Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την ασφαλιστική αγορά πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) με θέμα «Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών», η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης & Επαγγελματικών Ευθυνών της Ένωσης.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για τις σύγχρονες απαιτήσεις του θεσμικού πλαισίου, τις επαγγελματικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τη δραστηριότητά τους, καθώς και τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.
Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν το νομικό πλαίσιο της επαγγελματικής ευθύνης, τις διαθέσιμες ασφαλιστικές καλύψεις, τις συνήθεις αιτίες ενεργοποίησης απαιτήσεων αποζημίωσης, αλλά και τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη από τις ασφαλιστικές εταιρείες για την εκτίμηση και ανάληψη των σχετικών κινδύνων.
Ομιλητές ήταν η Θεανώ Τελωνιάτη, Πρόεδρος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης της ΕΑΕΕ, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Δημήτρης Μάνος και Κώστας Βούλγαρης, οι οποίοι ανέλυσαν πρακτικές πτυχές της ασφαλιστικής κάλυψης επαγγελματικής ευθύνης και απάντησαν σε ερωτήματα των συμμετεχόντων.
Η εκδήλωση ανέδειξε τη σημασία της ασφάλισης επαγγελματικής ευθύνης ως βασικού εργαλείου προστασίας για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση της αξιοπιστίας και της επαγγελματικής ασφάλειας του κλάδου. Η ΕΑΕΕ ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να συνεχίσει δράσεις ενημέρωσης και επιμόρφωσης για θέματα που απασχολούν την ασφαλιστική αγορά.













