back to top
30.9 C
Athens
Πέμπτη 2 Ιουλίου 2026

Κοινοπραξία Allianz – Sanlam για τη δημιουργία ενός ασφαλιστικού κολοσσού στην Αφρική

Η Sanlam, η μεγαλύτερη εταιρεία μη τραπεζικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Αφρική, και η Allianz, ένας από τους κορυφαίους ασφαλιστές και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο με έναν αιώνα ιστορίας στην Αφρική, συμφώνησαν να συνδυάσουν τις τρέχουσες και τις μελλοντικές τους δραστηριότητες σε ολόκληρη την Αφρική για να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη παναφρικανική μη τραπεζική οντότητα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην ήπειρο.

Αυτός ο συνδυασμός σημαίνει ότι οι πελάτες σε όλη την Αφρική θα επωφεληθούν από την τεχνογνωσία και την οικονομική ισχύ που έχουν οι δυο αυτές εταιρείες

- Advertisement -

Η κοινοπραξία θα ενώσει τις επιχειρηματικές μονάδες τόσο της Sanlam όσο και της Allianz στις αφρικανικές χώρες όπου η είτε η μία είτε οι δύο εταιρείες έχουν παρουσία. Η Ναμίμπια θα συμπεριληφθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, ενώ η Νότια Αφρική δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια.

Ισχυρές συνέργειες 

- Advertisement -

Οι συνδυασμένες δραστηριότητες της Sanlam και της Allianz θα δημιουργήσουν μια κορυφαία παναφρικανική οντότητα μη τραπεζικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, που θα δραστηριοποιείται σε 29 χώρες σε όλη την ήπειρο. Η κοινοπραξία θα είναι ο μεγαλύτερος Παναφρικανικός ασφαλιστικός παίκτης και αναμένεται να καταταγεί στην πρώτη τριάδα, στην πλειονότητα των αγορών όπου θα δραστηριοποιείται η οντότητα. Η νέα οντότητα αναμένεται να έχει συνολική συνολική μετοχική αξία του ομίλου (GEV) που υπερβαίνει τα 33 δισεκατομμύρια ραντ Νότιας Αφρικής (περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ).

Η Sanlam και η Allianz θα αξιοποιήσουν η μία τις δυνάμεις της άλλης για να ξεκλειδώσουν τις συνέργειες και να προσφέρουν στους πελάτες τις καλύτερες στην κατηγορία τους, καινοτόμες ασφαλιστικές λύσεις και τεχνική αριστεία.

Η κοινοπραξία θα δημιουργήσει αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μέσω μεγαλύτερων οικονομιών κλίμακας, ευρύτερης γεωγραφικής παρουσίας, μεγαλύτερου συνδυασμένου μεριδίου αγοράς και μιας πιο διαφοροποιημένης προσφοράς προϊόντων.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Allianz επενδύει στη νέα γενιά μέσα από την 6η Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα

Στ. Μαλαχιάς: «Δίνουμε στους νέους την ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα την πραγματική οικονομία και να αποκτήσουν τα εφόδια για να μετατρέπουν τις προκλήσεις σε ευκαιρίες εξέλιξης»

Δέκα χρόνια πριν, θυμάστε τι γράφαμε;

Ούτε κατάρρευση ούτε αναγέννηση. Η Allianz Trade εξετάζει ποιες προβλέψεις επαληθεύθηκαν και πού βρισκόμαστε σήμερα

Νέα έμφαση στην οικογενειακή οικονομική προστασία από την Allianz Greece

Το προσιτό Family Care απευθύνεται σε όσους θέλουν να εξασφαλίσουν περισσότερη οικονομική σταθερότητα στα αγαπημένα τους πρόσωπα, με κάλυψη έως 15 χρόνια

Η Allianz επιβράβευσε κορυφαίους συνεργάτες της με τον διαγωνισμό «Οδήγησε και εσύ ένα Premium Αυτοκίνητο»

Για σύγχρονο και υποστηρικτικό περιβάλλον συνεργασίας, που δημιουργεί ευκαιρίες εξέλιξης και ενισχύει τη δυναμική του δικτύου, έκανε λόγο ο Γ. Γκοτζαγεώργης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Alpha Bank ολοκλήρωσε την εξαγορά της Altius Insurance Ltd.

Η τράπεζα δημιουργεί τον τρίτο ισχυρότερο ασφαλιστικό πυλώνα της Κύπρου

Ευρωβαρόμετρο: Η διεθνής συνθήκη γεννά υψηλές προσδοκίες από την ΕΕ, άγχος και αβεβαιότητα κυριαρχούν στην Ελλάδα

Παρά τις αυξημένες οικονομικές ανησυχίες, οι Ευρωπαίοι εκτιμούν τον προστατευτικό και συνεργατικό χαρακτήρα της ΕΕ, καθώς και την ποιότητα ζωής που προσφέρει

Allianz: Ο κόσμος στην Ευρώπη κρατά μικρό καλάθι για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις

Μεγάλη έρευνα δείχνει επίσης ότι, αν και η ευθύνη για τη συνταξιοδότηση μετατίθεται ολοένα περισσότερο στα άτομα, πολλοί δεν διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Credia-ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, στο βάθος η ΕΤΕ, τρεις καταλύτες εξελίξεων

Στόχος της EΥΡΩΠΗ είναι η αύξηση κερδοφορίας με αύξηση παραγωγής που θα προέλθει τόσο από την οργανική ανάπτυξη όσο και από νέες στρατηγικές συνεργασίες

NN Hellas: Ταξίδια επιβράβευσης σε Μαρακές και Βιετνάμ για τους κορυφαίους συνεργάτες της

Η ασφαλιστική δημιουργεί προϋποθέσεις για μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες αλλά και τους ασφαλισμένους της

Brokers Union: 15 χρόνια ζωής, 50 χρόνια εμπειρίας

H ετήσια εκδήλωση της Brokers Union είχε φέτος ξεχωριστή σημασία, καθώς συνέπεσε με τη συμπλήρωση 15 χρόνων παρουσίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Η Allianz επενδύει στη νέα γενιά μέσα από την 6η Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα

Στ. Μαλαχιάς: «Δίνουμε στους νέους την ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα την πραγματική οικονομία και να αποκτήσουν τα εφόδια για να μετατρέπουν τις προκλήσεις σε ευκαιρίες εξέλιξης»

ΙΣΑ: Άμεση διόρθωση της εσφαλμένης επιβολής clawback στις ιατρικές επισκέψεις ζητά ο Σύλλογος

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι η επιβολή clawback στις επισκέψεις δεν προβλέπεται από το ισχύον πλαίσιο