back to top
14.7 C
Athens
Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2026

Kυκλώνας Μίλτον: Θα ξεπεράσουν τα 60 δις. δολάρια οι υλικές ζημιές εκτιμούν οι ασφαλιστικές 

 

Δύο εβδομάδες μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ελίν, ο Μίλτον – μια «θανατηφόρα και καταστροφική καταιγίδα», όπως υπογράμμισε η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) Ντιάν Κρίσγουελ – απειλεί το νοτιοανατολικό άκρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

- Advertisement -

Ο κυκλώνας Μίλτον έχει αρχίσει να πλήττει τη Φλόριντα από χθες το απόγευμα . Λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος), το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (National Hurricane Center / NHC) ενημέρωσε πως ο Μίλτον έφθασε κοντά στη νήσο Σιέστα Κι, συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 205 χλμ/ώρα. Ο τυφώνας Μίλτον έφτασε στην ξηρά κοντά στο σιέστα Κι της Φλόριντα, ως επικίνδυνη καταιγίδα κατηγορίας 3, πριν εξασθενήσει σε κατηγορία 2 καθώς έφτασε στην ακτή, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων. Είναι ο πέμπτος τυφώνας που προσγειώνεται στις ΗΠΑ φέτος.

Οι επόμενες ώρες αναμένεται να είναι οι δυσκολότερες για τις ανατολικές ακτές εκτιμούν οι επιστήμονες στις ΗΠΑ, με τον Δήμαρχο της Τάμπα να κάνει πριν από λίγο νέα έκκληση στους κατοίκους να μείνουν προφυλαγμένοι σε ασφαλές σημείο. Εκδόθηκε δεύτερη έκτακτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για πλημμύρες στις περιοχές Τάμπα, Σεν Πιτερσμπεργκ, Ριβερβιου και Παλμέτο.

- Advertisement -

Αξιωματούχοι στην κομητεία Μάρτιν της Φλόριντα αναφέρουν ότι έχουν αναφερθεί αρκετοί τραυματισμοί και δεκάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, καθώς ο τυφώνας Μίλτον πλήττει την πολιτεία με ισχυρούς ανέμους, έντονες βροχοπτώσεις και καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους.

Πάνω από 1 εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στη Φλόριντα σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές. Ο μεγαλύτερος αριθμός διακοπών σημειώθηκε στην κομητεία της Σαρασότα – όπου η καταιγίδα έφτασε στη στεριά στην – και στη γειτονική κομητεία Μανατί. Πλέον βρίσκεται ανοιχτά του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ.

Εξασθενημένος στην Κατηγορία 2 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, ο Μίλτον εξακολουθεί να θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε πως αναμένεται να είναι «ένας από τους πιο καταστροφικούς κυκλώνες στη Φλόριντα εδώ και έναν αιώνα».

Από την Τάμπα μέχρι το Φορτ Μάγιερς, ο χρόνος για εκκένωση έχει πια παρέλθει και οι πολίτες καλούνται να αναζητήσουν ασφαλή καταφύγια σε κέντρα που προβλέπονται για τον σκοπό αυτό.

Η Φλόριντα, η τρίτη πολυπληθέστερη αμερικανική πολιτεία και δημοφιλής τουριστικός προορισμός, είναι συνηθισμένη σε κυκλώνες. Ωστόσο, η κλιματική αλλαγή καθιστά πιο πιθανή την ταχεία ενίσχυσή τους και αυξάνει τον κίνδυνο ακραίων φαινομένων, σύμφωνα με τους ειδικούς.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οι αποζημιώσεις της Βιολάντα, τελευταίες πληροφορίες του «IW»

Σε ποια περίπτωση οι αποζημιώσεις βαρύνουν κατευθείαν την μπισκοτοβιομηχανία

Κρατική αρωγή και ασφάλιση: Το νέο ψηφιακό φίλτρο μετά τις φυσικές καταστροφές

Το ν/σ «Ενεργή Μάχη» προβλέπει εργαλείο διασταύρωσης δεδομένων πριν από τη χορήγηση κρατικής αρωγής

Οι προτροπές της Fitch στις ασφαλιστικές για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Ασφαλιστικές με σωστή διακυβέρνηση και έλεγχο των δεδομένων θα πρέπει να είναι σε θέση να ενσωματώσουν τις νέες απαιτήσεις

Το μεγάλο στοίχημα μιας ασφαλιστικής που αξίζει να βγει

Και τότε θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη στην ελληνική αγορά

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Δ. Γαβαλάκης: «Η καθαρή, ενιαία φωνή του κλάδου έχει φτάσει στα αφτιά όλων των εμπλεκομένων»

Ο ΓΓ του ΕΕΑ μιλά για το ζήτημα των προμηθειών και τις διεργασίες στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών για τους εργαζομένους της NP Ασφαλιστική

Μέσω πρακτικών ασκήσεων και ρεαλιστικών σεμιναρίων ενισχύθηκε η ετοιμότητα, η ασφάλεια και η αυτοπεποίθηση όλων των συμμετεχόντων

Τα έκτροπα με τις εμπορικές και βιομηχανικές ασφαλίσεις

Ποιος θα ασχοληθεί με τα κλιμάκια ελέγχου και τις εποπτικές αρχές;

ΕΑΕΕ: +4,6% η παραγωγή ασφαλίστρων 11μήνου 2025

Αύξηση 1,2% στον κλάδο ζωής και +7,8% στον κλάδο κατά ζημιών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΙΟΒΕ: Μικρή υποχώρηση του οικονομικού κλίματος τον Ιανουάριο

Η επιδείνωση αποδίδεται σε εξασθένιση των προσδοκιών στις υπηρεσίες και πτωτική τάση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Δ. Γαβαλάκης: «Η καθαρή, ενιαία φωνή του κλάδου έχει φτάσει στα αφτιά όλων των εμπλεκομένων»

Ο ΓΓ του ΕΕΑ μιλά για το ζήτημα των προμηθειών και τις διεργασίες στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Έρευνα EY-Parthenon: Πού ποντάρουν οι CEOs για ανάπτυξη εν μέσω αβεβαιότητας

Οι 1.200 συμμετέχοντες, από 21 χώρες, είναι περισσότερο αισιόδοξοι για τις προοπτικές των εταιρειών τους παρά για εκείνες της παγκόσμιας οικονομίας

Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών για τους εργαζομένους της NP Ασφαλιστική

Μέσω πρακτικών ασκήσεων και ρεαλιστικών σεμιναρίων ενισχύθηκε η ετοιμότητα, η ασφάλεια και η αυτοπεποίθηση όλων των συμμετεχόντων

Τα έκτροπα με τις εμπορικές και βιομηχανικές ασφαλίσεις

Ποιος θα ασχοληθεί με τα κλιμάκια ελέγχου και τις εποπτικές αρχές;