΕΑΕΕ για την Ιδιωτική Ασφάλιση στην Ελλάδα

Η έκθεση αποτελεί το επιστέγασμα της στατιστικής πληροφόρησης που έχει εκδοθεί μέσα στη χρονιά και παρουσιάζει τα στατιστικά μεγέθη

H EAEE χορηγός στην εκδήλωση του ΟΠΑ για τη βράβευση του εθελοντισμού

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) επιβράβευσε 115 εθελοντές φοιτητές και φοιτήτριες του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 για την προσφορά τους

ΕΑΕΕ: Επίσκεψη στο Λονδίνο με δύο μηνύματα προς τους Lloyd’s

Ιδιαίτερα εποικοδομητική κρίνεται από το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς η επίσκεψη του κλιμακίου της ΕΑΕΕ στο Λονδίνο και στους Lloyd’s.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το καλό και το …καλύτερο

Η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό εμφανίζεται με κύριο πρόσημο τη Σταθερότητα, σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον ασταθές και αβέβαιο

Πως οι ασφαλιστικές έχασαν την ευκαιρία να αποκτήσουν το «Ερρίκος Ντυνάν» το 2010

Ανάμεσα σ’ αυτούς που είχε κάνει πρόσκληση για το νοσοκομείο ήταν και στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς.

Η πολιτική παρέμβαση να γίνει ευκαιρία απονομής δικαιοσύνης

Οι ασφαλιστικές εταιρείες βρέθηκαν από το “Ωσαννά” στο “Σταύρωσον”

Ο ρόλος του Συντονιστή στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Ο ρόλος του Συντονιστή για την Ασφαλιστική Αγορά στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σημαντικός τόσο για την ελληνική κοινωνία, όσο και για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Παρέμβαση του πρωθυπουργού για τα ασφάλιστρα υγείας

Ο πρωθυπουργός, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του, στέκεται, μεταξύ...

Oι θέσεις της ΕΑΕΕ για τη διάταξη αναπροσαρμογής ασφαλίστρων υγείας

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) διατυπώνει τις θέσεις της για την διάταξη με θέμα την αναπροσαρμογή ασφαλίστρων υγείας

Profile Software: Πρωτοποριακή λύση AI για Συμμόρφωση με τον Κανονισμό DORA

Η Profile, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, ανακοινώνει την ανάπτυξη και διάθεση μιας νέας, πρωτοποριακής λύσης στο πλαίσιο της πλατφόρμας

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Συνάντηση με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής για την έρευνα “Οικογένεια και Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία”

Η Υπουργός ενημερώθηκε για τα ευρήματα της έρευνας που εκπονήθηκε από το ΕΚΚΕ με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων της Υδρογείου Ασφαλιστικής

Πώς η ΑΙ επαναπροσδιορίζει τον ρόλο του Συντονιστή Ασφαλιστικών Πρακτόρων

Η πρωτοβουλία μετεκπαίδευσης ενδιαφερομένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών μας, την οποία αναπτύσσουν από κοινού η ΕΣΑΠΕ και το ΕΙΑΣ