back to top
32.8 C
Athens
Τρίτη 11 Αυγούστου 2026

Ι. Τσικριπής στο Ocin25: Τα οφέλη ενός συστήματος επαγγελματικής ασφάλισης

Το 6ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin25 επιστρέφει δυναμικά, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 50 κορυφαίους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα φέρουν στο φως τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της Επαγγελματικής Ασφάλισης μέσα από μια πλούσια θεματολογία.

Το 6ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης #ocin25 διοργανώνουν η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και η ethosEVENTS, εταιρεία του ομίλου ethosGROUP, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal insuranceworld.gr.

- Advertisement -

Kεντρική ομιλία με τίτλο: “Επαγγελματική Ασφάλιση σε μετάβαση: Μελλοντικές προοπτικές και η θεσμική τους διάσταση” παρέθεσε ο κ. Ιωάννης Τσικριπής, Γενικός Διευθυντής Προληπτικής Εποπτείας και Εξυγίανσης, Τράπεζα της Ελλάδος.

“Το οικονομικό περιβάλλον βρίσκεται αντιμέτωπο με διάφορες κρίσεις με επιπτώσεις. Η κοινωνική ασφάλιση αντιμετωπίζει προκλήσεις. Η ετήσια έκθεση της ΤτΕ αναφέρεται στις προκλήσεις (δημογραφικό κτλ), στις εργασιακές σχέσεις (ευέλικτη εργασία χωρίς σταθερό εισόδημα κτλ). Η οικονομική ασφάλεια μετά την συνταξιοδότηση δεν πρέπει να παρέχεται από μία μόνο πηγή. Τα οφέλη ενός συστήματος επαγγελματικής ασφάλισης: Φέρει μετεργασιακούς πόρους, αυξάνει την παραγωγικότητα του δυναμικού, αυξάνει τις συνολικές επενδύσεις στην χώρα. Ο Νόμος ήταν ορόσημο, η ΤτΕ ανέλαβε την εποπτεία. Αναμορφώνεται το πλαίσιο με κανόνες εθνικού και ευρωπαϊκού δικαίου και εισάγει τα πολυεργοδοτικά ταμεία. Ο νόμος είναι αποτελεσματικός γιατί αποσαφηνίζει τον ρόλο των ΤΕΑ. Ενώ τα ΤΕΑ είναι μόνο 27, τα επαγγελματικά προγράμματα ιδιωτικών ασφαλιστικών είναι πάνω από 1.000. Οι εργαζόμενοι δεν απολαμβάνουν το επίπεδο προστασίας των ΤΕΑ.

- Advertisement -

Έχουμε διμερείς σχέσεις και επικοινωνία με τις διοικήσεις των ΤΕΑ, είναι ένας ώριμος τομέας, αλλά θα πρέπει να συνεχιστεί η δυναμική τους”.

Photo Credits 
©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΕΕΑΝΔΕ: Ενημέρωση για ερωτηματολόγιο της ΤτΕ

Υποχρεωτική η συμπλήρωση ερωτηματολογίου σχετικά τη δραστηριότητα διανομής ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών προϊόντων για όσους το λάβουν

Δρ. Χ. Νούνης στη Βουλή: Το νομοσχέδιο ενισχύει το θεσμικό πλαίσιο του 2ου Πυλώνα Ασφάλισης

Η ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. θα συνεχίσει να συμβάλλει με τεκμηριωμένες προτάσεις και εποικοδομητικό διάλογο στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου

Επαγγελματική Ασφάλιση: Το νέο Σχέδιο Νόμου, οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και οι προοπτικές του θεσμού

O Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και Πρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.), Δρ. Χρήστος Νούνης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «120' Markets»

Π. Χρηστίδης: «Ο δεύτερος πυλώνας ασφάλισης δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον πρώτο – μπορεί μόνο να τον συμπληρώσει»

Ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) μπορούν να αποτελέσουν έναν σημαντικό μηχανισμό ενίσχυσης του συνταξιοδοτικού εισοδήματος

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ανασφάλιστα ΙΧ: Αυστηρό πλαίσιο ελέγχων με όπλο την AI

Η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί δύο νέα Γραφεία Διοικητικών Ελέγχων, αλλά –για πρώτη φορά– και ένα σύστημα ΤΝ για εξέταση ενστάσεων

Δήλωση Γ. Χατζηθεοδοσίου για τα αυξημένα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική

Αν έγιναν έγκαιρα όσα και όπου χρειάζονταν διερωτάται ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Το ΕΕΑ στο πλευρό των πυρόπληκτων των Δήμων Μάνδρας και Χαϊδαρίου

Παράδοση μεγάλης ποσότητας εμφιαλωμένου νερού – Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η πρόληψη πρέπει να μεταφράζεται έγκαιρα σε έργα και δράσεις

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Φυσικοθεραπεία: Η κίνηση ως βασικό εργαλείο πρόληψης και αποκατάστασης καρδιαγγειακών νοσημάτων

Εκστρατεία από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών με στόχο την ενσωμάτωση της κίνησης στην καθημερινότητα

Νέο Κέντρο Κυτταρικών και Γονιδιακών Θεραπειών στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Θεραπείες που αποτελούν την αιχμή της σύγχρονης ιατρικής για σοβαρά αιματολογικά νοσήματα και σπάνιες γενετικές παθήσεις

Ανασφάλιστα ΙΧ: Αυστηρό πλαίσιο ελέγχων με όπλο την AI

Η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί δύο νέα Γραφεία Διοικητικών Ελέγχων, αλλά –για πρώτη φορά– και ένα σύστημα ΤΝ για εξέταση ενστάσεων

Δήλωση Γ. Χατζηθεοδοσίου για τα αυξημένα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική

Αν έγιναν έγκαιρα όσα και όπου χρειάζονταν διερωτάται ο Πρόεδρος του ΕΕΑ