back to top
29.5 C
Athens
Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026

Η θέση της ΕΑΔΕ για το δικαίωμα συμβολαίου

Ανακοίνωση στον απόηχο της πρόσφατης συνάντησης με την Εθνική Ασφαλιστική, η οποία, όπως επισημαίνεται, πραγματοποιήθηκε σε «ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα», εξέδωσε η ΕΑΔΕ:

Η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ), στο πλαίσιο της αποστολής της για την προάσπιση των επαγγελματικών, συμβατικών και οικονομικών δικαιωμάτων της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις που αφορούν στην εφαρμογή του δικαιώματος συμβολαίου στα ασφαλιστήρια υγείας και τις επιπτώσεις του στις αμοιβές των επαγγελματιών του κλάδου.

- Advertisement -

Η πάγια θέση της ΕΑΔΕ είναι σαφής: η εφαρμογή του δικαιώματος συμβολαίου ως μέσου έμμεσης ή άμεσης μείωσης των προμηθειών των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών συνιστά μη σύννομη πρακτική όταν επηρεάζει ήδη διαμορφωμένα χαρτοφυλάκια και υφιστάμενες συμβατικές σχέσεις, υπονομεύοντας τη διαφάνεια, τη σταθερότητα και την εμπιστοσύνη που πρέπει να διέπουν τη συνεργασία μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών και διαμεσολαβητών.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης της ΕΑΔΕ με την Εθνική Ασφαλιστική, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, διευκρινίστηκε από πλευράς εταιρείας ότι η απόφασή της για την εφαρμογή του Δικαιώματος Συμβολαίου σε όλα τα ετήσια ασφαλιστήρια συμβόλαια Υγείας εντάσσεται στο πλαίσιο της ενιαίας τιμολογιακής της πολιτικής, δεν συνιστά γενικευμένη πρακτική και πως πρόκειται για μία στοχευμένη και μεμονωμένη πρωτοβουλία. Επιπρόσθετα, δόθηκε η διαβεβαίωση τόσο ότι δεν υπάρχει η πρόθεση της εργαλειοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας όσο και ότι η εταιρεία παραμένει ανοικτή στην αξιολόγηση ισοδύναμων σχημάτων προμηθειών χωρίς τη χρήση δικαιώματος συμβολαίου.

- Advertisement -

Η ΕΑΔΕ συμφωνεί ότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση έχει ήδη ανοίξει ουσιαστικά έναν σημαντικό διάλογο για το δικαίωμα συμβολαίου, τα όρια χρήσης του και την μελλοντική του αξιοποίηση. Με αυτήν την λελογισμένη, ψύχραιμη αλλά υπεύθυνη στάση της στο θέμα, η ΕΑΔΕ προσδοκά ότι συμβάλλει στην κατεύθυνση της επίλυσης ενός σύνθετου ζητήματος, προς όφελος του παρόντος και του μέλλοντος της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης.

Η ΕΑΔΕ, εκπροσωπώντας έναν σημαντικό και αναντικατάστατο παραγωγικό κρίκο στην αλυσίδα της ασφάλισης, τις τρεις βαθμίδες της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το θέμα, να παρεμβαίνει όπου απαιτείται και να εργάζεται σταθερά για τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου και δίκαιου πλαισίου συνεργασίας που θα διασφαλίζει τη σταθερότητα, τη νομιμότητα και την υγιή ανάπτυξη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΔΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Εθνική Ασφαλιστική στην τελετή παράδοσης της επιταγής του 10ου No Finish Line Athens

Η Εθνική Ασφαλιστική συμμετείχε στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, σηματοδοτώντας την

Στο κινητό η ασφαλιστική εξυπηρέτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω του MyEthniki App

Ένα ακόμη βήμα προς την ψηφιοποίηση της ασφαλιστικής εξυπηρέτησης κάνει η Εθνική Ασφαλιστική, αναδεικνύοντας το MyEthniki App 

Το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης: Ιδιαίτερη η αναφορά από πολιτικούς εκπροσώπους στα ζητήματα που έθεσε η ΕΑΔΕ

Η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ) συμμετείχε στον δημόσιο διάλογο που διοργάνωσε η Επιτροπή Ασφαλιστικών Πρακτόρων

Μαζαράκης: Βιωσιμότητα, πρόσβαση και εμπιστοσύνη οι 3 προκλήσεις για την ασφάλιση υγείας

Τι αναφέρει σε άρθρο του στο ygeiamou.gr ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Δυναμώνουμε το όραμά μας – Συνέδριο Υδρογείου Ασφαλιστικής και Βραβεύσεις Συνεργατών στη Θεσσαλονίκη

Τις εξαιρετικές επιδόσεις των συνεργατών της τίμησε η Υδρόγειος Ασφαλιστική στο συνέδριο Βορείου Ελλάδος που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη

Δημιουργώντας το νέο πρότυπο στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση για Αποταμιευτικές – Επενδυτικές και Συνταξιοδοτικές Λύσεις

Η Ελληνική ασφαλιστική αγορά φαίνεται να βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη ίσως πρόκληση των τελευταίων  ετών αλλά  και σε μια ιστορική ευκαιρία.

Ν. Κεραμέως: Νέες δυνατότητες ενίσχυσης του συνταξιοδοτικού εισοδήματος

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα «Ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Δυναμώνουμε το όραμά μας – Συνέδριο Υδρογείου Ασφαλιστικής και Βραβεύσεις Συνεργατών στη Θεσσαλονίκη

Τις εξαιρετικές επιδόσεις των συνεργατών της τίμησε η Υδρόγειος Ασφαλιστική στο συνέδριο Βορείου Ελλάδος που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη

Munich Re: Κέρδη άνω των 2 δις το τρίμηνο, οι επενδύσεις στήριξαν την ERGO

Στις 7 Αυγούστου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Δημιουργώντας το νέο πρότυπο στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση για Αποταμιευτικές – Επενδυτικές και Συνταξιοδοτικές Λύσεις

Η Ελληνική ασφαλιστική αγορά φαίνεται να βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη ίσως πρόκληση των τελευταίων  ετών αλλά  και σε μια ιστορική ευκαιρία.

Ν. Κεραμέως: Νέες δυνατότητες ενίσχυσης του συνταξιοδοτικού εισοδήματος

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα «Ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης

ΕΑΕΕ: Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα (Ε.Π.Η.Ο.)

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο ν. 5322/2026 «Προσωπικός Βοηθός