back to top
29.3 C
Athens
Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε: Ήλιος, ιδανική θερμοκρασία, ώρα για γυμναστική!

Από την Τόνια Καπαρελιώτη, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Wellness & NLP Coach

- Advertisement -

Με την έναρξη της άνοιξης, η ημέρα αρχίζει να μεγαλώνει και μαζί της μεγαλώνει και η διάθεσή μας να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Και για να μην αναρωτιόμαστε τι να ξεκινήσουμε αυτήν την εποχή, ελάτε να βρούμε μαζί την καλύτερη δραστηριότητα που μπορούμε να κάνουμε, τώρα, που ανοίγει ο καιρός: 

  • Ξεκινάμε με τη γνωστή σε όλους μας πεζοπορία: Όλο και περισσότεροι, τελευταία, αναζητούν συλλόγους που οργανώνουν πεζοπορίες στη φύση. Δεν χρειάζεται να είμαστε έμπειροι, ούτε να έχουμε κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό. Μπορούμε να ξεκινήσουμε από απλά μονοπάτια και διαδρομές και να εξελιχθούμε σε δεινούς πεζοπόρους, αν το επιθυμούμε. Αλλά ακόμη και αν δεν σκοπεύουμε να γίνουμε πρωταθλητές, η πεζοπορία είναι μια εξαιρετική άσκηση, που συνδυάζει την επαφή με τη φύση με τη βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης.
  • Γευόμαστε τις ομορφιές της άνοιξης… πάνω σε ένα ποδήλατο: Η ποδηλασία είναι μια διασκεδαστική και αποτελεσματική άσκηση, που μας φέρνει και αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων. Είναι δε σημαντικά τα οφέλη της στην υγεία μας, ξεκινώντας από την υψηλή καύση θερμίδων και τη συμβολή της στη βελτίωση των καρδιαγγειακών παθήσεων.
  • Αν είμαστε από τους ρομαντικούς ή από εκείνους… που τους ανοίγει εύκολα η όρεξη, ξεκινάμε τα πικνίκ στη φύση: Οργανώνουμε, λοιπόν, πικνίκ με την οικογένεια ή φίλους και είναι σίγουρο ότι θα περάσουμε υπέροχα! Βρίσκουμε ένα ωραίο ξέφωτο για να στρώσουμε στη γη το «τραπέζι» μας και παίρνουμε μαζί μας μπάλες και διάφορα παιχνίδια, όπως το frisbee (ο ιπτάμενος δίσκος). Παίζουμε ποδόσφαιρο, βόλεϊ, ακόμη και «τα μήλα», με τα παιδιά και τους φίλους. Και αφού χάσουμε πολλές-πολλές θερμίδες από την έντονη φυσική δραστηριότητα, το φαγητό είναι πάντα εκεί, έτοιμο να μας περιμένει. Καθόμαστε στο έδαφος και όλες οι αισθήσεις μας λειτουργούν στο έπακρο!
  • Ασχολούμαστε με την κηπουρική, στον κήπο ή το μπαλκόνι μας: Δεν είναι μόνο μια χαλαρωτική και δημιουργική δραστηριότητα, συμβάλλει ιδιαίτερα στη μείωση του άγχους και στη βελτίωση της ψυχικής υγείας. Το χώμα περιέχει μια ποικιλία μικροοργανισμών, η επαφή με τους οποίους, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η έκθεση σε αυτά τα μικρόβια από μικρή ηλικία έχει συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης αλλεργιών και αυτοάνοσων νοσημάτων. Γενικότερα, η επαφή με το χώμα μπορεί να αυξήσει την παραγωγή σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με τη ρύθμιση της διάθεσης και του συναισθήματος.
  • Ξεκινάμε γυμναστήριο, για να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση, κάνοντας αερόβια άσκηση, ενδυνάμωση ή yoga: Ιδιαίτερα οι ασκήσεις με αντιστάσεις και βάρη έχει αποδειχθεί, τα τελευταία χρόνια, ότι προσφέρουν οφέλη σε πολλαπλά επίπεδα. Για παράδειγμα, οι γιατροί συνιστούν, πλέον, την προπόνηση με βάρη στις γυναίκες άνω των 35 ετών και σε αυτές που οδεύουν προς την εμμηνόπαυση ή την κλιμακτήριο, προκειμένου να ενδυναμώσουν το μυϊκό τους σύστημα και να «χτίσουν» γερά κόκκαλα, καθώς η άσκηση με βάρη συμβάλλει στην καλή διατήρηση της οστικής πυκνότητας.
  • Κολυμπάμε σε πισίνα: Η κολύμβηση, γενικά, ενδείκνυται για άτομα που δεν πρέπει να επιβαρύνουν το σώμα τους με βάρη, μιας και η άνωση του νερού «σηκώνει τα δικά μας βάρη». Επίσης, η επαφή με το νερό μάς φέρνει σιγά σιγά και πιο κοντά… στο καλοκαίρι! Και μιλάμε για αερόβια άσκηση, δηλαδή έχουμε σημαντική καύση θερμίδων. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε την προσωπική μας υγιεινή, πριν από και μετά την προπόνηση, μιας και η πισίνα, όσο όμορφη κι αν είναι, έχει κάποιες ιδιαιτερότητες.

