back to top
16.9 C
Athens
Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2026

Η συνεχής ανάπτυξη δραστηριοτήτων του ομίλου NN

Παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2025, ο David Knibbe, CEO του NN Group, αναφέρθηκε στις αποδόσεις των θυγατρικών του ομίλου στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Σήμερα, παρουσιάζουμε ένα πολύ ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων για το 2025, που αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη θετική επιχειρηματική απόδοση και την εκτέλεση της στρατηγικής μας παρά τη συνεχιζόμενη γεωπολιτική αστάθεια. Υπερβήκαμε τους στόχους μας για το 2025 και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων του 2028 που καθορίστηκαν τον Μάιο του 2025.

- Advertisement -

Στην Ευρώπη, αναφέραμε συνεχή ανάπτυξη σε όλη την περιοχή, κυρίως στην Πολωνία, στην Ελλάδα, στη Ρουμανία και στη Σλοβακία. Ο κλάδος Ζημιών στην Ολλανδία αύξησε τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα κατά 6%, φτάνοντας για πρώτη φορά τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Η επιχείρησή μας στην Ιαπωνία παρουσίασε επίσης ισχυρή εμπορική απόδοση, χάρη στην επιτυχημένη κυκλοφορία ενός μακροπρόθεσμου προϊόντος αποταμίευσης για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Ο κλάδος Ζωής στην Ολλανδία επωφελήθηκε από ισχυρές καθαρές εισροές ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ και ευνοϊκές κινήσεις της αγοράς σε συνταξιοδοτικά προϊόντα καθορισμένων εισφορών, και συνέχισε να αξιοποιεί ευκαιρίες που προκύπτουν από την μεταβαλλόμενη ολλανδική αγορά συντάξεων.

Το πρόγραμμα «Future Ready», το οποίο επικεντρώνεται στην περαιτέρω βελτίωση της εμπειρίας των πελατών και στην ενίσχυση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας και της κερδοφόρας ανάπτυξης, βρίσκεται σε καλό δρόμο προς την επίτευξη του στόχου μας για δημιουργία 200 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως από το 2027. Στο τέλος του 2025, είχαμε 236 περιπτώσεις χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης σε παραγωγή, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος που μας επιτρέπει να εγκρίνουμε και να πληρώνουμε διάφορες ασφαλιστικές απαιτήσεις αυτοκινήτου μέσα σε λίγα λεπτά.

- Advertisement -

Η δημιουργία λειτουργικού κεφαλαίου (OCG), ο βασικός δείκτης απόδοσής μας, αυξήθηκε κατά 9% στα 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Σε συνδυασμό με τις θετικές εξελίξεις της αγοράς, αυτό συνέβαλε στην περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής μας θέσης, με δείκτη Solvency II 220%.

Η ισχυρή επιχειρηματική απόδοση, τα μετρητά και τα επίπεδα κεφαλαίου μας επιτρέπουν να αυξήσουμε το ετήσιο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών μας στα 350 εκατομμύρια ευρώ και να προτείνουμε μέρισμα 13% υψηλότερο για ολόκληρο το έτος σε σύγκριση με το 2024.

Συνεχίσαμε να επιτυγχάνουμε τους στρατηγικούς μας στόχους που επικεντρώνονται στους πελάτες μας, τους ανθρώπους μας και τη συμβολή μας στην κοινωνία.

Οι βαθμολογίες ικανοποίησης πελατών βελτιώθηκαν περαιτέρω, με οκτώ από τις εννέα διεθνείς αγορές μας να σημειώνουν βαθμολογία πάνω από τον μέσο όρο της αγοράς. Στην Ολλανδία, διατηρήσαμε την πρώτη μας θέση στην ικανοποίηση των μεσιτών, αντανακλώντας την αποδεδειγμένη στρατηγική μας να συνεργαζόμαστε στενά με αυτήν την βασική ομάδα συνεργατών. Παρατηρήσαμε επίσης περαιτέρω βελτίωση στην ικανοποίηση των εργαζομένων. Υποστηρίζοντας μια βιώσιμη οικονομία, αυξήσαμε τις επενδύσεις μας σε λύσεις για το κλίμα, φτάνοντας συνολικά τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του 2025. Από το 2022, το πρόγραμμα κοινοτικών επενδύσεων μας έχει υποστηρίξει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Κοιτάζοντας μπροστά, αυτά τα αποτελέσματα μας παρέχουν μια ισχυρή βάση για μελλοντική ανάπτυξη, η οποία μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να δημιουργούμε βιώσιμη μακροπρόθεσμη αξία για τα ενδιαφερόμενα μέρη μας.

