της Ελενας Ερμείδου
Συνέβαινε στο παρελθόν σε μικρότερο βαθμό, συμβαίνει στο παρόν και έχει πάρει διαστάσεις ανεξέλεγκτες. Οι ψευδείς ειδήσεις και η διάδοση τους τείνει να γίνει κανόνας παρά η εξαίρεση. Οι αναγνώστες, αρκετοί από αυτούς, αντιλαμβάνονται, δεν αντιδρούν.
Τα φαινόμενα της άγνοιας ή της προπαγάνδας έχουν πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις που αναρωτιέται κανείς ποια από αυτά τα “μορφώματα” που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι αληθή και ποια “προκάτ“.
Αλλοτε διασπείρεται πανικός και άλλοτε ευφορία κυρίως για την οικονομία, την ανάπτυξη αλλά και την μέριμνα της κυβέρνησης προς όλους όσους επλήγησαν.
Ποιος ή ποιοι φτιάχνουν την ημερήσια ατζέντα των μίντια; Πηγές μιλούν για κάπου 180 (;) καλοπληρωμένα άτομα στις υπηρεσίες για τα social media του Μαξίμου. Περιμένουν την είδηση να βγει στον αέρα και ανάλογα την προμοτάρουν ή την “πολεμούν”. Να είναι ψέμα; Αν δεν είναι τα πράγματα θα χειροτερέψουν εν’ όψει εκλογών.
Για να σκεφτούμε: Το κοινωνικό μέρισμα, το παίρνουν πίσω, έρχονται περικοπές στις συντάξεις, οι φόροι προς την μεσαία τάξη μεγαλώνουν, έρχεται ισοπέδωμα της μεσαίας τάξης, τα αντίμετρα που λένε είναι μηδαμινά και υπό όρους.
Και αν και το ΔΝΤ ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι αποχωρεί, που μάλλον εκεί το πάει, καθώς η Μέρκελ το κρατούσε, δηλαδή να πάψει την εκταμίευση δόσεων;;; Η κυβέρνηση δεν μπορεί να “βάλει μπρος” ένα από τα δυνατά της χαρτιά το “διώξαμε το ΔΝΤ” .
Α.. ξεχάσαμε ότι στην ημερήσια Δσάταξη των μίντια υπάρχουν και αυτοί που δεν γνωρίζουν από είδηση και την διαχείριση της, που νομίζουν ότι ακούσουν είναι είδηση.
Κάτι πρέπει να γίνει με όλα αυτά. Ας κάτσουν οι υγείς δυνάμεις να προτείνουν λύσεις.
Οσο για την κα Δήμητρα Λύχρου Πρόεδρο της ΕΕΑΕ – ΠΟΑΔ & ΕΑΔΕ έχουμε να πούμε ότι έδωσε ένα παράδειγμα το οποίο στοχεύει στην απονομή δικαιοσύνης και την βελτίωση των συνθηκών του κλάδου.
Η παραπληροφόρηση δεν χρειάζεται “καλύψεις”.