back to top
9.2 C
Athens
Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026

Κύριος χορηγός η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική στην εκδήλωση Back to Business με κεντρικό ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου στη Βρετανική Πρεσβευτική κατοικία η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση “Back to Business” του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με διαμαντένιο χορηγό την ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο απερχόμενος Βρετανός Πρέσβης κ. John Kittmer, ο οποίος αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία του με το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελήτηριο κατά την τετραετή θητεία του, συνεργασία που ενίσχυσε και διεύρυνε τους εμπορικούς δεσμούς των δύο χωρών.

- Advertisement -
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διαρθρωτικών αλλαγών, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την επιστροφή των επενδύσεων – ελληνικών και ξένων –, αλλά και του ικανού ανθρώπινου δυναμικού στη χώρα.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη ελάφρυνσης της δυσβάσταχτης – για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις – φορολογίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η εφαρμογή μιας ηπιότερης φορολογικής πολιτικής θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα σε επίπεδο εσόδων.

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική και Αντιπρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Μακρόπουλος προλογίζοντας τον κ.  Κυριάκο Μητσοτάκη,  υπογράμμισε στην ομιλία του ότι βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας μας αποτελεί η εισροή σημαντικών επενδυτικών κεφαλαίων και τεχνογνωσίας αλλά και ιδιωτικοποιήσεις με αναπτυξιακό προσανατολισμό. 

Η Ελλάδα χρειάζεται να επιταχύνει τις προσπάθειές της να επιστρέψει στην κανονικότητα, κυρίως να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα στο πρόγραμμα προσαρμογής με συνέπεια και επιπροσθέτως να αναλάβει πρωτοποριακές πρωτοβουλίες αναπτυξιακής οικονομικής πολιτικής και μεταρρυθμίσεων που θα ανοίξουν την πρόσβαση της χώρας στη διεθνή ρευστότητα και θα βελτιώσουν δραστικά τις συνθήκες λειτουργίας της οικονομίας στην Ελλάδα.

Ο κ. Νικόλαος Μακρόπουλος επεσήμανε την ανάγκη να μειωθούν οι φόροι και να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για την επιχειρηματικότητα, με συγκριτικά πλεονεκτήματα που να την διευκολύνουν. 

Τέλος αναφερόμενος στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης, τόνισε πως η ασφαλιστική αγορά μπορεί  και πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Υγεία και τη Σύνταξη, προς όφελος των πολιτών αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων.

Μεταξύ των προσκεκλημένων της ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, του τραπεζικού τομέα, και μεγάλοι πελάτες της Εταιρίας.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η νέα εποχή της ΕΥΡΩΠΗ Holdings

Αποτέλεσμα της στρατηγικής απόφασης της εταιρείας να επενδύσει σε εξαγορές και συνεργασίες στον ασφαλιστικό κλάδο

Πρωθυπουργός για το Ν. «Άγιος Σάββας»: Σύντομα χωρίς αναμονές τα ογκολογικά χειρουργεία

Η δυναμικότητα των χειρουργείων για ογκολογικά περιστατικά ουσιαστικά διπλασιάζεται, με εκτιμώμενο αριθμό επεμβάσεων περίπου 550 τον μήνα

Ολοκληρωμένη προστασία από ατυχήματα με τα νέα προγράμματα «Personal Accident Protect» της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική

Τα νέα προγράμματα προσφέρουν ευελιξία στους πελάτες της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική και σημαντικό πλεονέκτημα στους συνεργάτες της

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

Για τη βία κατά των γυναικών ως συλλογική υπόθεση, καθώς και την απάντηση της Πολιτείας κάνει λόγο σε σημερινή ανάρτησή του ο Κυρ. Μητσοτάκης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΑΔΕ, ΠΣΑΣ, ΠΟΑΔ και ΕΕΑ καλούν σε εκδήλωση ενημέρωσης για τη μείωση προμηθειών

Θα παρουσιαστεί νομική γνωμοδότηση και θα τοποθετηθούν Πρόεδροι Σωματείων από όλη την Ελλάδα – «Σημαντική», τονίζεται, «η παρουσία όλων»

Coface: Προβλέποντας το απρόβλεπτο για πιο δυνατές επιχειρηματικές αποφάσεις

Η εταιρεία προσκαλεί επαγγελματίες και επιχειρήσεις σε ψηφιακή εκδήλωση για το πώς η αβεβαιότητα μετατρέπεται σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Η νέα εποχή της ΕΥΡΩΠΗ Holdings

Αποτέλεσμα της στρατηγικής απόφασης της εταιρείας να επενδύσει σε εξαγορές και συνεργασίες στον ασφαλιστικό κλάδο

Η ψηφιακή αναβάθμιση της NP Ασφαλιστικής

Με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, η εταιρεία μειώνει τους χρόνους διεκπεραίωσης και εξυπηρετεί πελάτες ή συνεργάτες όλο το 24ώρο σε όλη την Ελλάδα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΑΔΕ, ΠΣΑΣ, ΠΟΑΔ και ΕΕΑ καλούν σε εκδήλωση ενημέρωσης για τη μείωση προμηθειών

Θα παρουσιαστεί νομική γνωμοδότηση και θα τοποθετηθούν Πρόεδροι Σωματείων από όλη την Ελλάδα – «Σημαντική», τονίζεται, «η παρουσία όλων»

Ποιοι στελεχώνουν τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας του Καταναλωτή και Ελέγχου της Αγοράς

Εγκρίθηκαν από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι προτάσεις του Υπουργού Ανάπτυξης

Coface: Προβλέποντας το απρόβλεπτο για πιο δυνατές επιχειρηματικές αποφάσεις

Η εταιρεία προσκαλεί επαγγελματίες και επιχειρήσεις σε ψηφιακή εκδήλωση για το πώς η αβεβαιότητα μετατρέπεται σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Κλειστά την Τετάρτη 21/1 όλα τα σχολεία της Περιφέρειας Αττικής

Στόχος ο περιορισμός των μετακινήσεων ενόψει ισχυρών φαινομένων από το μεσημέρι της Τετάρτης

Σε πανηγυρικό κλίμα η Εκλογοαπολογιστική ΓΣ της ΠΟΑΔ

Ο Πρόεδρος Ηλίας Τσολάκης απένειμε τιμητική πλακέτα στον απερχόμενο Ταμία Δημήτρη Σκιτζή – Η σύνθεση του νέου ΔΣ