Πηγή: insurance-eea.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

«Πρωταθλήτρια» του 2025 η Allianz ΑΕΔΑΚ

Κορυφαίες επιδόσεις και σημαντικές διακρίσεις για την εταιρεία στα αμοιβαία κεφάλαια

«Γερασμένα» τα κτήρια στην Ελλάδα, με ηλεκτρικές εγκαταστάσεις στα όριά τους. Προτάσεις ΕΛΙΤΗΕ και μέτρα για την αναβάθμιση της ασφάλειας

Περίπου 5.000 αστικές ηλεκτρικές πυρκαγιές ετησίως στην Ελλάδα, σχεδόν ανά λεπτό στην Ευρώπη περιστατικό πυρκαγιάς ή τραυματισμού σχετικό με ηλεκτρική αστοχία

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Ρεκόρ επιδόσεων το 2025 με αύξηση κερδών 30% και παραγωγής 25,6%

Τι περιλαμβάνουν οι βασικοί άξονες της εταιρικής στρατηγικής για το 2026

Τι βλέπουν Allianz και Coface που εμείς δεν βλέπουμε

H Coface διακρίνει γεωπολιτικούς, πολιτικοοικονομικούς και κοινωνικούς κινδύνους, ενώ η Allianz τον κίνδυνο των αφερεγγυοτήτων να απλώνεται

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Allianz με Εθνική Τράπεζα, οι μεγάλες αλλαγές

Επανεκκίνηση συνομιλιών με δεσμευτικό χαρακτήρα – Kινήσεις εντός του έτους και από την Credia Bank

Interamerican: Ανθεκτικότητα και ανάπτυξη μαζί με την κοινωνία

Η «Έκθεση Κοινωνικών και Οικονομικών Επιδράσεων 2019-2024» εστιάζεται σε μια καθοριστική περίοδο προόδου και τολμηρού μετασχηματισμού

Αλλαγή ηγεσίας στην ΕΑΔΕ: Η Δ. Λύχρου παραδίδει την προεδρία στον Κ. Ρούσση

Η απερχόμενη Πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει χρέη Ειδικής Συμβούλου της Ένωσης – Η σύνθεση του νέου ΔΣ

Εκδήλωση της ΕΑΕΕ για την ασφάλιση ως μοχλό σταθερότητας και ανάπτυξης

Στο πλαίσιο της ΓΣ, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026 στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Allianz με Εθνική Τράπεζα, οι μεγάλες αλλαγές

Επανεκκίνηση συνομιλιών με δεσμευτικό χαρακτήρα – Kινήσεις εντός του έτους και από την Credia Bank

Interamerican: Ανθεκτικότητα και ανάπτυξη μαζί με την κοινωνία

Η «Έκθεση Κοινωνικών και Οικονομικών Επιδράσεων 2019-2024» εστιάζεται σε μια καθοριστική περίοδο προόδου και τολμηρού μετασχηματισμού

Αλλαγή ηγεσίας στην ΕΑΔΕ: Η Δ. Λύχρου παραδίδει την προεδρία στον Κ. Ρούσση

Η απερχόμενη Πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει χρέη Ειδικής Συμβούλου της Ένωσης – Η σύνθεση του νέου ΔΣ

Εκδήλωση της ΕΑΕΕ για την ασφάλιση ως μοχλό σταθερότητας και ανάπτυξης

Στο πλαίσιο της ΓΣ, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026 στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

HOTEL BLUE: Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική θωρακίζει τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με ευέλικτες και ολοκληρωμένες καλύψεις

Η εταιρεία επανατοποθετεί τη σημασία της εξειδικευμένης ασφάλισης στον τουριστικό τομέα, αναδεικνύοντας τον ρόλο της πρόληψης και της ορθής διαχείρισης κινδύνου