back to top
26.4 C
Athens
Τετάρτη 21 Μαΐου 2025

Interamerican – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Κάνε την IDEA προϊόν

Στην πιο σημαντική φάση της προχωρεί η συνεργασία της Interamerican και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το πρόγραμμα IDEA, με στόχο την εισαγωγή νέων ανθρώπων στη διαδικασία σχεδιασμού και υλοποίησης νέων, καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών με τη χρήση αναδυόμενων τεχνολογικών-ψηφιακών τάσεων και δυνατοτήτων στον τομέα της υγείας.

Το έργο, που υποστηρίζεται και από την insurancemarket, διαδικτυακό μέσο συγκριτικής προώθησης ασφαλιστικών προϊόντων, έχει φθάσει στην πρόκριση πέντε επιχειρηματικών ιδεών, που παρουσιάστηκαν πρόσφατα κατά τη διάρκεια ειδικής θεματικής εκδήλωσης στο αμφιθέατρο των κεντρικών γραφείων της Interamerican.

- Advertisement -
1_Photo
Οι ομάδες των νέων ανθρώπων που εργάστηκαν για τις προτάσεις των καινοτόμων εφαρμογών, με στελέχη της INTERAMERICAN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της insurancemarket

Συγκεκριμένα, οι ομάδες που εργάστηκαν σχετικά, παρουσίασαν έργα για φορητό ηλεκτροκαρδιογράφο που συνδέεται με κινητή εφαρμογή και μετρά καρδιακούς παλμούς και ζωτικές ενδείξεις, κινητή εφαρμογή παρακολούθησης ασφαλιστικού συμβολαίου, ιατρικής ενημέρωσης και διαχείρισης ιστορικού, εφαρμογή δημιουργίας διαιτολογικών προγραμμάτων, κινητή εφαρμογή μέτρησης κατάστασης ασθενούς και βιομετρικών στοιχείων, web and mobile application για παρακολούθηση ιστορικού.

Το πρόγραμμα IDEA in Health αναμένεται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Ιούνιο με την υλοποίηση και το λανσάρισμα των προϊόντων/υπηρεσιών, αφού κατατεθεί ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο σε επιτροπή από ειδικούς σε θέματα καινοτομίας, επιχειρηματικότητας, ηλεκτρονικού επιχειρείν, venture capital και πληροφορικής.

- Advertisement -

Αφετηρία της συνεργασίας του ELTRUN, εργαστηρίου ηλεκτρονικού εμπορίου και επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Interamerican , που ενδιαφέρεται στρατηγικά για την προώθηση καινοτόμων εφαρμογών στον τομέα περίθαλψης και ασφάλισης της υγείας, είναι η δημιουργία ευκαιριών σε νέους έως 35 ετών για τη λειτουργία νεοφυών επιχειρήσεων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, η Interamerican έχει υποστηρίξει τα δύο προηγούμενα χρόνια και την πρωτοβουλία Orange Grove της ολλανδικής πρεσβείας, ενώ ήταν χορηγός της εκδήλωσης StartUPper Awards, που οργάνωσε στην πρεσβεία κατά τον περασμένο Μάρτιο το ομότιτλο ψηφιακό μέσο επικοινωνίας με 9 κατηγορίες και 120 συμμετοχές υποψηφίων προς βράβευση ιδεών. Κατά την εκδήλωση, όπου τους νικητές ανέδειξε το ίδιο το οικοσύστημα με 4.430 ψηφίσαντες μέσω της πλατφόρμας e-Survey, η Interamerican δεσμεύθηκε για την υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων με προνομιακή ασφάλιση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Interamerican ανανεώνει τη μακρόχρονη συνεργασία της με την Kyndryl

Η Kyndryl, κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, ανακοίνωσε πρόσφατα την ανανέωση

Interamerican: Eπενδύει στο εταιρικό δίκτυο πωλήσεών της. «Ημέρα Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη

Η INTERAMERICAN πραγματοποίησε το Interamerican Open Day τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2025, στα κεντρικά της γραφεία, επιβεβαιώνοντας

Η Interamerican ταξιδεύει στην καρδιά της Λατινικής Αμερικής, επιβραβεύοντας τους συνεργάτες της

Η INTERAMERICAN, με στόχο την ενίσχυση της σχέσης εμπιστοσύνης και αλληλεπίδρασης με το Δίκτυο Πωλήσεών της, προσέφερε σε διακεκριμένους συνεργάτες

INTERAMERICAN: Mε σταθερό βήμα στον διάλογο για το αύριο στο Delphi Economic Forum X

Η INTERAMERICAN, κορυφαία εταιρεία στην παροχή καινοτόμων λύσεων ασφάλισης στην Ελλάδα και μέλος του διεθνούς ασφαλιστικού Ομίλου Achmea

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

9th Health Innovation Conference: «Καινοτομία στην Υγεία: Προοπτικές – Προκλήσεις»

Η διαμόρφωση του τοπίου της καινοτομίας στον τομέα της Υγείας, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, θα αποτελέσει το επίκεντρο

Generali: “Here. Now”: H νέα παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια (video)

Εδώ, γιορτάζουμε το πάθος και την αφοσίωσή μας. Αυτή τη στιγμή πρόκειται να ανοίξει ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Generali.

«Adapt | Adjust | Protect: Πέρα από τον Ορίζοντα προς ένα Ανθεκτικό Κλιματικά Μέλλον»

Υπό την αιγίδα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (EAEE), η εκδήλωση συγκέντρωσε τους κορυφαίους επαγγελματίες

H DAÈS υποστηρικτής της 3ης Συλλεκτικής Έκθεσης Αθηνών

Η DAES ήταν υποστηρικτής της 3ης Συλλεκτικής Έκθεσης Αθηνών που διοργανώθηκε το διήμερο 10 και 11/05/2025 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Κωστής Ι. Αλφιέρης: Αναλαμβάνει τα ηνία με όραμα το άνοιγμα του ΣΕΜΑ σε νέα μέλη

Ένας έμπειρος μεσίτης, ο κ. Κωστής Αλφιέρης, αναλαμβάνει τα ηνία του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Μια μεγάλη διάκριση για τη Vodafone Ελλάδας στον Δείκτη Οδικής Ασφάλειας της FIA

Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», μέλους της FIA

Δηλώστε συμμετοχή στο 9th Health Innovation Conference

Πλούσια είναι η ατζέντα του φετινού συνεδρίου, με κορυφαία θέματα, εξειδικευμένους ομιλητές και σημαντικές συζητήσεις που αναμένεται να προσελκύσουν

Ευρώπη Holdings: Πλήρης κάλυψη της ΑΜΚ – Δεν έμειναν αδιάθετες νέες μετοχές

Η Εταιρεία με την επωνυμία «Ευρώπη Holdings ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (η «Εταιρεία») γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι η αύξηση

Κυβερνοεπίθεση M&S: “Ποντάρει” τώρα στις ασφαλιστικές καλύψεις και την εξοικονόμηση κόστους

Σοβαρό περιστατικό cyber επίθεσης ανέφερε η Marks & Spencer Group Plc με το αναμενόμενο οικονομικό πλήγμα να εκτιμάται