- Advertisement -

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο περιοδικό Pharma PLUS Link ΕΔΩ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ποιος φοβάται… τα Χριστούγεννα;

Για κάποιους τα Χριστούγεννα δεν έρχονται πάντα με «χρυσόσκονη», αλλά με άγχος, κούραση και πίεση

Red flags – Πώς να τις αναγνωρίσουμε πριν να είναι αργά

Σε επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις υπάρχουν συμπεριφορές ή μοτίβα που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά – και ίσως χρειαστεί να προστατευτούμε

Βγαίνουμε… αλώβητοι από τα γιορτινά τραπέζια

Διατροφή και γιορτές των Χριστουγέννων: Είναι δύο αιώνιοι αντίπαλοι ή μπορούν με μικρά τεχνάσματα να μετατραπούν σε συμμάχους; 

Ασφαλή Χριστούγεννα για διαβητικούς και καρδιοπαθείς

Τα γεύματα των εορτών, συνήθως πλούσια σε λιπαρά, απλούς υδατάνθρακες και αλάτι, δύσκολα εντάσσονται στα αποδεκτά υγιεινοδιαιτητικά πρότυπα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

11th Business Forum Greece-Sweden

Το 11ο Business Forum Ελλάδας-Σουηδίας αναδεικνύει τον δρόμο προς μια ανθεκτική, καινοτόμο και ανταγωνιστική Ευρώπη

«Βούλωσαν» τα αυτιά μετά τη βουτιά; Τι πρέπει να προσέξουμε!

Οι βουτιές στη θάλασσα και την πισίνα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού, όμως για αρκετούς συνοδεύονται από ένα γνώριμο

Επεκτείνεται η αξιολόγηση του ΕΣΥ από τους ίδιους τους ασθενείς

Από την Πέμπτη 29 Ιουλίου επεκτείνεται η αξιολόγηση του ΕΣΥ από τους ίδιους τους ασθενείς και πλέον εντάσσονται και οι ογκολογικοί ασθενείς και τα παιδιά

Το τίμημα ενός επαγγελματικού ονείρου – Η νέα συγγραφική ματιά του Αντώνη Δουνδουλάκη

Υπάρχουν άνθρωποι στην ασφαλιστική αγορά που δεν περιορίζονται στον επαγγελματικό τους ρόλο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Εθνική Ασφαλιστική στο πλευρό των ασφαλισμένων της που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Στην Εθνική Ασφαλιστική, αναγνωρίζουμε τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι μας λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών.

Το πρώτο εποπτικό πλαίσιο στην αγορά αντασφάλισης της Λιβύης

Το νομοθετικό κενό των 20 ετών στην αγορά αντασφάλισης καλύπτει το νέο εποπτικό πλαίσιο στο κλάδο σύμφωνα με την κυβέρνηση της Λιβύης.

Κατερίνα Χαραλαμπίδου, MDRT Hellas: Θα θέλαμε το MDRT Day by MCC Hellas 2026 να αφήσει ένα συναίσθημα

Με αφορμή την έναρξη του κύκλου των Media Partnerships, το MDRT Hellas προχωρά στη φετινή του επικοινωνιακή διαδρομή προς το MDRT Day

Ποιες αποζημιώσεις και ενισχύσεις θα λάβουν οι πυρόπληκτοι

Την ανάγκη άμεσης στήριξης των πολιτών που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές υπογράμμισε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Anytime και Public ενώνουν δυνάμεις και αλλάζουν την εμπειρία ασφάλισης

Η Anytime και τα Public εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στην καθημερινότητα των πελατών τους