back to top
17.4 C
Athens
Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2025

Κομματική παρέμβαση στο ΨΝΑ καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Το «πάγωμα» των μεταβολών προσωπικού στις υπηρεσιακές ιεραρχίες των νοσοκομείων διέταξε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς έχει ξεκινήσει η περίοδος αξιολόγησης των Διοικητών και των Αναπληρωτών τους. Από την απόφαση (επισυνάπτεται) εξαιρέθηκαν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία και οι άλλες δομές ψυχικής υγείας του δημοσίου, απόφαση την οποία το υπουργείο αιτιολόγησε στη βάση του Συμφώνου Λυκουρέντζου-Andor.
Ήδη, με βάση την εγκύκλιο η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ διέταξε την αντικατάσταση της Διοικητικής Διευθύντριας των ΨΝΑ από υπάλληλο του Θριάσιου νοσοκομείου, με την ΠΟΕΔΗΝ να κάνει λόγο για ωμή κομματική παρέμβαση, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη νομική υπόσταση της συγκεκριμένης πράξης.
“Η ανάθεση καθηκόντων Διευθυντή Νοσοκομείου, από υπηρεσιακό στέλεχος άλλου Νοσοκομείου, απαγορεύεται από την ισχύουσα Νομοθεσία (Ν. 4275/2014)” αναφέρει χαρακτηριστικά. “Οι αναθέσεις γίνονται από τον Διοικητή του οικείου Ν.Π.Δ.Δ. μεταξύ των στελεχών που ανήκουν οργανικά σε αυτό και όχι από τον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Τα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια Κρίσης δεν έχουν συσταθεί και ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας δεν έχει αρμοδιότητα ανάθεσης καθηκόντων Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων στα Νοσοκομεία” συμπληρώνει, και τονίζει “με το Ν. 4275/2014 οι αναθέσεις θεωρούνται νόμιμες πράξεις, δεν αμφισβητούνται και συνεχίζουν να ισχύουν, έως την επιλογή από τα Υπηρεσιακά Όργανα Κρίσης (μετά την σύστασή τους)»”συμπληρώνει.
Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ απορρίπτει και το επιχείρημα του Συμφώνου, επισημαίνοντας πως αυτό “ρυθμίζει το λειτουργικό μέρος των Μονάδων Ψυχικής Υγείας”, ενώ “το Διοικητικό διέπεται από την υφιστάμενη Νομοθεσία” δηλαδή από το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα με τις τροποποιήσεις του.

- Advertisement -

Εκτιμά συνάμα πως εφοσον η κυβέρνηση επικαλείται το Σύμφωνο με βάση το οποίο τα ψυχιατρικά νοσοκομεία κλείνουν στις 31/12/15, ουσιαστικά επιβεβαιώνει την πολιτική βούληση κατάργησής τους.
«Έγκλημα της εν λόγω Διοικητικής Διευθύντριας είναι ότι της ανατέθηκαν καθήκοντα από Διοικητή της προπροηγούμενης κυβέρνησης» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ και ζητάει από την ΑΔΕΔΥ να πάρει θέση για την «κομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης»

Μεταβολές Προσωπικού

- Advertisement -

ΠΗΓΗ: virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΠΟΕΔΗΝ για τους νέους Oργανισμούς των νοσοκομείων: Ανάπτυξη ή υποβάθμιση του ΕΣΥ

Η υποβάθμιση της περιφέρειας και οι επιπτώσεις στην υγειονομική ασφάλεια

Γιαννάκος: Καμία αναφορά σε μισθούς και ΒΑΕ υγειονομικών από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

Παρά τις εξαγγελίες για καλύτερο ΕΣΥ σε 2 χρόνια, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι χωρίς αύξηση κρατικής χρηματοδότησης είναι αδύνατη ουσιαστική βελτίωση

ΠΟΕΔΗΝ: Σοβαρές ελλείψεις και ανισότητες στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας σύμφωνα με νέες έρευνες

Πρωτιά στην έλλειψη πρόσβασης λόγω οικονομικών και γεωγραφικών εμποδίων, υπερπροσπάθεια προσωπικού και εξάντληση πόρων μεταξύ των πορισμάτων

SOS για τις μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η ΠΟΕΔΗΝ  για την διατάραξη που προκαλείται στη λειτουργία των Νοσοκομείων της Αττικής εξαιτίας των μετακινήσεων νοσηλευτών και γιατρών, προκειμένου να ενισχυθούν τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό, η λειτουργία νέων κλινών ΜΕΘ κοροναϊού ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Κλινικές Επιζώντων Καρκίνου: Νέο μοντέλο φροντίδας υγείας με πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb

Η πρώτη Κλινική Επιζώντων Καρκίνου στο Αττικό Νοσοκομείο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Beyond Cancer»

Ασυνήθιστη παρενέργεια των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι GLP-1 αγωνιστές επηρεάζουν τις ιατρικές απεικονίσεις

Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα εν λόγω φάρμακα ενδέχεται να οδηγούν σε λανθασμένες ερμηνείες και περιττές εξετάσεις

Εγκύκλιος για την εποχική γρίπη – Συστάσεις για εμβολιασμό και πρόληψη ενόψει της περιόδου 2025/2026

Συνολικά πέρυσι 196 ασθενείς νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, ενώ καταγράφηκαν 86 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ανασφάλιστα: Μια νίκη για την Πολιτεία, την κοινωνία αλλά και το ΕΕΑ!

H πολιτική βούληση, η θεσμική επιμονή και η κοινωνική ευαισθησία μπορούν να αλλάξουν τις πραγματικότητες που μας απειλούν για χρόνια

Δράσεις ενημέρωσης του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» στη Δ. Ελλάδα

Με την υποστήριξη του ομίλου AKTOR, άνθρωποι όλων των ηλικιών συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες που ανέδειξαν τη σημασία της πρόληψης

Χρυσό βραβείο Content Marketing στην Εθνική Ασφαλιστική, για ενέργεια με ουσιαστικό κοινωνικό αποτύπωμα

Η διάκριση «Best Use of Content Marketing for Lead Generation» αφορά την ενέργεια «Αγκαλιάζουμε τη ζωή. Δίπλα σου, για να μπορείς να συνεχίζεις®»

243.899 τα ανασφάλιστα, επίκειται νέος μηχανισμός

Κάτι φαίνεται να αλλάζει σήμερα, μετά τα πρώτα αποτελέσματα ελέγχων...

Η ΕΑΔΕ παρουσιάζει το νέο της λογότυπο και καμπάνια για την αξία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Στόχος της καμπάνιας, να ενισχύσει τη θετική στάση του κοινού απέναντι στον επαγγελματία και στον θεσμό που η Ένωση εκπροσωπεί