back to top
26.7 C
Athens
Δευτέρα 25 Αυγούστου 2025

Η οικογένεια που απέσπασε εκατομμύρια από ασφαλιστικές!

Απατεώνες… κατ΄ επάγγελμα εις βάρος ασφαλιστικών είχαν γίνει τα μέλη της οικογένειας Μάιζ, με εγκέφαλο τον πατέρα της “φαμίλιας”, Γουίλιαμ.

Την περίοδο μεταξύ 2006 και 2017, ο Μάιζ σκηνοθέτησε περισσότερα από 30 τροχαία, όπου εμπλέκονταν η σύζυγος, τα παιδιά, ο ανιψιός και μια ομάδα συνεργών του που άλλαζαν διαρκώς ρόλους, παριστάνοντας είτε τα θύματα είτε τους θύτες, αποσπώντας έτσι, μέσω συμβιβασμών χρήματα από ασφαλιστικές εταιρείες. 

- Advertisement -

Ο ίδιος ο Μάιζ μάλιστα δεν δίσταζε να προκαλεί τραύματα στους συνεργούς του χρησιμοποιώντας ξυράφι ή κόφτη κουτιών, απλώνοντας αληθινό αίμα στα οχήματα προκειμένου να γίνεται πιο πειστικό το όλο σκηνικό.

Τους έβαζε ακόμη και να αδειάζουν μπουκάλια με τα ούρα τους πάνω από τα ρούχα τους για να φαίνεται σαν να είχαν χάσει τις αισθήσεις τους. Σε αντάλλαγμα, μοιράστηκαν όλοι μαζί συνολικά 6 εκατομμύρια δολάρια που απέσπασαν από τις απάτες.

- Advertisement -

Το σχέδιο

Τα δήθεν θύματα, αφού νοσηλεύονταν, ανέφεραν ότι είχαν ασφαλιστικά συμβόλαια, χωρίς να έχουν μαζί τους τα σχετικά έγγραφα.  Αργότερα, έχοντας λάβει αφού εξιτήριο, επέστρεφαν για να ζητήσουν το λογαριασμό για τη νοσηλεία που έλαβαν και ζητούσαν να πληρώσουν σε μετρητά, για να λάβουν έκπτωση. Ο ίδιος ο Μάιζ, παρίστανε τον εκπρόσωπο των θυμάτων και επικοινωνούσε με τις ασφαλιστικές των υποτιθέμενων θυτών – μέλη της συμμορίας. Ο ίδιος πρότεινε ένα συμβιβασμό – ευνοϊκό για τις ασφαλιστικές. Όλα αυτά συνοδεύονταν από πλαστά τιμολόγια για την αύξηση του κόστους νοσηλείας και άλλων αξιώσεων, όπως απώλεια εισοδήματος ή ζημιές σε περιουσία. Το αποτέλεσμα: μια σταθερή ροή εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων.

Το τέλος της δράσης τους ήρθς το 2018, όταν εκδόθηκε ένταλμα έρευνας του FBI. Το ομοσπονδιακό δικαστήριο κατήγγειλε τον Μάιζ και 22 συνεργούς του για ξέπλυμα χρήματος και συνωμοσία για τη διάπραξη απάτης, μεταξύ άλλων κατηγοριών. Τελικά το 2019 καταδικάστηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μείωση 3,9% σημείωσαν τα οδικά τροχαία δυστυχήματα

Μείωση 3,9% σημείωσαν τα οδικά τροχαία ατυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν τον θάνατο ή τον

“Big Brother” οι δρόμοι με 1.388 κάμερες

Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του “Κυβερνητικού Έργου για την Εγκατάσταση Καμερών Τροχαίας, Αστυνόμευσης και Ασφάλειας των Πολιτών”

Τα Δεδομένα, η Απάτη και το Αυτοκίνητο

Η πρόσβαση στα δεδομένα αυτοκινήτου και η καταπολέμηση της ασφαλιστικής απάτης για την πιο δίκαια τιμολόγηση στο αυτοκίνητο είναι δύο ζητήματα που προκαλούν πονοκέφαλο στις ασφαλιστικές.

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλιστικής Απάτης στις αποζημιώσεις Κλάδου Αυτοκινήτου

Το φαινόμενο της ασφαλιστικής απάτης λαμβάνει εκτενείς διαστάσεις και απασχολεί έντονα τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, καθώς απειλεί την ισορροπία των εργασιών και των αποτελεσμάτων τους.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Coface εγκρίνεται από το Lloyd’s για νέο συνδικάτο πιστωτικής ασφάλισης – Σημαντικές ευκαιρίες για την ελληνική αγορά

Η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα του Lloyd’s ενισχύουν την εμπιστοσύνη των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς συνεργασίες

Η σύνεση φέρνει αυξημένη κερδοφορία για τη Swiss Re το α΄ εξάμηνο

Πώς σχολιάζουν τα αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος Andreas Berger και ο οικονομικός διευθυντής Anders Malmström

Plenum Investments: Πάνω από 11% οι αποδόσεις cat bonds τον Ιούνιο, 56 νέα ομόλογα

Η συνολική απόδοση της αγοράς καταστροφικών ομολόγων είναι σήμερα 19% με 20% χαμηλότερη συγκριτικά με ένα έτος πριν

Swiss Re: Καύσωνες, η μεγάλη απειλή για την ανθρώπινη ζωή

Πρόκειται για έναν αριθμό που υπερβαίνει το άθροισμα των θανάτων που προέρχονται από καταστροφικά συμβάντα, όπως σεισμοί, πλημμύρες, ...

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η μεγάλη πρόκληση: Να πείσουμε τους νέους να νοιαστούν για τη σύνταξή τους!

Η σύνταξη δεν είναι απλά ένα μακρινό ποσό που θα πάρουμε στα γεράματά μας, αλλά μια επένδυση ζωής, που ξεκινά με μικρά βήματα σήμερα

Παίζοντας με ασφάλεια: Προλαμβάνοντας τις αθλητικές απάτες

H Kaspersky συνιστά προσοχή σε πλατφόρμες streaming, πωλήσεις εισιτηρίων και αγορές προϊόντων

SOS από ΕΕΘ για παραπλανητικά emails

Πώς υποκλέπτονται στοιχεία εταιρειών δήθεν για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο ΓΕΜΗ

Σύστημα πυρασφάλειας στον αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας – Τι προβλέπει ο σχεδιασμός του ΥΠΠΟ

Με προληπτική και ενεργητική πυροπροστασία το υπουργείο θέλει να ενισχύσει την ασφάλεια του χώρου, των επισκεπτών και των εργαζομένων

Γιατί κάθε ταξίδι αξίζει να φτάνει με ασφάλεια – Ένα κοινωνικό μήνυμα από την Interasco

Η προετοιμασία του οχήματος πριν την επιστροφή στο σπίτι και η σωστή οδηγική συμπεριφορά προστατεύουν εμάς και τους συνανθρώπους μας