back to top
31.7 C
Athens
Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026

KPMG: Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας 2026-2030 σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών

Η KPMG στην Ελλάδα ολοκλήρωσε με επιτυχία την εκπόνηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας 2026-2030 σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας.

Το Στρατηγικό Σχέδιο παρουσιάστηκε στην εκδήλωση «Εξωστρέφεια για μία ισχυρή Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε στο The Hellenikon Experience Park, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας, εκπροσώπων θεσμικών φορέων και της επιχειρηματικής κοινότητας.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας 2026-2030 αποτελεί το νέο πενταετή οδικό χάρτη της Ελλάδας για την οικονομική διπλωματία, τις εξαγωγές και την προσέλκυση επενδύσεων. Στόχος του είναι να συντονίσει όλες τις δημόσιες πολιτικές που σχετίζονται με τη διεθνή οικονομική παρουσία της χώρας και να θέσει συγκεκριμένες προτεραιότητες και μετρήσιμους στόχους. Ακόμη, περιλαμβάνει στρατηγικές κατευθύνσεις και δράσεις που αποσκοπούν στην αξιοποίηση των εργαλείων οικονομικής διπλωματίας και στην αποτελεσματικότερη υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές.

Η KPMG στην Ελλάδα ανέλαβε την εκπόνηση του Σχεδίου αξιοποιώντας τη διεθνή της τεχνογνωσία στο στρατηγικό σχεδιασμό και τη δημόσια πολιτική, εφαρμόζοντας τεκμηριωμένη μεθοδολογία που βασίστηκε στην ανάλυση του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος, στη μελέτη βέλτιστων διεθνών πρακτικών και στην αξιολόγηση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας.

- Advertisement -

Στο πλαίσιο του έργου, η ομάδα της KPMG πραγματοποίησε εκτενή ανάλυση των ευρωπαϊκών πρακτικών, αξιολόγηση των γεωγραφικών και κλαδικών προτεραιοτήτων της Ελλάδας, καθώς και έρευνα με τη συμμετοχή θεσμικών και επιχειρηματικών φορέων. Το αποτέλεσμα ήταν η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού οδικού χάρτη για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών και την προσέλκυση Άμεσων Ξένων Επενδύσεων, ο οποίος περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτεραιότητες, προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις και σχέδιο δράσης για την περίοδο 2026-2030. Το έργο υλοποιήθηκε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, την Enterprise Greece και την Export Credit Greece.

Ο Νίκος Μανιάτης, Partner and Head of Technology and Transformation, KPMG in Greece, δήλωσε σχετικά: «Για την KPMG στην Ελλάδα, η συμβολή σε ένα έργο τέτοιας στρατηγικής σημασίας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή. Αξιοποιώντας τη διεθνή μας τεχνογνωσία και την εμπειρία μας στον στρατηγικό σχεδιασμό, συμβάλαμε στη διαμόρφωση ενός συνεκτικού και εφαρμόσιμου πλαισίου, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, την προσέλκυση επενδύσεων και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Η συμμετοχή της KPMG στην υλοποίηση του έργου επιβεβαιώνει «τη διαχρονική της δέσμευση να υποστηρίζει οργανισμούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στην ανάπτυξη στρατηγικών που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εξαγωγές και ασφάλιση πιστώσεων στο επίκεντρο της 90ής ΔΕΘ

Tο Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση της ESG, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της, επιχειρήσεων και τραπεζών

Η Export Credit Greece στη ΔΕΘ

Καθώς η ελληνική οικονομία αναζητά ολοένα και περισσότερο τον δρόμο προς τις διεθνείς αγορές

Ν. Βαγιάννης: Θέλουμε η ECG να γίνει σημείο αναφοράς για κάθε εταιρεία που κάνει το επόμενο βήμα εκτός συνόρων

Μέσα σε αυτό το απαιτητικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η Export Credit Greece ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, θέτοντας στο επίκεντρο τον μετασχηματισμό

Ξεκίνησε το Advisory Graduate Recruitment Program 2026 της KPMG για νέους επαγγελματίες

Απευθύνεται σε άτομα που χαρακτηρίζονται από δημιουργικότητα, ομαδικότητα, δυναμισμό και προσανατολισμό στο αποτέλεσμα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αυξήθηκε κατά 8,1% η συνολική αξία του ενεργητικού των ΤΕΑ το β΄ τρίμηνο

Διαμορφώθηκε στα 3 δισ. ευρώ έναντι 2,6 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ

Νέο επεισόδιο «Και Αν Συμβεί… Your Insurance Tribe Podcast», για τη δύναμη του mentoring και της σχέσης συντονιστή–ασφαλιστή

Ο Σωτήρης Κουφογεώργος και ο Orlando Petros Vladoiu αναδεικνύουν ότι η πραγματική ηγεσία δεν αφορά μόνο στόχους και παραγωγή

Επενδυτικός κουμπαράς με προγράμματα εγγυήσεων και αφορολόγητους τόκους

Πιστοποίηση των εκδοτών από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με κοινούς όρους και πρότυπα

Πάνω από 8 στις 10 ΜμΕ αντιμετώπισαν περιστατικό κυβερνοασφάλειας τον τελευταίο χρόνο

Έρευνα της Kaspersky έδειξε ότι κατά μέσο όρο οι οργανισμοί αντιμετώπισαν 3 διαφορετικούς τύπους παραβιάσεων τον τελευταίο χρόνο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το «παρών» των πραγματογνωμόνων

Σε αυτό το «μαζί», που μετέφερε με ξεκάθαρο τρόπο...

Από την Comergon στην GrECo Hellas: Ένα νέο κεφάλαιο για τη διαχείριση κινδύνων στην Ελλάδα

Επίσημη παρουσίαση του brand στην ελληνική αγορά με αποκλειστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29/9 στην Αθήνα

Η Carglass® στηρίζει με δίμηνη δράση τον οργανισμό «Πρώτα το Παιδί»

Η εταιρεία θα προσφέρει 1 € για κάθε επισκευή στα καταστήματά της κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο

Η HFPA εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον απερχόμενο Γενικό Διευθυντή του ΕΙΑΣ Ν. Σωφρονά

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, επισημαίνει, το ΕΙΑΣ και η HFPA ανέπτυξαν μια σχέση που ξεπέρασε τα όρια μιας τυπικής θεσμικής συνεργασίας

Ταπισερί της Μπαγιέ: Όταν η ασφάλιση πρέπει να βάλει τιμή στο ανεκτίμητο*

Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν η Ταπισερί «αξίζει» 1,1 δισ. δολ., αλλά τι ακριβώς ασφαλίζεις όταν δεν μπορείς να αντικαταστήσεις αυτό που χάνεται